. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

JIA 34

JIA cserehét a Bonni Liebfrauenschuleval

Az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr immár ötödik alkalommal szervez Junior Mérnök Akadémia keretében csereprogramot a Liebfrauenschule Bonn-nal, a Deutsche Telekom támogatásával. A csereprogram célja, hogy a diákok betekintést nyerjenek egy adott témakör legújabb módszereibe és fejlesztéseibe. Idén a fő téma a járműfejlesztés volt, ahol a diákok négy napig különböző helyszíneken kutathattak és tanulhattak. A hét a Zalazone-nal kezdődött, amely a járműipar egyik legfontosabb magyarországi kutatóintézete. Itt lehetőségünk volt megismerkedni a kutatási projektekkel, és természetesen a helyszín központi elemén, a tesztpályán is vezethettünk és tesztelhettünk.

Kedden az Audi Akadémiára (PTC) látogattunk, ahol különböző csoportokban kísérleti munkát végeztünk. Szerdán a Audi tanszék vendégei voltunk: Teljes járműfejlesztés és meghajtástechnológia. Délután a Mobilisba mentünk, ahol járműveket fejlesztettünk és programoztunk.
Péntek reggel a diákok kis csoportokban feladatot kaptak: készítsenek előadást a tárgyalt tudományágak egyikéről, és készüljenek fel a panelbeszélgetésre.
A szórakozás sem maradt el a héten, a győrújbaráti eGokart pályán is jól éreztük magunkat. Természetesen a közlekedési nyelv a német volt.



wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo