. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

A 10.A osztály diákjai nemrégiben izgalmas lehetőséget kaptak egy kétnapos médiamentor programon való részvételre, egy budapesti szakértő segítségével. Ezen az intenzív eseményen a diákok játékos módon foglalkoztak számos fontos témával, amelyek ma nagy jelentőséggel bírnak a digitális világban.

 

Az esemény egyik központi témája a kiberzaklatás volt, ahol a diákok megtanulták, hogyan védekezhetnek az online zaklatás ellen, és hogyan segíthetnek azoknak, akiket zaklatnak. A megfelelő médiahasználat is a középpontban állt annak érdekében, hogy egy egészséges kapcsolat alakuljon ki a digitális médiumokkal. Emellett a diákok ismereteket szereztek a médiahigiénia, az online biztonság és a személyes adatvédelem terén. Megtanulták, hogyan védelmezzék a személyes információikat és biztonságosan böngészhessék az internetet. A közösségi média, amely ma a társadalomban fontos szerepet játszik, szintén szóba került. A diákok megtudták, hogyan használhatják felelősségteljesen ezeket a platformokat, és hogyan védekezhetnek a lehetséges veszélyek és csapdák ellen.

Egy másik fontos téma az online reklám volt, ahol a diákok megtanulták, hogyan kezeljék kritikusan az internetes hirdetéseket és hogyan értékelhetik azokat, illetve védekezzenek a félrevezető vagy helytelen tartalmak ellen.

Ennek a médiamentor programnak a fő célja az, hogy felkészítse a résztvevő diákokat arra, hogy segítsék a fiatalabb osztálytársaikat a tudatos internet- és médiahasználat kérdéseiben. Ők rövid és interaktív tanórát tervezhetnek, hogy tájékoztassák és védelmezzék társaikat.

Összességében ez a médiamentor program izgalmas és tanulságos tapasztalat volt a 10.A osztály diákjai számára. Most jól felkészültek arra, hogy mentorokként tudjanak segíteni társaiknak, hogy képesek legyenek kialakítani egy biztonságos és felelősségteljes viselkedést a digitális világban.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo