. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Köszöntő

Andereya Anne 3

Kedves iskolai közösség,

 

az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr honlapjának kedves látogatói,

ezúton köszöntöm Önöket, mint az AHS igazgatója, és köszönöm az iskolánk honlapja iránti érdeklődésüket.

A 2023/24-es tanév első félévében fogom vezetni az iskolát, ahol már nyolc éve dolgozom, melyből az utóbbi években főigazgató helyettesként tevékenykedtem. Így tanúja lehettem fiatal iskolánk lenyűgöző fejlődésének, ahogy a találkozások iskolája egyre teljesebben kiépült és egyre sikeresebbé vált, ahol az interkulturális, kétnyelvű tanulás és a minőségi oktatási munka megélése zajlik. 

A 12-17 éves képzés végén (óvodával és szakképzéssel) a tanulók számára attraktív lehetőséget kínálunk a német nemzetközi érettségi és a magyar érettségi egyidejű, illetve a szakképzésen elnyerhető végzettség megszerzésére.

Mindkét nyelv jelen van már az óvodában és az általános iskolában is, előbbiben inkább játékosan, utóbbiban pedig a szisztematikusan felépített tanórákon.

A német és magyar követelmények teljesítését jól képzett német és magyar pedagógusok biztosítják, akik jóváhagyott tantervek és koncepciók alapján tervezik meg az órákat. Iskolánk célja a német nemzetiségi érettségi mellett a magyar érettségi megszerzése is, ezért a magyar érettségire való felkészülés során a magyar nyelv és irodalom, valamint a biológia és a kémia oktatása magyar nyelven folyik. A német anyanyelvű tanulók a magyar nyelvvel és kultúrával a „Magyar mint idegen nyelv“ tantárgy keretében találkoznak. A történelem tantárgyat alapvetően németül tanítjuk.

Jelenleg több mint 600 gyerek és fiatal jár az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrbe, akik a modern pedagógiai koncepciókból és egy technikailag kiválóan felszerelt tanulási környezetből profitálhatnak egy modern épületben. A német nyelv tantárgyakba integrált szisztematikus fejlesztésén túl, a természettudományos tárgyak a kísérleteken keresztül a kíváncsiságra és a felfedezés örömére alapoznak, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Széleskörű sport lehetőségek és a művészi tevékenységekben rejlő öröm teszi teljessé az iskola kínálatát.

A fenntartó számára nagy jelentőséggel bír az iskola folyamatos fejlesztése, az oktatás, a személyügy és a szervezés területén. A stratégiai célok

ksznt kpHU

az iskola minőségirányításának középpontjában állnak. A jól megszervezett Irányítócsoportban konstruktívan együttműködik minden intézményi munkacsoport a különböző területek és célok átfogó, valamint igényekhez igazodó fejlesztése érdekében.

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr a 2019/20-as tanévben elnyerte a „Kiváló külföldi német iskola“ címet, miután sikeresen megfelelt a szövetségi és állami ellenőrzésnek, így intézményünk mára része lett a 140 külföldi német iskola hálózatának, amelyet világszerte elismernek, és amelynek feladata többek között az oktatási tevékenységük során a német nyelv és kultúra népszerűsítése és egy kulturális találkozóhely biztosítása.

Az AHS honlapja betekintést nyújt az intézményben folyó pedagógiai munkába, és első tájékozódási felületként szolgál. További személyes kérdések esetén telefonon vagy e-mailen keresztül állunk rendelkezésükre.

  • Alsós titkárság: +36 96 511 – 032
  • Felsős titkárság: +36 96 510 – 646
  • E-Mail cím:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szeretettel várom a munkát az érdeklődő diákokkal, elkötelezett kollégákkal és motivált munkatársakkal, együttműködő szülőkkel és nem utolsósorban egy támogató fenntartóval.

Mindannyiunknak sikeres tanévet kívánok!

 

Szívélyes üdvözlettel,

Dirk Lange
iskolaigazgató



 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo