. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

A 9.a osztály maroknyi lelkes tanulója közreműködésével iskolánk idén második alkalommal vesz részt a kétévente lebonyolított nemzetközi Don@u-Online Projekten. A program célja, hogy a Duna menti országok fiataljai kapcsolatba léphessenek egymással és párbeszédet folytassanak fontos európai értékekről, így ezúttal a rendezvény mottójához híven – „Feel free! Seid Europa” – a demokrácia, a jogállamiság és a szólásszabadság kérdéséről. Az eredeti célkitűzés szerint a projektben 30 iskola diákjai három fős nemzetközi csapatokban dolgoznak egy általuk kidolgozott projekten, amelyet majd Ulmban a Nemzetközi Ifjúsági Táborban (Internationaler Donaujugendcamp) fognak bemutatni.

Bővebben ...

A hetedik osztályban német órán a „Vorgangspassiv”-ot tanultuk. Erre az alkalomra kekszgolyókat készítettünk. A hozzávalókat saját maguknak kellett előkészítenünk, kimérni stb. majd kis golyókat formálni. Aztán, a passzív szerkezet gyakorlásaként, „passzívban“ írtuk le a receptet. Végül megehettük az általunk készített golyókat. Nagyon finomak voltak! Most már tudjuk, hogyan kell egy folyamatot „passzívban“ leírni.

Bővebben ...

1

Bővebben ...

A baden-württembergi kultuszminisztérium, az ulmi Dunai Sváb Központi Múzeum és az Ulm és Neu-Ulm-i Dunairoda közös kulturális és művészeti projektjén 10 Duna menti állam 19 középiskolájának 300 diákja dolgozott együtt, a háttérben a munkát koordináló pedagógusok támogatásával.

Bővebben ...

"a.duna.hatalom – monarchiától a demokráciáig"

A Don@uOnline-Projekt idei nyitórendezvénye.
2020. február 3-6.

Bővebben ...

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo