. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Köszöntő

Andereya Anne 3

Kedves iskolai közösség,

 

a győri Audi Hungaria Deutsche Schule Győr honlapjának kedves látogatói,

ezúton köszöntöm Önöket, mint az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr igazgatója, és köszönöm az iskolánk honlapja iránti érdeklődésüket.

A 2022/23-as tanévben én fogom vezetni az intézményt, és noha több, mint 15 év tapasztalattal rendelkezem iskolaigazgatóként – kilenc évig voltam a bonni Friedrich-Ebert-Gimnázium, utána pedig hat évig a Deutsche Schule Genf igazgatója,–, a találkozások iskolájának vezetése számomra is újdonság.

Az iskola színvonalas nevelő-oktató munkájáról tanúskodik az interkulturális, kétnyelvű oktatás magas színvonala, a  német és magyar érettségi egyidejű megszerzésének lehetősége,  valamint  érettségit követően a  szakképzésben történő részvétel.

Mindkét nyelv -német-magyar - jelen van már az óvodában és az általános iskolában is, előbbiben inkább játékosan, utóbbiban pedig a szisztematikusan felépített tanórákon.

A német és magyar követelmények teljesítését jól képzett pedagógusok biztosítják, akik jóváhagyott tantervek és koncepciók alapján tervezik meg az órákat. Iskolánk célja a német nemzetiségi érettségi mellett a magyar érettségi megszerzése is, ezért a magyar érettségire való felkészülés során a magyar nyelv és irodalom, valamint a biológia és a kémia oktatása magyar nyelven folyik. A német anyanyelvű tanulók a magyar nyelvvel és kultúrával a „Magyar mint idegen nyelv“ tantárgy keretében találkoznak. A történelem tantárgyat alapvetően németül tanítjuk.

Jelenleg több, mint 600 gyerek és fiatal jár intézményünkbe, akiket egy technikailag kiválóan felszerelt tanulási környezetben, a modern pedagógiai koncepciókkal tanítunk. A német nyelv tantárgyakba integrált szisztematikus fejlesztésén túl, a természettudományos tárgyak a kísérleteken keresztül a kíváncsiságra és a felfedezés örömére alapoznak, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Széleskörű sport lehetőségek és a művészi tevékenységekben rejlő öröm teszi teljessé az iskola kínálatát.

A fenntartó számára nagy jelentőséggel bír az iskola folyamatos fejlesztése.

A stratégiai célok  -„Haladás az oktatás által“, „Felkészítés a sikeres és felelősségteljes életre a globalizált világban“,  „Bikulturális német-magyar találkozások iskolája“, fókuszban a nyelvi kepzés, a  matematika, informatika, teremészettudományos tárgyak, valamint a kompetencia alapú képzés“ - az iskola minőségirányításának középpontjában állnak.

A jól megszervezett Irányítócsoportban konstruktívan együttműködik minden intézményi munkacsoport.  

Az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr a 2019/20-as tanévben elnyerte a „Kiváló külföldi német iskola“ címet, miután sikeresen megfelelt a szövetségi és állami ellenőrzésnek. Intézményünk mára része lett a 140 külföldi német iskola hálózatának, amelyet világszerte elismernek, és amelynek feladata többek között az oktatási tevékenységük során a német nyelv és kultúra népszerűsítése és egy kulturális találkozóhely biztosítása.

Az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr honlapja betekintést nyújt az intézményben folyó pedagógiai munkába, és első tájékozódási felületként szolgál. További személyes kérdések esetén telefonon vagy e-mailen keresztül állunk rendelkezésükre.

Szeretettel várom a közös munkát az elkötelezett és motivált kollégákkal, a szoros együttműködést a diákokkal, szülőkkel és nem utolsó sorban a támogató fenntartóval.

 

Mindannyiunknak egy izgalmas és sikeres tanévet kívánok.

 

Szívélyes üdvözlettel,

Anne Andereya
iskolaigazgató 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo