. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Párbeszédben a szakképzős tanulók

 

Ipar 4.0

 

A 13. osztály látogatást tett a BOS-nél

 

Csapatépítő tréning Cseszneken, 2019

 

13. osztály köszöntése, 2019

 

Betekintés: Tanulás Live

 

Diák-tanár-szakoktató párbeszéd

 

Gazdasági angol workshop

 

Csapatépítő tréning Cseszneken, 2018

 

13. osztály köszöntése, 2018

 

Látogatás Automotive Hungary

 

Csapatépítő tréning Cseszneken, 2017

 

13. osztály köszöntése, 2017

Logo Dualer Schulpartner der DHBW Mosbach

 
A Baden-Württemberg tartományi Mosbach Duális Főiskola (DHBW) és az Audi Hungaria ÁMK 2019 októbere óta „duális iskolapartnerek“. A képzésben tanulóknak ezáltal lehetőségük nyílik a főiskola több programján részt venni. Vállalatokkal villám-állásinterjúkat és tanulmányi férőhelyeket kínálnak fel, hogy már korán lehetőségük legyen kapcsolatokat építeni. Továbbá rendszeresen „duális felsőoktatási napok”-at szerveznek, hogy meg lehessen ismerni a székhely kínálatát. Az érdeklődők számára alternatívaként lehetőség van „DHWB diginap”-on részt venni, ahol online tájékozódhatnak az ottani továbbtanulás lehetőségéről.

 

    adobe Dualer Schulpartner Bizonyítvány 

Tulajdonképpen mit jelent a duális képzés?

A dual a latin „dualis” szóból ered és azt jelenti, hogy „kettős, két fő részből álló”. Ebben az esetben a két tanulási helyszín értendő ez alatt: iskola és vállalat, amelyeket a tanulók a kezdettől párhuzamosan látogatnak. Az iskolai elméleti tartalmat a vállalatoknál a gyakorlatba át lehet ültetni, és ki lehet próbálni. Az elmélet és a gyakorlat kombinációjával, a teljes képzési idő tartama alatt intenzív betekintést nyertek egy vállalat felépítésébe és struktúrájába.

Melyek a jelentkezés feltételei?

Két fontos feltételt kell teljesíteni: a képzés megkezdése előtt be kell mutatni az érettségi bizonyítványt. Ez azt jelenti, hogy természetesen jelentkezhettek hozzánk már novemberben, annak ellenére, hogy csak májusban/júniusban szerzitek meg az érettségit. Fontos, hogy az augusztusi beiratkozás során be tudjátok mutatni az érettségi bizonyítványt. A másik fontos feltétel a német nyelv. B2-es szintű német nyelvtudást kell felmutatni.

Hol, hogyan és mikor tudok jelentkezni?

November 1-jén kezdődik a jelentkezési időszak, amely a rákövetkező év április 30. napján zárul. Az Audi Hungaria ÁMK honlapján, a Szakképzés menü alatt találjátok a jelentkezési ikont. Ott található egy online jelentkezési lap, amelyet egyszerűen ki tudtok tölteni. A dokumentumokat, mint például az érettségi bizonyítvány  (amennyiben már rendelkezésre áll), illetve a nyelvvizsga bizonyítványt fel lehet tölteni. A jelentkezési időszak letelte után kaptok egy meghívót a kiválasztási eljárásra. Ekkor megismerkedhettek már a partnervállatok képviselőivel is.

bewerbung hu


Mennyi ideig tart a képzés és hogyan épül fel?

A képzés szeptemberben kezdődik és kb. 2 évig tart. Heti két napot az Audi Hungaria ÁMK-ban és heti három napot partnervállalataink egyikénél töltetek. Ott különböző területeken (beszerzés, gyártás, értékesítés, személyügy, vállalati könyvelés és projektmanagement) kerültök beosztásra. Nyáron – ideális esetben német nyelvterületen – négyhetes nyári gyakorlaton vesztek részt.  

Képzési kínálatunk

Milyen záróvizsgák várnak rám?

Mivel két végzettséget kapsz – a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara német bizonyítványát és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát, ezért több záróvizsgát kell tenned.  

Német bizonyítvány „Német duális
szakképzés külföldön“

Magyar végzettség

3 írásbeli vizsga

1 írásbeli vizsga

Egy projektmunka elkészítése a gyakorlati záróvizsga keretén belül

Minden vizsga német nyelven zajlik. 

Mihez tudok kezdeni a képzés után?

A képzés után minden ajtó nyitva áll előtted. Dolgozhatsz akár a saját képzővállalatodnál vagy egy másik vállalatnál, bárhol a világon. Amennyiben szakmai ismereteidet szeretnéd mélyíteni, egyetemen is továbbtanulhatsz. Minden esetben nagy előnyöket nyújt neked a képzés, mivel a sok gyakorlati nap során többrétű tapasztalatot szerzel, amelyet szakmai pályafutásod során felhasználhatsz.

Mennyibe kerül nekem a képzés?

A képzés számodra ingyenes. Még munkabért is kapsz a vállalattól.

Hogy talállak meg benneteket a közösségi médiában? Wie finde ich euch auf Social Media?

FB  /audihungariaamkszakkepzes

IG  /audihungariaamk_szakkepzes

Az intézményünk új tagozatán induló „Idegennyelvű kereskedelmi és ipari ügyintéző” szakképzési egység valamint az Erlangen-Nürnberg-i Friedrich-Alexander Egyetem Gazdaságtudományi Karának Prof. Dr. Karl Wilbers Tanszéke között együttműködési megállapodás jött létre.
Az egyezmény keretében a Gazdaságpedagógiai és Személyzetfejlesztési Tanszék mesterszakos hallgatóinak lehetőséget biztosítunk, hogy egy nyolchetes győri tartózkodás folyamán, az Audi Hungaria ÁMK szakképzési tagozatán gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek.

Az elektronikus jelentkezési űrlap itt elérhető.
 
Jelentkezési határidő: 2021. november 1.-től 2022. április 30.-ig

Felvételi követelmények:

A 2022/2023-es képzési tanévre azon érdeklődők jelentkezését várjuk, akik

 • rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, vagy 2022 nyarán tesznek sikeres érettségi vizsgát,
 • igazolt, legalább B2-es, ill. ideális esetben C1-es szintű német nyelvtudással rendelkeznek.

SAP4school IUS R

Az SAP egy világszerte vezető szoftverszolgáltató, amelyet a vállalatok üzleti folyamatainak irányítására használnak. A szoftver lehetővé teszi a hatékony adatfeldolgozást és a vállalatok közötti információáramlást a könyvelés, a kontrolling, az értékesítés, a beszerzés, a termelés, a raktározás és a személyügy területén.

Számos partnervállalatunk használja az SAP-rendszert. Célunk a diákjaink felkészítése a vállalati feladatokra, ezért az Audi Hungaria ÁMK-ban a 2021/22-es tanévtől az SAP4school a tananyag része. Diákjaink megtanulják az alapadatok rögzítését és kezelését; ajánlatkéréseket kezelnek, árajánlatokat készítenek, vevői megbízásokat követnek nyomon a pénz beérkezéséig, anyagbeszerzést eszközölnek, árubeérkezést dokumentálnak és kifizetéseket könyvelnek. Az alábbi SAP4school-modulokat kínáljuk:

Modul 1

Vállalat és szoftver megismerése

 • Global Bike Deutschland GmbH bemutatása
 • Bevezetés a SAP ERP vállalatirányítási rendszer használatába
 • Vevő-, alapanyag- és szállító alapadatok megismerése

Modul 2

Alapadatok kezelése

 • Adóssal kapcsolatos alapadatok rögzítése, kezelése és bővítése
 • Alapanyag alapadatok rögzítése, kezelése és bővítése
 • Hitelezővel kapcsolatos alapadatok rögzítése, kezelése és bővítése

Modul 3

Értékesítési folyamat – az ajánlattól a pénz beérkezéséig

 • Ajánlatkérés feldolgozása
 • Ajánlat előállítása
 • Vevői rendelés feldolgozása (Megrendelés és megbízás visszaigazolása)
 • Áru kiszállítása
 • Kimenő számla kiállítása
 • Pénz beérkezésének ellenőrzése és könyvelése

Modul 4

Beszerzési folyamat – a megrendeléstől a kifizetésig

 • Ajánlatok összehasonlítása
 • Megrendelés dokumentálása
 • Megbízás visszaigazolása
 • Áru beérkezésének ellenőrzése / Szállítólevél ellenőrzése
 • Bejövő számla ellenőrzése
 • Kifizetés könyvelése

 

Accredited ICDL Test Centre full colour

Az ICDL (International Certification of Digital Literacy - korábban ECDL néven ismert) egy nemzetközileg elismert tanúsítvány online alapú vizsgákkal, amelyek a digitális kompetenciák, ismeretek és készségek megszerzését igazolják.
A 2021/22-es tanév óta kínáljuk német nyelven az ICDL Workforce Base-t, hogy tanulóink alkalmasak legyenek arra, hogy a digitális világban éljenek és dolgozzanak. Ily módon is hozzájárulunk végzőseink elhelyezkedési lehetőségeihez. Az ICDL tanúsítvány megszerzésével a digitális készségek továbbfejleszthetők és a saját portfólióban bizonyíthatók.
A „Computer Essential” Modulban alapvető készségeket fejlesztünk, mint amilyen az adat- és hálózatkezelés, az online kommunikáció és -információ, illetve IT-biztonság.
Az Office alkalmazást a „Szövegkezelés, prezentáció- és táblázatkezelés” modulokban ismertetjük. Ezek ma már mind az üzleti élet elengedhetetlen részét képezik.
Az online használat, amely világszerte lehetővé teszi, hogy közösen dolgozzunk projekteken és dokumentumokon, mára már nélkülözhetetlen. A „Digitális együttműködés alapjai” modul erősíti ezeket a készségeket.
Az „IT-biztonság” és az „adatvédelem” modulok teremtik meg az alapvető feltételeket ahhoz, hogy megfelelően ítéljük meg a szerzői jogok, az IT-kritikus biztonság és infrastruktúra kérdéseit az üzleti környezetben.  

icdl 2

 

Párbeszéd

Számunkra fontos a képzésben részt vevő tanulóinkkal történő kapcsolattartás. Emiatt rendszeresen szervezünk párbeszédet az üzleti élet, a politika és a társadalom jelentős személyiségeivel egyenértékű félként. A tanulók részt vesznek a témaválasztásban és a meghívott vendégek kiválasztásában. Bíztatjuk tanulóinkat a korunk témáival és érdekes életrajzaival való foglalkozásra, valamint arra, hogy vállalják a felelősséget a szakmai és a magánéletükben önmagukért és másokért és felelősségteljesen cselekedjenek.

Intézményünkben a találkozások iskolájának különleges jellegéből adódóan a kultúrák találkozása és a közöttük történő párbeszéd is különösen fontos.

Idegennyelvek

Tanulóinknak lehetőségük van – eddigi nyelvtudásukra építve – gazdasági angol nyelvvizsga megszerzésére, elsősorban az üzleti/ipari területre összpontosítva. Ennek keretében letehetik a közös európai referenciakeret alapján a tudásszintjüknek megfelelő vizsgát angol üzleti nyelven az iparra összpontosítva.

Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk a Rheinland-Pfalz Szövetségi tartomány Oktatási Minisztériumával, amelyen keresztül tanulóink megszerezhetik a németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsga bizonyítványát. A németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsga bizonyítványa Magyarországon is hivatalos akkreditációt kapott. 

Nagyon köszönjük a nemzetközi duális szakképzésben végzett munkánkhoz nyújtott támogatást.

Tanácsadás

A szakmai cselekvőképesség a jól megalapozott szakmai kompetencia mellett magas fokú önmotivációt és önreflexiót is igényel. Ezért a szakképzésben részt vevő tanulók részére minden félév közepén – novemberben, ill. márciusban – lehetőséget nyújtunk egyéni tanácsadásra és fejlesztési elbeszélgetésekre. Ezzel az állandó intézményi támogatással szeretnénk hozzájárulni diákjaink egyéni fejlődéséhez.

Találkozások

A szakképzésben részt vevő diákjainknak lehetőséget kínálunk német nyelvterületen történő egyéni interkulturális tapasztalatszerzésre. Az első képzési év után diákjaink négyhetes nyári gyakorlatot töltenek szakképző partnereink németországi, ill. ausztriai telephelyein. Diákjaink a nyári gyakorlat során elmélyíthetik az első képzési év alatt szerzett szakmai tudásukat, ugyanakkor lehetőségük nyílik német nyelvtudásuk továbbfejlesztésére.

Hálás köszönet szakképzési partnervállalatainknak támogatásukért.

Tanulóink számára természetesen az intézményen belül is adunk lehetőséget interkulturális találkozásokra: Egyrészt a Németországból hozzánk érkező tanárok révén, másrészt pedig együttműködési megállapodást kötöttünk az Erlangen-Nürnberg-i Friedrich-Alexander Egyetem Gazdaságtudományi Karával, ahonnan hallgatókat szakmai gyakorlatra közvetítenek hozzánk.

Csapat 

Diákjaink szociális kompetenciájuk fejlesztése érdekében a kereskedelmi szakképzés első évének kezdetén egy többnapos, tapasztalatorientált csapatépítő tréninget teljesítenek.

Tanulóinkat a képzés folyamán különböző szak- és projektcsapatokban végzendő feladatokra szeretnénk felkészíteni, amelyek jövőbeni munkakörnyezetükre, Győr környéki autóipari partnervállalatainknál jellemzőek.

A csapatépítő tréning keretében tanulóink lehetőséget kapnak saját határaik megismerésére és akár azok átlépésére, ezen felül gyakorolhatják a felelősségteljes cselekvést, mind egyénileg, mind csapaton belül is.

Dr. Lőrinczy Katalin

Csecsemő- és gyermekgyógyász, Gyermek-tüdőgyógyász, Iskolaorvos

Rendelési idő: csütörtök 9:00-11:00

Az iskolaorvosi tevékenység a páros évfolyamokon tanuló gyermekek szűrővizsgálatából, kötelező védőoltások beadásából, valamint az iskolában tartózkodó gyermekeknél akut betegségek, sérülések ellátásából áll. A szűrővizsgálatok során kiszűrt eltérések esetén szakrendelésre való továbbirányítás, illetve a tanulók egészségi állapotának nyomon követése történik. A vizsgálatok eredményeivel, valamint a gyermekek egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak bizalommal az iskolaorvoshoz. Az iskola egészségügyi rendelő nem alkalmas betegrendelésre, többek között az ehhez szükséges tárgyi feltételek hiánya miatt. Receptfelírás, hiányzásigazolás, és gyógykezelés céljából kérjük Önöket, hogy az illetékes háziorvost keressék fel.

Elérhetőség: +36 30/446 90 90

 

Smuk Erzsébet

Iskolavédőnő

Tanácsadási idő: hétfő - kedd - csütörtök 8:00-16:00

Az iskolavédőnői tevékenység a páros évfolyamokon történő szűrővizsgálatokra (testsúly, testmagasság mérés, érzékszervek vizsgálata, vérnyomásmérés); a kötelező védőoltások szervezésére, előkészítésére; évi három alkalommal történő tisztasági vizsgálatra; valamint az iskolai egészségnevelésre terjed ki. A feladatok közé tartozik továbbá a fellépő egészségügyi problémákban való segítségnyújtás (fizikai, lelki probléma).

Elérhetőség: +36 70/669 85 58; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Győrffy Villő

Iskolapszichológus

Tanácsadási idő: kedd 14:00 - 16:00, szerda 08:00 - 10:00

Forduljanak hozzám bizalommal bármilyen az óvodát, iskolát, tanulást és mentális jól-létet érintő problémával. Amennyiben gyermekének:

 • beilleszkedési és tanulási nehézségei vannak,
 • konfliktusosak a kapcsolatai az iskolában,
 • bullying áldozata lett,
 • önértékelési problémára utaló jeleket lát rajta, kérem keressen fel.

Időpontegyeztetés kapcsán a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudnak elérni, illetve a nyitott tanácsadási órákban egyeztetés nélkül is bejöhetnek hozzám a kedves szülők, illetve gyermekek.

 

Kiss Hajnalka

Óvodai- és iskolai szociális segítő

Tanácsadási idő: hétfő - kedd - szerda - csütörtök: 07:30 - 16:00, péntek: 07:30 - 13:30
előre egyeztetett időpont alapján

Elérhetőség: +36 20/485 94 99; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bővebb információ adobe

 

heti étlap:

adobeÁltalános étlap


Diétás étlapok:

adobe898 (7-14) Galaktosemia

adobe904 (7-14) Tej-, szója-, olajos magmentes

adobe907 (7-14) Gluténmentes

adobe911 (4-6) Tej-, tojás-, citrus-, olajos mag-, szója-, banán-, fokhagymamentes

adobe1142 (7-14) Glutén-, szója-, hal- és olajos magmentes

adobe1143 (15-18) Glutén-, szója-, hal- és olajos magmentes

adobe1303 (7-14) Tej-, tojás-, hüvelyes-, csirkementes

adobe13503 (7-14) Glutén-, tej-, tojás-, citrus-, olajos mag-, hal-, hüvelyes-, kukoricamentes

A 2021/2022-es tanévre érvényes étkezésekkel kapcsolatos tájékoztató itt elérhető.

A szakképzési tagozat végzőseinek búcsúztatása

2021. június 25-én ünnepélyes keretek közt búcsúztatták a szakképzési tagozat idei végzőseit gratulációkkal, ünnepi köszöntőkkel, zongorajátékkal. Ezt követően vehették át bizonyítványaikat és tanúsítványaikat Corinna Wesche főigazgató asszonytól, illetve Anja Schmiedel-Paul szakképzésért felelős vezetőtől, a végzős osztály osztályfőnökétől.
Kedves végzett ipari és kereskedelmi ügyintézők! Szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk Nektek.
Legyetek mindig nyitottak az újjal és ismeretlennel szemben, és ennek szellemében alakítsátok a jövőtöket!

Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ könyvtára
(B. épület, földszint, 01. terem)
 
 
Az Audi iskola könyvtára az intézmény széleskörű tevékenységét átfogó információs központ, az iskola szellemi bázisa, egy kulturálisan sokszínű közösségi találkozóhely.
 
A könyvtár szolgáltatásait kizárólag az iskola dolgozói és tanulói vehetik igénybe, térítésmentesen.
 
Elsősorban magyar és német nyelvű szak-, ill. szépirodalmi könyvállományunkkal az intézményben zajló kétnyelvű, interkulturális oktatást támogatjuk. Gyűjteményünket gazdagítják továbbá egynyelvű és kétnyelvű szótárak, folyóiratok, audiovizuális dokumentumok (CD, DVD). Tankönyvtárunkból biztosítjuk a tartós tankönyvek, segédkönyvek hozzáférhetőségét, kölcsönözhetőségét.
 
Állományunkat a Szirén integrált könyvtári rendszerben tartjuk nyilván és vonalkódos rendszer segítségével kölcsönözzük olvasóinknak.
 
Modern környezetben kínálunk lehetőséget az egyéni és csoportos tanulásra.
Célunk, hogy rendezvényeinkkel a diákokat az élményszerű olvasásra ösztönözzük, ezáltal alternatívát kínálva szabadidejük hasznos eltöltésére.
 
Nyitvatartás:
Hétfő-csütörtök: 7:30 - 17:00
Péntek: 7:30 - 15:50
 
Munkatársak:

Bocskai Adrienn
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Kovácsné Karácsony Ildikó
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Maci csoport:
Maci


Mókus csoport:
Mkus


Nyuszi csoport:
Nyuszi


Süni csoport:
Sni

A KRÉTA elektronikus napló itt elérhető.

A "Steuergruppe“ irányít, az iskola adja meg az irányt.

A Steuergruppe – irányító csoport – feladata az intézmény pedagógiai fejlesztésének koordinálása és a tanári kar célravezető támogatása a kidolgozott intézkedések megvalósításában.
A második félév elején intézményünk irányító csoportját szerkezetileg átalakítottuk: Ezután a csoportban az Audi Hungaria ÁMK különböző tagozatai képviseltetik magukat – óvoda, alsó és felső tagozat, gimnázium. További állandó tagok az iskolavezetés mellett a diákönkormányzat, a szülői szervezet valamint a fenntartó elnökségének képviselői.
Az irányítócsoport tagjai rendszeresen, 4-6 hetente üléseznek.

Az új Steuergruppe nyitóértekezlete 2020. február 20-án.

A nyitó ülésen elfogadtak egy alapitó okiratot.

A "Steuergruppe" jelenlegi tagjai:

Kovács Kitti – diákönkormányzati tag, diákelnök
Karin Kerstens-Mönch – pedagógus – felső tagozat
Seiler Helmut – a fenntartó elnökségi megbízottja
Abonyi Barbara – “Steuergruppe”, pedagógiai minőségfejlesztési megbízott
Wesche Corinna – főigazgató
Árpásiné Domán Mónika – óvodavezető
Páli Ildikó – pedagógus – alsó tagozat
Kovácsné Maráczi Ilona – a szülői szervezet tagja
Szilágyiné Sinkó Zsuzsanna – pedagógus – felső tagozat

Jegyzőkönyvek:
adobe Steuergruppe Nr1_2021/22

Audi Schule Evkonyv 2020 21 WEB Alumni 2 1

 • Célcsoport
  Német diákok, akiknek szülei néhány évig Magyarországon dolgoznak

 • Oktatási koncepció
  A tanítás a német oktatási irányelveket valamint a német oktatási minisztérium kompentenciaközpontú oktatási normáit követi

 • Képzési célok
  - Kisérettségi
  - Általános iskolai végzettség a 9. osztály után
  - Reáliskolai végzettség a 10. osztály után

 • Lehetőség a német általános érettségi bizonyítvány megszerzésére (a német-magyar nemzetiségi tagozaton)

 • Visszakapcsolódás a német iskolarendszerbe
Célkitűzés: a gyermekek személyiségének családias környezetben történő kibontatkoztatása
 
 • Alapítás: 2012-ben az Audi Hungaria Iskola Intézményegységeként
  - Két 25-25 fős vegyes korosztályú csoport
  - Egész napos felügyelet (naponta igény szerint 10,5 óra) 6 óvodapedagógus és 2 dajka bevonásával

 • A szülői együttműködéssel folytatott nevelési munkánk alapvető elemei
  - A német és magyar nyelv és kultúra megismerése
  - Nyelvi fejlesztés (anyanyelv, idegennyelv)
  - Más kultúrák elfogadása és integráció iránti érzékenyítés
  - Mozgás (labdajátékok, tánc) és kreativitás fejlesztése(Ballspiele, Tanz)
  - Zenei és művészeti, matematikai és természettudományos képzés valamint egészségnevelés
  - A naptári évhez kapcsolódó témájú projektmunkák
  - Iskola előkészítő program az általános iskola együttműködésével

  1. Előkészítés az iskolába történő átmenetre
  2. A személyes kompetenciák erősítése
  3. A kommunikációs és beszédkészség fejlesztése

Tisztelt Hölgyem/Uram, kedves új kollégák,

nagy öröm számomra, hogy az iskolaközösség nevében üdvözölhetem Önöket.

Ahhoz, hogy minél előbb kiismerjék magukat köztünk és az iskolánkban, elérhetővé tettünk honlapunkon az Önök számára egy összefoglalót a legfontosabb információkról.

adobe

Amennyiben kérdésük merül fel, rendelkezésükre állok természetesen személyesen, valamint a teljes vezetőség is.

Sok sikert kívánok Önöknek az új közegben történő szakmai indulásukhoz, minden jót a csapatunkkal való közös jövőbeli munkához, valamint nagyon sok lelkes és boldog diákot.

 

Üdvözlettel

Corinna Wesche
Schulleiterin

IMG 9885

 

Oláhné Tóth Márta

Wirtschafts- und Schulverwaltungsleiterin

06 30 956 4108

06 96 510-642

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG_1083

 

Szabó-Pajer Loretta

Assistentin der Wirtschaftsleiterin

06 70 682 4658

06 96 510-641

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9839

 

Videmann Fanni

Stellvertretende Wirtschaftsleiterin,

Buchhalterin

06 00 000 0000

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 


Arbeits- und Sozialversicherungswesen:
 

IMG 9841

 

Guba-Szabó Bernadett

Referentin für Arbeitswesen

06 70 459 6420

06 96 511-037

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9854


Szabó Mónika

Sachbearbeiterin für Sozialversicherungen

06 70 459 6420

06 96 511-037

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  

 

Finanz- und Rechnungswesen, Verpflegung: 

IMG 9874

Dékány Tiborné

Sachberarbeiterin für Verpflegung,

Kassenverwalterin

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

IMG 9858

Mintler Ildikó

Buchhalterin

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

Informatik:

IMG 9867

Erdélyi Norbert

IT Systemadministrator

06 70 682 4659

06 96 510-640/121

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9830

Venesz Tamás

IT Systemadministrator

06 70 372 7658

06 96 510-640/121

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

Schulverwaltung:

IMG 9923

Kovács Katalin

Koordinatorin für Schulverwaltung

06 30 920 4346

06 96 510-640/201

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

Technischer Betrieb, Geschäftsbetrieb:

IMG 9881

Nagy Géza

Technischer Betriebskoordinator

06 70 504 1620

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9895

 

Váczi Judit 

Verwaltungssachbearbeiterin

06 30 303 5814

06 96 510-640/135

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

 

2010/11

Az iskola alapítása a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának tagintézményeként. Működés megkezdése Audi Hungaria Iskola néven a Bácsai úti iskola területén, eleinte az eddigi óvoda épületében – 3 osztályban (1-3. évfolyamok) 58 tanulóval és 8 pedagógussal. Az oktatás alapja a kétnyelvű koncepció.

2011/12

Az Audi Hungaria Iskola átveheti a Szentgyörgyi Albert Iskola nagy iskolaépületét. Újonnan felvett tanulókkal elindul az 5. és a 6. évfolyam.

2012/13

Az óvoda alapítása az Audi Hungaria Iskola önálló intézményegységeként és működésének megkezdése két, 25-fős vegyes életkorú csoporttal. Az óvoda nevelési programjának főbb elvei: találkozás a magyar és a német nyelvvel, kultúrával, kétnyelvű nevelés, felkészítés az iskolakezdésre, együttműködés az általános iskolával.

2013/14

Az iskola beköltözhet a régi Tulipános épületbe, az általános iskola alsó tagozatának több osztálya itt kap helyet. Az iskola megkapja az elismerést mint külföldi német iskola, ezáltal a világszerte működő 140 külföldi német iskola hálózatának részévé válik.

2014/15

Új iskolafenntartó: az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány (AHIM).  Az iskola önálló intézménnyé válik. Az általános iskola alsó tagozatának első osztályában új integrált oktatási koncepció kerül bevezetésre. Német és magyar gyermekek együtt tanulnak. A tanítás szinte minden tantárgyban német nyelven, német tantervek és előírásoknak megfelelően zajlik. Új iskolai célok: Német nemzetközi érettségi (DIA) és magyar érettségi.

2015/16

Lezárul az építkezés első üteme. A tanév elején az intézmény 10 évfolyammal, 450 diákkal és 58 pedagógussal beköltözhet az iskola új és felújított épületeibe. 2015 szeptemberében felavatják az első újonnan elkészült épületegyüttest. Első 10. osztályos záróvizsga a német tagozaton. Megkezdődik a szakképzés első részprojektje a Lukács Sándor Szakközépiskolával együttműködve.

2016/17

Lezárul az építkezés második üteme. 2016 szeptemberében felavatják az intézmény új bejárati részét, az aulát, valamint az új laborokat és tantermeket. Minden évfolyam elfoglalhatja az új osztálytermeit. Az iskolai közösség először rendez sváb bált. Az intézmény ezentúl Audi Hungaria Általános Művelődési Központként működik, melynek tagozatai az óvoda, általános iskola alsó és felső tagozat/gimnázium, szakképzési tagozat, közművelődési tagozot, valamint gazdasági iroda. Helmut Seiler, az iskola alapító igazgatója nyugdíjba vonul.

2017/18

Az új tanév kezdetével Günther Schuster veszi át az iskola vezetését. Megkezdődik az új óvoda építése. Indul a duális kereskedelmi szakképzés első évfolyama. Kezdődik a közművelődési tagozat kulturális rendezvénysorozata. Először kerül megrendezésre az Audi Hungaria ÁMK pályaválasztási és továbbtanulási kiállítása. Először tesz érettségi vizsgát az iskola végzős osztálya (kettős német és magyar érettségi).

2018/19

Az új tanév kezdetével Nikolaus Eberl kerül az intézmény élére. 2018 szeptemberében avatják az új modern óvodaépületet, ahol négy csoportban közel 100 német és magyar kisgyermeket nevelnek. Először rendezik meg az Oktober(Schul)festet. Az Audi Hungaria ÁMK alsó tagozata és az ingolstadti G.E. Lessing iskola hivatalos iskolai partnerkapcsolatot létesítenek. A kétéves kereskedelmi zakképzés első évfolyama záróvizsgát tesz.

2019/20

Az új tanévtől Corinna Wesche vezeti az intézményt. Hivatalos iskolai partnerkapcsolatot köt az ilmenaui  Staatliches Gymnasium am Lindenberg és az Audi Hungaria ÁMK. A Junior-Ingenieur-Akademie  diákcsereprogramnak  köszönhetően iskolai partnerkapcsolat alakul ki a bonni Erzbischöfliche Liebfrauenschule és iskolánk között. Intézményünk elnyeri a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet.

2020/21

A tanévet, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően alacsony létszámban, csupán az első osztályos gyermekek köszöntésével nyitják meg. Iskolai ünnepségek csak osztályonként, illetve a virtuális érben kerülhetnek megrendezésre  – így a tízéves jubileumot is csak online lehet megünnepelni. A pandémia az iskolai közösség minden egyes tagját különleges kihívásokkal szembesíti: távoktatás, online-fogadóórák, digitális dolgozatok, online-vizsgák az iskolai mindennapok gyökeres átszervezését követelik.

Audi Schule Evkonyv 2020 21 WEB Strategiai celok HU

Örömmel tudatjuk, hogy végre kezünkben tarthatjuk…az oklevelet, amely igazolja, hogy az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ elnyerte a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet.
 
Urkunde Exzellente deutsche Auslandschule Groß
 
 
 
 
 
 
 
 

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo  emmi logo