. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

A 10.A osztály diákjai nemrégiben izgalmas lehetőséget kaptak egy kétnapos médiamentor programon való részvételre, egy budapesti szakértő segítségével. Ezen az intenzív eseményen a diákok játékos módon foglalkoztak számos fontos témával, amelyek ma nagy jelentőséggel bírnak a digitális világban.

Az esemény egyik központi témája a kiberzaklatás volt, ahol a diákok megtanulták, hogyan védekezhetnek az online zaklatás ellen, és hogyan segíthetnek azoknak, akiket zaklatnak. A megfelelő médiahasználat is a középpontban állt annak érdekében, hogy egy egészséges kapcsolat alakuljon ki a digitális médiumokkal. Emellett a diákok ismereteket szereztek a médiahigiénia, az online biztonság és a személyes adatvédelem terén. Megtanulták, hogyan védelmezzék a személyes információikat és biztonságosan böngészhessék az internetet. A közösségi média, amely ma a társadalomban fontos szerepet játszik, szintén szóba került. A diákok megtudták, hogyan használhatják felelősségteljesen ezeket a platformokat, és hogyan védekezhetnek a lehetséges veszélyek és csapdák ellen.

Egy másik fontos téma az online reklám volt, ahol a diákok megtanulták, hogyan kezeljék kritikusan az internetes hirdetéseket és hogyan értékelhetik azokat, illetve védekezzenek a félrevezető vagy helytelen tartalmak ellen.

Ennek a médiamentor programnak a fő célja az, hogy felkészítse a résztvevő diákokat arra, hogy segítsék a fiatalabb osztálytársaikat a tudatos internet- és médiahasználat kérdéseiben. Ők rövid és interaktív tanórát tervezhetnek, hogy tájékoztassák és védelmezzék társaikat.

Összességében ez a médiamentor program izgalmas és tanulságos tapasztalat volt a 10.A osztály diákjai számára. Most jól felkészültek arra, hogy mentorokként tudjanak segíteni társaiknak, hogy képesek legyenek kialakítani egy biztonságos és felelősségteljes viselkedést a digitális világban.

 


DIGITÁLIS PROJEKTHÉT

Digitalizcis projektht17 Large

Digitális projekthéttel indult a 2023/2024-es tanév az Audi Hungaria Iskolaközpont kilencedik évfolyamos tanulói számára.

Az iskola életében kiemelkedő jelentőséggel bír a digitalizáció, amely nem csupán a modern eszközökkel való felszereltségben mutatkozik meg, hanem abban is, hogy a tanulók iránymutatást kapnak, miként válhatnak tudatos médiafelhasználókká.

A győri Audi Hungaria Iskolaközpont és a Deutsche Schule Prag ennek szellemében együttműködve vett részt az Education Innovation Lab által létrehozott „Digital Sparks” elnevezésű projektben.

A győri és a prágai német iskola tanulóiból álló csoportok – összesen közel 100 fő - a projektfeladatokat egymást segítve, közösen, német nyelven oldották meg egy elektronikus platformon. A diákok iPadeken keresztül kommunikáltak egymással.

A projekt három fő téma köré épül: mesterséges intelligencia, mentális egészség, valamint jövőkutatás. Tematika szempontjából releváns digitális könyvtár - cikkek, fotók és egyéb inspirációs anyagok - állt a tanulók rendelkezésére, akik kizárólag megbízható forrásokból jutottak információhoz az adott témakör kidolgozását illetően. A „Chat”-felületnek köszönhetően a tanulók bármikor interakcióba léphettek egymással, így egy-egy kérdés, probléma gyorsan és hatékonyan volt orvosolható.

A feldolgozandó anyagokat a témában jártas szakértők dolgozták ki, így a diákok garantáltan hiteles és hasznos tudással gazdagodtak.

A projekt egyedülálló értéke az, hogy minden csoportot egy németországi mentor segítette és felügyelte. Ezáltal a diákok személyes támogatást kaptak a projekt során, továbbá lehetőségük volt tapasztalt szakértőkkel konzultálni. 

A projekt egy héten keresztül tartott, melynek zárasaként minden csoport bemutatta az elkészített projektjét egy virtuális bemutatóteremben. Ez a prezentáció lehetőséget kínált a diákoknak arra, hogy bemutassák azokat az ismereteket és készségeket, amelyeket a kurzus során megszereztek.

Ez az előremutató program segít felkészíteni diákjainkat a digitális kor kihívásaira, lehetőségeire, valamint elősegíti a kulturális és nyelvi sokszínűség megőrzését, erősítését is.

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo