. - - - - -
01 / 06

v

.

-

02 / 06

v

-

-

03 / 06

v

-

-

04 / 06

v

-

-

-
05 / 06

v

-

-

-
06 / 06

v

-

-

-

 Köszöntő

2023 03 27 Audi iskola portre fotozas 08 Large

Az alsó tagozaton abban szeretnénk támogatni gyermekeiket, hogy növekvő önbizalommal, felelősségtudattal és interkulturális érzékenységgel megalapozzák helyüket a modern társadalomban, és segítsenek annak sikeres alakításában.  Ehhez a többnyelvűség támogatása mellett hozzátartozik a határokon átlépő kulturális eszmecsere, valamint az átadott oktatási tartalmak nemzetközi nyitása, a bátorság is, hogy folyamatosan megkérdőjelezzük, értékeljük és az új követelményekhez igazítsuk a saját tevékenységünket.

Tartalmilag ezt úgy tesszük lehetővé, hogy a nyelvi és zenei-esztétikai oktatásra, a kompetenciák előmozdítására összpontosítunk a MINT és a digitalizáció, valamint a megélt demokrácia tanulásának területein. A mindenkori tanulási követelményektől és tanulási tartalmaktól függően a tanórák probléma- vagy eredményközpontúak, és a belső differenciált intézkedésekkel biztosítják minden gyermek teljes részvételét. A következetes nyelvbe merülési koncepció intenzív nyelvtanulást tesz lehetővé konkrét tantárgyakon keresztül, a széleskörű módszertani tananyag elősegíti az önálló tanulást és a kooperatív tanulási folyamatokat, a jól beosztott napi ritmus pedig sokféle lehetőséget kínál a gyermekeknek a mozgás, játék és fantázia igényeinek kielégítésére, és erősíti a harmonikus szociális együttműködést.


A korszerűen felszerelt tantermektől a szabadtéri tanteremig, a közelben található különböző létesítmények meglátogatásától a természetbe tett kirándulásokig, a különböző és változatos tanulási terek használata minden résztvevő számára szélesíti a tapasztalatok horizontját, és a társadalmi élet szereplőit is bevonja.

Különösen a növekvő gazdasági és környezeti függőségek, valamint a világban tapasztalható növekvő egyenlőtlenségek idején az iskola az egyenjogú találkozás helyét jelenti, és így nemcsak tanulási, hanem élet- és fejlődési tér is, ahol a kultúrák közötti kompetencia kibontakozhat és ki is kell bontakoznia. Egy külföldi német iskolában a saját és egy másik kultúra közötti feszültségtérben a tolerancia kultúrájának ápolása rendkívüli jelentőségűvé válik. Lehetővé teszi a kölcsönös megbecsülést és elősegíti a mindennapi életben és a jövőre nézve a kisebb és nagyobb kihívásokkal való közös megbirkózást.

Magasan képzett és elkötelezett általános iskolai csapatunk gondoskodik arról, hogy minden gyermek minden nap örömmel és kíváncsisággal jöjjön az iskolába, lelkesen fedezzenek fel együtt új dolgokat, miközben megőrzik az élményszerű tanulás örömét.

Örömmel tölt el bennünket, hogy elkísérhetjük egy darabon gyermekeiket a sikeres jövő felé vezető úton.  Legyenek Önök is részesei ennek, és lépjenek kapcsolatba velünk! Együtt képesek vagyunk csodákra!

 

Szívélyes üdvözlettel, 
Roman Scholz
Alsó tagozat vezetője

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo