. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

2019. június 24-28-ig az Audi Hungaria ÁMK 4. osztályából 18 tanuló és 2 pedagógus, Némethné Veit Gabriele és Kaiser Melinda, vett részt a nyári nyelvi táborban Ingolstadtban.

Hétfőn útközben megtekintettük az apátságot Melkben, majd a hosszú út után este megérkeztünk Riedenburgba, a Schullandheimba, ahol már vártak ránk az ingolstadti  Lessing iskola diákjai és tanárai.

Kedden délelőtt egy kb. 12 km hosszú túrán vettünk részt, megtekintettük Prunn várát.

Délután Riedenburg városában szabad program keretében megismerkedhettek a gyerekek a város nevezetességeivel, többek között a kristálymúzeummal is.

A szerdát már nagyon várták tanulóink, ugyanis az egész napot Ingolstadt városában töltöttük. Délelőtt Frau Lottes mesélt Ingolstadt belvárosáról, nevezetességeiről, melyet a gyerekek nagy érdeklődéssel hallgattak.

A Lessing iskolában ebédeltünk, majd a várva várt AUDI múzeumot tekintettük meg Frau Schuster közreműködésével.

Késő délután pedig ismét szabadprogram volt, tanulóink az ingolstadti Westpark bevásárlóközpontban nézelődhettek, vásárolhattak.

Csütörtökön a Schullandheimban érdekes programok résztvevői lehettek a német és magyar gyerekek együtt.

A kirándulás csúcspontjaként hajóztunk egyet a Dunán Kelheimtól a Weltenburgi kolostor felé, ahol megtekintettük a Duna áttörését.

Csodálatos , élményekben gazdag  egy hetet töltöttünk az ingolstadti gyerekekkel és tanáraikkal.

A nyelvi tábort a Bethlen Gábor Támogatáskezelő támogatta. A megpályázott tamogatás összegéből fedeztük az útiköltséget.

 

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo