. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Uni Kooperation 47

 

Az Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr közötti együttműködési megállapodás aláírásával 2024. május 8-án jelentős mérföldkőhöz érkeztünk a szakmai képzés terén. Ennek értelmében iskolánk duális kereskedelmi szakképzését végző diákok értékes kreditpontokat tudnak elismertetni egyetemi tanulmányaikhoz.

Az ünnepséget az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó- és Működtető Közalapítvány Kuratóriumának elnökhelyettese, Kauschitz Emil nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy ez az áttörést hozó együttműködési megállapodás egy mérföldkő, és új lehetőségeket teremt a szakmai képzésben résztvevők számára. Kifejezte reményét, hogy ez a partnerség alapot jelent a jövőbeli alternatíváknak mind az tanulók, mind az iskola számára. Emellett köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették ezt az együttműködést.

Az iskola részéről Andreas Gering főigazgató üdvözölte a jelenlévőket, és kifejezte örömét, hogy ez az együttműködési megállapodás lehetővé teszi a szakmai képesítések tanulmányi elismerését, mivel ez létfontosságú a fiatalok személyes fejlődése szempontjából, és egyúttal hozzájárul a társadalom erősítéséhez. „Szakképzésünk együttműködve partnereinkkel, értékes elméleti tudást és fontos gyakorlati készségeket ad át. Ezek segítségével a diákjaink hatékonyan szervezhetik meg későbbi tanulmányaikat vagy szakmai pályafutásukat, emellett pedig gazdagítják a város oktatási kínálatát is.” Az iskolavezető is köszönetet mondott azoknak, akik részt vettek ebben a jelentős megállapodásban.

Dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alapító elnöke, aki az iskola fejlesztését aktívan támogatta és elősegítette, mérföldkőnek nevezte ezt az együttműködési megállapodást. „Számomra személyesen is érzelmi szerepet játszik a mai nap, mert ezzel a egyedülálló megállapodással egy álom vált valóra.” kiemelte még, hogy az Audi Hungaria Iskolaközpont sikeressége egyedi kínálatának köszönhető. Sok elkötelezett embernek köszönetet mondott a közös sikerért, és mély háláját fejezte ki nekik.

Dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese hangsúlyozta, hogy az egyetem kiemelt figyelmet fordít a nemzetközileg elismert, magas minőségű oktatásra és kutatásra. Büszke arra, hogy az egyetem a "harmadik küldetése" révén hozzájárul a regionális gazdaság fejlődéséhez. Mivel az Audi Hungaria az egyetem legfontosabb partnere, természetes, hogy az Audi Hungaria Deutsche Schule Győrrel is kiváló kapcsolatokat ápolnak. „Ezen együttműködési megállapodás alapján kívánjuk megnyitni az utat a tehetséges duális képzésben részt vevők számára egyetemi tanulmányaik felé. Az ilyen szakmai képzésen résztvevők lehetőséget kapnak a Gazdálkodás és Menedzsment, valamint a Kereskedelem és Marketing alapszakokon fontos kreditpontok megszerzésére.” Kovács úr köszönetet mondott Dr. Knáb Erzsébet asszonynak támogatásáért, az iskolavezetésnek a partnerségért és a illetékes minisztériumnak a megállapodás megvalósításának támogatásáért.

Az ünnepélyes esemény zárásaként Dr. Zsolt Kovács és az igazgatóúr, Andreas Gering aláírásukkal pecsételték meg az Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr közötti együttműködési megállapodást.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo