. - - -
01 / 04

v

.

-

02 / 04

v

-

-

-
03 / 04

v

-

-

-
04 / 04

v

-

-

-

Tulajdonképpen mit jelent a duális képzés?

A dual a latin „dualis” szóból ered és azt jelenti, hogy „kettős, két fő részből álló”. Ebben az esetben a két tanulási helyszín értendő ez alatt: iskola és vállalat, amelyeket a tanulók a kezdettől párhuzamosan látogatnak. Az iskolai elméleti tartalmat a vállalatoknál a gyakorlatba át lehet ültetni, és ki lehet próbálni. Az elmélet és a gyakorlat kombinációjával, a teljes képzési idő tartama alatt intenzív betekintést nyertek egy vállalat felépítésébe és struktúrájába.

Melyek a jelentkezés feltételei?

Két fontos feltételt kell teljesíteni: a képzés megkezdése előtt be kell mutatni az érettségi bizonyítványt. Ez azt jelenti, hogy természetesen jelentkezhettek hozzánk már novemberben, annak ellenére, hogy csak májusban/júniusban szerzitek meg az érettségit. Fontos, hogy az augusztusi beiratkozás során be tudjátok mutatni az érettségi bizonyítványt. A másik fontos feltétel a német nyelv. B2-es szintű német nyelvtudást kell felmutatni.

Hol, hogyan és mikor tudok jelentkezni?

November 1-jén kezdődik a jelentkezési időszak, amely a rákövetkező év április 30. napján zárul. Az Audi Hungaria ÁMK honlapján, a Szakképzés menü alatt találjátok a jelentkezési ikont. Ott található egy online jelentkezési lap, amelyet egyszerűen ki tudtok tölteni. A dokumentumokat, mint például az érettségi bizonyítvány  (amennyiben már rendelkezésre áll), illetve a nyelvvizsga bizonyítványt fel lehet tölteni. A jelentkezési időszak letelte után kaptok egy meghívót a kiválasztási eljárásra. Ekkor megismerkedhettek már a partnervállatok képviselőivel is.

bewerbung hu


Mennyi ideig tart a képzés és hogyan épül fel?

A képzés szeptemberben kezdődik és kb. 2 évig tart. Heti két napot az Audi Hungaria ÁMK-ban és heti három napot partnervállalataink egyikénél töltetek. Ott különböző területeken (beszerzés, gyártás, értékesítés, személyügy, vállalati könyvelés és projektmanagement) kerültök beosztásra. Nyáron – ideális esetben német nyelvterületen – négyhetes nyári gyakorlaton vesztek részt.  

Képzési kínálatunk

Milyen záróvizsgák várnak rám?

Mivel két végzettséget kapsz – a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara német bizonyítványát és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát, ezért több záróvizsgát kell tenned.  

Német bizonyítvány „Német duális
szakképzés külföldön“

Magyar végzettség

3 írásbeli vizsga

1 interaktív vizsga
1 írásbeli vizsga "Gazdasági feladatok a gyakorlatban" a gyakorlati vizsga részeként

Egy projektmunka elkészítése és prezentálása a gyakorlati záróvizsga és keretén belül

Minden vizsga német nyelven zajlik. 

Mihez tudok kezdeni a képzés után?

A képzés után minden ajtó nyitva áll előtted. Dolgozhatsz akár a saját képzővállalatodnál vagy egy másik vállalatnál, bárhol a világon. Amennyiben szakmai ismereteidet szeretnéd mélyíteni, egyetemen is továbbtanulhatsz. Minden esetben nagy előnyöket nyújt neked a képzés, mivel a sok gyakorlati nap során többrétű tapasztalatot szerzel, amelyet szakmai pályafutásod során felhasználhatsz.

Mennyibe kerül nekem a képzés?

A képzés számodra ingyenes. Még munkabért is kapsz a vállalattól.

Hány szabadnapom van a tanulóidőben?
Évente 45 pihenőnapod van, amit partnercégeddel egyeztetve, főként az iskolai szünetekben vehetsz igénybe. Természetesen a cégek is elengednek vizsgára!

Maradhatok a partnercégemnél a záróvizsga letétele után?
Partnercéged minden bizonnyal érdekelt lesz abban, hogy megtartson a gyakornoki idő után, ha motivált tanuló voltál. Ez azonban attól is függ, hogy van-e üresedés a cégnél. A legtöbb esetben azonban lehetőség van a partnercégeknél maradni és karriert indítani.

Miben különbözik a duális szakképzés az egyszerű szakmai gyakorlattól?
A duális képzésnek kezdettől fogva két tanulási helye van, amelyek szorosan együttműködnek: a vállalat és az iskola. Az elmélet és a gyakorlat nálunk össze van hangolva. Amíg egy gyakorlaton csak rövid ideig tartózkodsz egy cégnél, addig a duális szakképzésben a kezdetektől intenzíven megismered a céget és részese vagy! Elméleti tudásod a gyakorlatban is kamatoztatni tudod, ez segít még jobban megérteni a vállalat üzleti folyamatait.

Hogy talállak meg benneteket a közösségi médiában? Wie finde ich euch auf Social Media?

FB  /audihungariaamkszakkepzes

IG  /audihungariaamk_szakkepzes

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo