. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Tanvnyit 2

A tanévnyitó ünnepség hagyományosan a német és a magyar himnuszokkal indult, majd Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány elnöke üdvözölte az iskolai közösséget és a meghívott vendégeket. Néhány iskolai hír mellett nagy örömmel jelentette be, hogy az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány és a Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást kötöttek az oktatás, tehetségfejlesztés és kultúra területén.

Intézményünk vezetését az új tanévben Dirk Lange veszi át. Az iskolaigazgató üdvözölte az iskolai közösséget, különös figyelmet szentelve az 53 első osztályos tanuló köszöntésének, és beszédét egyfajta német nyelvi megmerítkezésként  jellemezte. Emellett kiemelte a nyelvtanulás fontosságát: "Az idegen nyelv tanulása új perspektívákat nyit meg a világ és az élet előtt, és erre törekszünk az iskolában is: szélesíteni a látókört, megismerni új elképzeléseket, új tényeket látni és megérteni."

A diákok fejlődésére utalva főigazgatónk a felhőkarcoló liftjének metaforáját használta. Azzal, hogy minden tanévben a gyerekek egy emelettel feljebb kerülnek, egyre többet tanulnak, a kilátás tisztul, és a horizont szélesebb lesz. Ezen az úton a szülők és tanárok segítik őket. Ebben a kontextusban külön köszönetet mondott a közalapítvány kuratóriumának, mint a felhőkarcoló és a lift „kivitelezőjének", mivel kiváló feltételeket teremtettek a sikeres iskolai pályafutás felépítéséhez.

Beszédét befejezve Lange főigazgató úr egyenként köszöntötte az új tanárokat, akiket egy-egy virággal ajándékoztak meg a diákok. A korábbi nagycsoportos óvodások rövid zenei előadása után a két elsős osztály osztályfőnökei a német hagyománynak megfelelően „Schultüte”-ket adtak át a kis elsősöknek.

Végül az iskolaigazgató, Dirk Lange hivatalosan is megnyitotta az új tanévet, és az egész iskolai közösségnek izgalmas utazást kívánt az új tanév során.
Az ünnepi eseményt az Európa himnusz zárta.

 

 
 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo