. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Kunterbunt 2024 02 Large

Kreatív csapatverseny

Egy hosszabb – főként a pandémia által okozott – szünet után, idén végre újra megrendezésre került a népszerű és sikeres németverseny.

A „Német másképp – tarkabarka csapatversenyt” iskolánk mintegy tizenegy évvel ezelőtt keltette életre, ahol a német anyanyelvű iskolákból, nemzetiségi iskolákból és kétnyelvű iskolákból származó diákok kreatív módon tudják bizonyítani német nyelvtudásukat és kommunikációs készségüket. Itt nem a nyelvtani ismeretek, hanem a gyakorlati, helyzetnek megfelelő német nyelvhasználat a keresett. Iskolánkban kiemelt figyelmet fordítunk a megfelelő nyelvismeret átadására, ami a „Kunterbunt” verseny keretében is tükröződik.

Az esemény kezdetén az iskola igazgatója, Andreas Gering szívélyes szavakkal köszöntötte a résztvevő csapatokat, és sok sikert kívánt nekik a kihívást jelentő feladatok megoldásához, de természetesen a szórakozáshoz is.

Az idei versenyen, április 11-én kilenc általános és hét középiskolai csapat vett részt, köztük „jól ismert” iskolák és első alkalommal a Kecskeméti Mercedes-Benz Iskola is.

A megadott témák ezúttal a „Járművek és közlekedési szituációk” voltak az általános iskolásoknak és a „Városok a kék Duna mentén Németországtól Magyarországig - turisztikai nevezetességek” a középiskolásoknak. A gyerekek előzetesen átfogóan felkészültek a témára, így a különböző állomásokon való barkácsolásnál, éneklésnél, kvízkérdések megoldásánál és szerepjátékoknál pontokat tudtak szerezni tudásukkal. A verseny csúcspontja, mint mindig, a hozott plakátok bemutatása volt: A zsűri el volt ragadtatva a diákok ötletes előadásaitól.

Egy mozgalmas, szó szerint színes és vidám délután követően a zsűrinek ismét nehéz döntést kellett hoznia a pontozás során, végül az általános iskolás csapatok között a Mercedes-Benz Általános Iskola és Gimnázium Kecskemét szerezte meg a legtöbb pontot, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola - DNÖ és a Pozsonyi Német Iskola lett a 2. és 3. helyezett. A középiskolai csapatok közül a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola - DNÖ lett az első helyezett, a 2. és 3. helyen a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium és a Fertőrákosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola végzett. Iskolánk csapatai természetesen versenyen kívül indultak, minden tőlük telhetőt megtettek, amiért különdíjban részesültek.

Az eredményhirdetés során igazgató úr hangsúlyozta ennek a kreatív nyelvi versenynek a jelentőségét, dicsérte a résztvevő diákok teljesítményét, és köszönetet mondott a tanároknak a lelkesedésükért. „Már alig várom a jövő évi „Kunterbunt” versenyt. Remélem, hogy még több kreatív csapatot és lenyűgöző előadást láthatunk majd.”

Gratulálunk minden diáknak a kiváló előadásokért és eredményekért! Köszönet minden tanárnak, aki részt vett a csapatok felkészítésében!

Külön köszönet mindazoknak, akik a verseny profi előkészítésével és lebonyolításával hozzájárultak az esemény sikeréhez!

 

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo