. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Digitalizcis projektht17 Large

Digitális projekthéttel indult a 2023/2024-es tanév az Audi Hungaria Iskolaközpont kilencedik évfolyamos tanulói számára.

Az iskola életében kiemelkedő jelentőséggel bír a digitalizáció, amely nem csupán a modern eszközökkel való felszereltségben mutatkozik meg, hanem abban is, hogy a tanulók iránymutatást kapnak, miként válhatnak tudatos médiafelhasználókká.

A győri Audi Hungaria Iskolaközpont és a Deutsche Schule Prag ennek szellemében együttműködve vett részt az Education Innovation Lab által létrehozott „Digital Sparks” elnevezésű projektben.

A győri és a prágai német iskola tanulóiból álló csoportok – összesen közel 100 fő - a projektfeladatokat egymást segítve, közösen, német nyelven oldották meg egy elektronikus platformon. A diákok iPadeken keresztül kommunikáltak egymással.

A projekt három fő téma köré épül: mesterséges intelligencia, mentális egészség, valamint jövőkutatás. Tematika szempontjából releváns digitális könyvtár - cikkek, fotók és egyéb inspirációs anyagok - állt a tanulók rendelkezésére, akik kizárólag megbízható forrásokból jutottak információhoz az adott témakör kidolgozását illetően. A „Chat”-felületnek köszönhetően a tanulók bármikor interakcióba léphettek egymással, így egy-egy kérdés, probléma gyorsan és hatékonyan volt orvosolható.

A feldolgozandó anyagokat a témában jártas szakértők dolgozták ki, így a diákok garantáltan hiteles és hasznos tudással gazdagodtak.

A projekt egyedülálló értéke az, hogy minden csoportot egy németországi mentor segítette és felügyelte. Ezáltal a diákok személyes támogatást kaptak a projekt során, továbbá lehetőségük volt tapasztalt szakértőkkel konzultálni.

A projekt egy héten keresztül tartott, melynek zárasaként minden csoport bemutatta az elkészített projektjét egy virtuális bemutatóteremben. Ez a prezentáció lehetőséget kínált a diákoknak arra, hogy bemutassák azokat az ismereteket és készségeket, amelyeket a kurzus során megszereztek.

Ez az előremutató program segít felkészíteni diákjainkat a digitális kor kihívásaira, lehetőségeire, valamint elősegíti a kulturális és nyelvi sokszínűség megőrzését, erősítését is.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo