. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

2010/11

Az iskola alapítása a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának tagintézményeként. Működés megkezdése Audi Hungaria Iskola néven a Bácsai úti iskola területén, eleinte az eddigi óvoda épületében – 3 osztályban (1-3. évfolyamok) 58 tanulóval és 8 pedagógussal. Az oktatás alapja a kétnyelvű koncepció.

2011/12

Az Audi Hungaria Iskola átveheti a Szentgyörgyi Albert Iskola nagy iskolaépületét. Újonnan felvett tanulókkal elindul az 5. és a 6. évfolyam.

2012/13

Az óvoda alapítása az Audi Hungaria Iskola önálló intézményegységeként és működésének megkezdése két, 25-fős vegyes életkorú csoporttal. Az óvoda nevelési programjának főbb elvei: találkozás a magyar és a német nyelvvel, kultúrával, kétnyelvű nevelés, felkészítés az iskolakezdésre, együttműködés az általános iskolával.

2013/14

Az iskola beköltözhet a régi Tulipános épületbe, az általános iskola alsó tagozatának több osztálya itt kap helyet. Az iskola megkapja az elismerést mint külföldi német iskola, ezáltal a világszerte működő 140 külföldi német iskola hálózatának részévé válik.

2014/15

Új iskolafenntartó: az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány (AHIM).  Az iskola önálló intézménnyé válik. Az általános iskola alsó tagozatának első osztályában új integrált oktatási koncepció kerül bevezetésre. Német és magyar gyermekek együtt tanulnak. A tanítás szinte minden tantárgyban német nyelven, német tantervek és előírásoknak megfelelően zajlik. Új iskolai célok: Német nemzetközi érettségi (DIA) és magyar érettségi.

2015/16

Lezárul az építkezés első üteme. A tanév elején az intézmény 10 évfolyammal, 450 diákkal és 58 pedagógussal beköltözhet az iskola új és felújított épületeibe. 2015 szeptemberében felavatják az első újonnan elkészült épületegyüttest. Első 10. osztályos záróvizsga a német tagozaton. Megkezdődik a szakképzés első részprojektje a Lukács Sándor Szakközépiskolával együttműködve.

2016/17

Lezárul az építkezés második üteme. 2016 szeptemberében felavatják az intézmény új bejárati részét, az aulát, valamint az új laborokat és tantermeket. Minden évfolyam elfoglalhatja az új osztálytermeit. Az iskolai közösség először rendez sváb bált. Az intézmény ezentúl Audi Hungaria Általános Művelődési Központként működik, melynek tagozatai az óvoda, általános iskola alsó és felső tagozat/gimnázium, szakképzési tagozat, közművelődési tagozot, valamint gazdasági iroda. Helmut Seiler, az iskola alapító igazgatója nyugdíjba vonul.

2017/18

Az új tanév kezdetével Günther Schuster veszi át az iskola vezetését. Megkezdődik az új óvoda építése. Indul a duális kereskedelmi szakképzés első évfolyama. Kezdődik a közművelődési tagozat kulturális rendezvénysorozata. Először kerül megrendezésre az Audi Hungaria ÁMK pályaválasztási és továbbtanulási kiállítása. Először tesz érettségi vizsgát az iskola végzős osztálya (kettős német és magyar érettségi).

2018/19

Az új tanév kezdetével Nikolaus Eberl kerül az intézmény élére. 2018 szeptemberében avatják az új modern óvodaépületet, ahol négy csoportban közel 100 német és magyar kisgyermeket nevelnek. Először rendezik meg az Oktober(Schul)festet. Az Audi Hungaria ÁMK alsó tagozata és az ingolstadti G.E. Lessing iskola hivatalos iskolai partnerkapcsolatot létesítenek. A kétéves kereskedelmi zakképzés első évfolyama záróvizsgát tesz.

2019/20

Az új tanévtől Corinna Wesche vezeti az intézményt. Hivatalos iskolai partnerkapcsolatot köt az ilmenaui  Staatliches Gymnasium am Lindenberg és az Audi Hungaria ÁMK. A Junior-Ingenieur-Akademie  diákcsereprogramnak  köszönhetően iskolai partnerkapcsolat alakul ki a bonni Erzbischöfliche Liebfrauenschule és iskolánk között. Intézményünk elnyeri a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet.

2020/21

A tanévet, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően alacsony létszámban, csupán az első osztályos gyermekek köszöntésével nyitják meg. Iskolai ünnepségek csak osztályonként, illetve a virtuális érben kerülhetnek megrendezésre  – így a tízéves jubileumot is csak online lehet megünnepelni. A pandémia az iskolai közösség minden egyes tagját különleges kihívásokkal szembesíti: távoktatás, online-fogadóórák, digitális dolgozatok, online-vizsgák az iskolai mindennapok gyökeres átszervezését követelik.

2021/22

Az intézmény a 12. tanévét kezdi meg. Harmadik alkalommal rendezték meg a szakképzési vásárt az iskolában. A alapítvány kezdeményezésére adománygyűjtő akciót szerveznek az Ukrajnából érkező menekültek javára. Hat diákunk kap Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat, melyet Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára ad át a tanulóknak. Az iskola első alkalommal vett részt a Győrkőcfesztiválon, melynek kiemelt támogatója volt.

2022/23

Az intézmény a német kultuszminiszteri konferencia (KMK) által elismert külföldön működő német iskolaként megújult képzési koncepcióval kezdi meg az új tanévet, ennek keretében az oktatás minden évfolyamon a német előírásoknak megfelelően folyik. Az intézmény vezetését egy évre Anne Andereya veszi át. Elkészültek az iskolai beruházások: fedett kerékpártároló, kültéri tanterem. A tanévben az óvoda már hat csoporttal kezdi meg működését. Átadásra kerül a „SchulCafé, mely közösségi térként szolgál a tanulók és szülők részére.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo