. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Nagy siker a német nyelvű fizikaversenyen


2024. március 22-én a 9., 10. és 11. évfolyam egy-egy három-három diákból álló csapata képviselte iskolánkat az ELTE-n megrendezett 19. német nyelvű országos fizikaversenyen. A csapat Dr. Markus Berndt fizikatanár kíséretében vonattal utazott Budapestre.

A verseny évfolyamonként egy egyéni tesztből, majd egy csapatfeladatból állt.

A közös ebéd után a tanulók két laborlátogatáson vettek részt.

A rendezvény végén került sor a díjátadóra, amelyen diákjaink két első és egy negyedik helyet szereztek. Kiemelkedő eredményeiknek köszönhetően a hat résztvevő iskola közötti versenyben elnyerték a vándorkupát, amely egy évig a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban kap helyet.

Gratulálunk a sikeres résztvevőknek!

9. évfolyam, 1. helyezés:
Borbély Krisztián 
Gottschalk Oliver 
Varga Olivér 

10. évfolyam, 4. helyezés:
Kocsis Dorka 
Poprády Júlia 
Szabó Szófia 

11. évfolyam, 1. helyezés:
Burján Bálint 
Erik Wenhao Grieger
Obst Rafael 


eSZEment - egy egyetemi szintű projektverseny középiskolásoknak

Az Audi Hungaria Iskola hat bátor tanulója vett részt a versenyen. Az volt a feladatuk, hogy egy olyan eszközt építsenek és programozzanak, amely önállóan el tudta dönteni, hogy elérte-e már az 50 m-es magasságot, majd itt egy saját készítésű ejtőernyő segítségével levált az őt hordozó drónról. Az eszköznek esés közben mérnie kellett a nyomást és ezeket az adatokat kellett mentenie/wifin sugároznia, hogy a kis kutatók elemezhessék őket. Az adatok segítségével el kellett dönteniük, hogy ekkora magasságkülönbség esetén lehet-e egy egyszerűbb képletet használni a nyomás magasságfüggésére vagy már szükség van a barometrikus magasságformulára.

Nem hangzik egyszerűnek, ugye? Mindkét csapat sikeresen megbirkózott a kihívással, sőt, egyikük második helyezést ért el! Gratulálunk nekik!

A második helyezést a “B&B 3D“ csapat érte el: Burján Bálint és Burján Barnabás.

A verseny alatt a legnagyobb fejlődést elért csapat, egy negyedik helyezés büszke tulajdonosai, az “Ez hal vagy drón?” tagjai: Kocsis Dorka, Orban Jasmin, Schneeweiss Béla, Szabó Szófia.

 


És még egy aranyérem

Fárasztó volt, de ismét megérte.  A 9.a osztály tanulói idén is részt vettek az Adventi Matematika nemzetközi versenyen. Sokan közülük már másodszor indultal el a megmérettetésen. A tanulók 24 napon keresztül számoltak és oldottak meg különböző matematika feladatokat. Az eredmény a külföldi iskoláknak járó különdíj és egy aranyérem lett. Ez azt jelenti, hogy az AHDS egymás után kétszer mondhatja el magáról, hogy megnyerte a díjat.

Gratulálunk!

Köszönjük Keszeg Attila tanár úrnak a támogatást.

3


Újabb sikerek az országos német nyelvű fizikaversenyen

2023-ban is szép eredménnyel tért haza az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr három csapata.

A verseny két részből áll: egy önállóan megírt írásbeli feladatból illetve egy csapatokban végzett kísérleti részből. Miközben a feladatlapokat még helyben kijavítják, a diákoknak lehetőségük van laborlátogatásokon is részt venni. Az ebédet követően (pizza, minden évben nagy sikere van!) pedig már jön is az eredményhirdetés.

Idén két második és egy első helyezésnek örülhettünk – habár a vándorserleg (hajszál híján történő) elvesztése még rövid ideig csalódottságot keltett a diákokban. A jó eredmények viszont magukért beszélnek:

9. évfolyam: Delkos Iris, Ónodi Réka, Szabó Szófia II. helyezés, Delkos Iris: második legjobb egyéni eredmény
10. évfolyam: Burján Bálint, Burján Barnabás, Erik Grieger I. helyezés, Erik Grieger: legjobb egyéni eredmény
11. évfolyam: Horváth Barnabás, Mező Ábris, Sipos Milán: II. helyezés

Ezzel az iskola az iskolák közötti versenyben második helyezést ért el!

 


Az AHDS nagy sikere a német nyelvű matematikaversenyen

2023. február 3-án Budapesten került megrendezésre a Német Nyelvű Matematikaverseny országos döntője, ahol Erik Wenhao Grieger (10.B) bejutott a döntőbe és elképesztő teljesítményt nyújtott. Erik az ország összes diákja közül az első helyet szerezte meg.

Gratulálunk neki!

Köszönet Keszeg Attila tanár úrnak a felkészítésért és a kíséretért.

12


A rejtvényverseny is a következő fordulóban!

Szövegértés és matematikai rejtvények: ezek, amikkel számolni kell a Kovács Margit rejtvényversenyen.

A 8.b osztályból négy tanuló (Kocsis Dorka, Léber Emese, Rózsa Botond és Tromposch Flóra) indult a megyei szintű rejtvényverseny első fordulójában, és fantasztikus eredményükkel a második fordulóba kvalifikálták magukat.

Gratulálunk! Szorítunk a következő fordulóban!


Újabb siker matematikából!

Együttműködés, problémamegoldó készség, informatikai ismeretek és átfogó matematikai tudás: mindezek szükségesek ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el az országos MATECH versenyen. 

Több mint 400 csoport jelentkezett erre az innovatív versenyre, köztük az Audi Hungaria Iskola diákjai is. A 11.a osztályos diákcsapat (Miklicz Marcell; Vida-Szűcs Dániel; Wágenhoffer-Koós Raul) a második körbe kvalifikálta magát, így az ország legjobb 100 csoportja között mondhatják magukat!

Gratulálunk! Nagyon köszönjük Keszeg Attila tanár úrnak a felkészítést!

Sok sikert kívánunk a második fordulóhoz!

 

 

Download


Aranyérem az Audi Hungaria Iskola 8.b osztályának!

8b

Nehéz volt, de megérte. A 8.b osztály tanulói, egy nemzetközi adventi matematikaverseny keretein belül, 24 napon keresztül oldottak meg feladatokat. A feladatok egy klasszikus adventi kalendáriumban voltak elrejtve, melyből nap mint nap bújtak elő különböző rejtvények és különlegességek. A különlegességek mesék voltak, melyekben a matematika minden területét felölelő  feladatok fordultak elő.

A végeredmény a külföldi osztályoknak járó tiszteletdíj, mely a Berlinben megrendezésre kerülő díjkiosztóra történő meghívással párosult volna, ha nem szól közbe a koronavírus.

A diákok közül többen érték  el a maximális 24 pontot. Nekik külön gratulálunk.

Köszönet az osztály tanárának, Keszeg Attilának, aki sikeresen támogatta és motiválta az osztályt.

Csak  így tovább!

medallie


 

Első helyezett fizikaversenyen az Audi Hungaria ÁMK

2022. március 18-án 18. alkalommal került megrendezésre a magyarországi középiskolák német nyelvű fizika csapatversenye, Budapesten az ELTE –n.

A gimnázium három évfolyamából három-három diák alkotott egy-egy csapatot. Iskolánk három csapattal képviseltette magát a versenyen. Fizikatanárunk, dr. Markus Berndt kíséretében megérkeztünk vonattal Budapestre, az egyetemre. Először mindenkinek egyénileg, korosztályának megfelelő tesztet kellett írnia. Rövid szünet után csoportos feladat következett, melyben egy kísérlettel foglalkoztunk. Ebédre pizzát kaptunk és magyar nyelvű előadást hallgattunk.

A nap végén a díjátadó és a díjkiosztó következett, ahol iskolánk nagy sikert aratott. A 9. évfolyamos csapat (Burján Bálint, Orosz Máté, Schandl Réka) második, a 10. évfolyamos csapat (Sipos Milán, Mező Ábris, Horváth Barnabás) első helyen végzett, míg a 11. évfolyamos csapatunk (Tromposch Nóra, Tóth Bálint, Csaplár Marcell) szintén a második helyen végzett. A kiemelkedő eredményeknek köszönhetően az Audi Hungaria ÁMK nyerte meg a trófeát, amit egy évig birtokolhatunk. A 10. évfolyam győztes csapatának legjobbjaként Horváth Barnabás ösztöndíjat nyert a német Nemzetközi Díjnyertes Program keretében.

Köszönet felkészítő tanáruknak, Dr. Markus Berndtnek, aki sikeresen támogatta és motiválta a csapatokat.


 

Bolyai anyanyelvi csapatverseny

2021 november 19-én az iskola 7 csapattal képviseltette magát a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. A körzeti fordulóban a két legügyesebb csapat a középmezőnyben végzett: 

10.c (Nagy Vivien, Létray Máté, Németh Martin Daniel, Szalay Marcell)

11.a (Lengyel Léna, Patai Borbála, Németh Mariann, Szobonya Johanna)

Gratulálunk!

 Bolyai verseny IMAG0753 Bolyai verseny IMAG0755

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo