. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

vk2

(2015.06.16-án az egész tantestület által elfogadva)

Leitungsstruktur HU

 

 

Órák leírása

  • Költség- és eredményszámítás Open or Close

    Egy vállalatnak számos költsége merül fel egy termék előállításánál. Milyen típusú költségek vannak? Hogyan számíthatom ki a termék eladási árát? Milyen szolgáltatásokat nyújt valójában egy cég? Ha érdekel egy cég belső könyvelése, akkor jó helyen jársz. Jelentkezz most!

  • Vállalkozási alapismeretek Open or Close

    Egy vállalkozás nem tudja magát vezetni, szükségesek hozzá a szakképzett emberek. Óráinkon megtanulhatod a vállalatok sikeres működtetésének titkait, technikáit, valamint megismerheted a sikeres gazdálkodáshoz szükséges információkat is! Jelentkezz hozzánk, és légy ezen tudás birtokosa!

  • Gazdasági ismeretek Open or Close

    Érdekel a tudatos fogyasztói magatartás, vállalkozások gazdálkodása, gazdasági alapfogalmak, esetleg az állam szerepe a gazdaságban? Akkor gyere, és csatlakozz hozzánk, hiszen nálunk mindezt és rengeteg mást is megtanulhatsz! Jelentkezz most!

  • Munkavállalói ismeretek Open or Close

    Legyen szó akár munkaviszony létesítésének alapfeltételeiről, munkajogi ismeretekről, vagy egy meggyőző önéletrajz írásáról, munkavállalói ismeretek óra pont neked szól! Mindezen túl beszélünk majd a LinkedInről, álláskeresésről, és sok más hasznos témáról, amikkel segítheted majd magad a munka világában való eligazodáskor.

  • Vállalati Könyvelés Open or Close

    Nélkülözhetetlen feladat egy vállalat életében a könyvelés. Ha kíváncsi vagy hogyan történik az éves beszámoló előkészítése, elkészítése, értékelése, esetleg érdekelnek a könyvelés egyéb funkciói, és területei, képzésünkön erről is tanulhatsz! Jelentkezz hozzánk, és ismerd meg te is a könyvelés világát!

  • Munka, személyügy Open or Close

    Érdekel, hogyan történik a bérszámolás, vagy szeretnéd megismerni a munkavállalókra vonatkozó jogszabályokat? Munka- és személyügy órákon sok egyéb mellett ezekről tanulhatsz, és ezáltal belelátsz majd a HR világába! Jelentkezz, hogy ezekről, és sok más hasznos dologról tanulj nálunk!

  • Beszerzés Open or Close

    Egy gyár életében a termék fontos, de nem minden! A termékhez alapanyag is kell, és ha elkészült, tárolni is kell valahol. A beszerzés és logisztika pont erről szól! Ha érdekel hogy érjen oda a megfelelő mennyiségű alapanyag a megfelelő időben, megfelelő helyre, vagy hogyan raktározd, akkor jó helyen jársz! Jelentkezz, és ismerd meg ezeket a rendszereket nálunk!

  • Projektmenedzsment Open or Close

    Egy projektet nem csak megálmodni, hanem megvalósítani is tudni kell. Na de hogyan? Nálunk megtanulhatod milyen elemei, folyamatai vannak egy projektnek, megismerheted az erőforrások kezelésének módjait, hogy a jövőben te is sikeresen navigálhasd egy ötlet megvalósítását! Gyere, és jelentkezz hozzánk!

Organigramm HU

A 10.A osztály diákjai nemrégiben izgalmas lehetőséget kaptak egy kétnapos médiamentor programon való részvételre, egy budapesti szakértő segítségével. Ezen az intenzív eseményen a diákok játékos módon foglalkoztak számos fontos témával, amelyek ma nagy jelentőséggel bírnak a digitális világban.

Az esemény egyik központi témája a kiberzaklatás volt, ahol a diákok megtanulták, hogyan védekezhetnek az online zaklatás ellen, és hogyan segíthetnek azoknak, akiket zaklatnak. A megfelelő médiahasználat is a középpontban állt annak érdekében, hogy egy egészséges kapcsolat alakuljon ki a digitális médiumokkal. Emellett a diákok ismereteket szereztek a médiahigiénia, az online biztonság és a személyes adatvédelem terén. Megtanulták, hogyan védelmezzék a személyes információikat és biztonságosan böngészhessék az internetet. A közösségi média, amely ma a társadalomban fontos szerepet játszik, szintén szóba került. A diákok megtudták, hogyan használhatják felelősségteljesen ezeket a platformokat, és hogyan védekezhetnek a lehetséges veszélyek és csapdák ellen.

Egy másik fontos téma az online reklám volt, ahol a diákok megtanulták, hogyan kezeljék kritikusan az internetes hirdetéseket és hogyan értékelhetik azokat, illetve védekezzenek a félrevezető vagy helytelen tartalmak ellen.

Ennek a médiamentor programnak a fő célja az, hogy felkészítse a résztvevő diákokat arra, hogy segítsék a fiatalabb osztálytársaikat a tudatos internet- és médiahasználat kérdéseiben. Ők rövid és interaktív tanórát tervezhetnek, hogy tájékoztassák és védelmezzék társaikat.

Összességében ez a médiamentor program izgalmas és tanulságos tapasztalat volt a 10.A osztály diákjai számára. Most jól felkészültek arra, hogy mentorokként tudjanak segíteni társaiknak, hogy képesek legyenek kialakítani egy biztonságos és felelősségteljes viselkedést a digitális világban.

 


DIGITÁLIS PROJEKTHÉT

Digitalizcis projektht17 Large

Digitális projekthéttel indult a 2023/2024-es tanév az Audi Hungaria Iskolaközpont kilencedik évfolyamos tanulói számára.

Az iskola életében kiemelkedő jelentőséggel bír a digitalizáció, amely nem csupán a modern eszközökkel való felszereltségben mutatkozik meg, hanem abban is, hogy a tanulók iránymutatást kapnak, miként válhatnak tudatos médiafelhasználókká.

A győri Audi Hungaria Iskolaközpont és a Deutsche Schule Prag ennek szellemében együttműködve vett részt az Education Innovation Lab által létrehozott „Digital Sparks” elnevezésű projektben.

A győri és a prágai német iskola tanulóiból álló csoportok – összesen közel 100 fő - a projektfeladatokat egymást segítve, közösen, német nyelven oldották meg egy elektronikus platformon. A diákok iPadeken keresztül kommunikáltak egymással.

A projekt három fő téma köré épül: mesterséges intelligencia, mentális egészség, valamint jövőkutatás. Tematika szempontjából releváns digitális könyvtár - cikkek, fotók és egyéb inspirációs anyagok - állt a tanulók rendelkezésére, akik kizárólag megbízható forrásokból jutottak információhoz az adott témakör kidolgozását illetően. A „Chat”-felületnek köszönhetően a tanulók bármikor interakcióba léphettek egymással, így egy-egy kérdés, probléma gyorsan és hatékonyan volt orvosolható.

A feldolgozandó anyagokat a témában jártas szakértők dolgozták ki, így a diákok garantáltan hiteles és hasznos tudással gazdagodtak.

A projekt egyedülálló értéke az, hogy minden csoportot egy németországi mentor segítette és felügyelte. Ezáltal a diákok személyes támogatást kaptak a projekt során, továbbá lehetőségük volt tapasztalt szakértőkkel konzultálni. 

A projekt egy héten keresztül tartott, melynek zárasaként minden csoport bemutatta az elkészített projektjét egy virtuális bemutatóteremben. Ez a prezentáció lehetőséget kínált a diákoknak arra, hogy bemutassák azokat az ismereteket és készségeket, amelyeket a kurzus során megszereztek.

Ez az előremutató program segít felkészíteni diákjainkat a digitális kor kihívásaira, lehetőségeire, valamint elősegíti a kulturális és nyelvi sokszínűség megőrzését, erősítését is.

 

 

Köszönjük a megrendelését! A megrendelésben megadott időpontban várni fogja a SchulCafé!

Vielen Dank für Ihre Bestellung! Das SchulCafé erwartet Sie zu der in Ihrer Bestellung angegebenen Zeit!

 

 

{rendel_rlap___nev}

Duális szakképzés

A duális szakképzés kínálatában 2017 óta szerepel az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ képzés. Az oktatás túlnyomórészt német nyelven zajlik. A képzés által két végzettség szerezhető meg: a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű bizonyítványa, és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványa.

Schulleiterin CorinnaA 2020/2021-es tanév kezdetén sok szeretettel köszöntöm az iskolaközösség minden tagját és az Audi Hungaria ÁMK honlapjának minden kedves látogatóját!

Az Audi Hungaria ÁMK a német-magyar találkozások iskolájaként immáron 10 éve szerves része Győr oktatási palettájának.

Intézményünk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet, és része a világszerte több mint 140 külföldön működő német iskolát számláló hálózatnak. Ezen intézmények a Német Szövetségi Köztársaság támogatásával a német nyelvért és kultúráért tevékenykednek.

Az óvodától az alsó/felső tagozaton és a gimnáziumon keresztül a szakképzési tagozatig jelenleg több mint 700 gyermek és fiatal látogatja képzési központunkat, ahol érettségit és szakmai végzettséget is szerezhetnek.

Diákjaink – a legkisebbektől a (majdnem) felnőttekig – szisztematikusan felépített, a szaktantárgyak oktatásába integrált német nyelvi fejlesztésben részesülnek. Mindezt modern oktatási környezetben, minden tantárgy oktatását magas szinten lehetővé tevő, kitűnő technikai felszereltséggel rendelkező tantermekben valósítjuk meg.

Az oktatás német nyelven, német tantervek alapján zajlik, de tanulóink a németországi rendszernek megfelelő érettségi mellett magyar érettségi vizsgát is tehetnek. A magyar rendszer szerinti érettségire magyar nyelv és irodalom, történelem, valamint biológia és kémia tantárgyakból magyar nyelvű felkészítésben részesülnek. A német diákok a magyar nyelvet és kultúrát a magyar mint idegennyelv órákon ismerhetik meg.

A történelem oktatása alapvetően német nyelven zajlik.

Az Audi Hungaria ÁMK-ban egy az óvodától a gimnáziumi érettségiig ívelő, a természettudományok népszerűsítésére irányuló innovatív koncepció került bevezetésre, amely a gyermekek és fiatalok természetes kíváncsiságára, tudásvágyára és versenyzési kedvére épít. A koncepció a „MINT“ elnevezést kapta (németül: Mathematik, Informatik, Naturwissenschaften, Technik, tehát matematika, informatika, természettudományok, műszaki ismeretek). A MINT-koncepció magyar nyelvű változata is hamarosan elérhető lesz az iskola honlapján, addig szíves türelmüket kérjük.

Tehetséges diákjaink művészi alkotásai modern iskolaépületünk folyosóit díszítik.

Szeretettel hívom Önöket, hogy böngésszenek iskolánk honlapján, s így nyerjenek egy első, virtuális bepillantást iskolánk életébe.

További, személyes kérdéseik esetén szívesen állunk rendelkezésükre. A jelenlegi helyzetben elsősorban telefonon és/vagy e-mailben keressenek minket az alábbi elérhetőségeken:

  • Titkárság alsó tagozat (1-4. o.): +36 96 511-032

  • Titkárság felső tagozat/gimnázium (5-12. o.): +36 96 510-646

  • e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szívélyes üdvözlettel:
Corinna Wesche
Főigazgató

Győr, 2020. szeptember 1.

Oktatási program

 bildungsgnge HU

Gimnázium

5-10. gimnáziumi évfolyam

Az ötödik osztályba való átlépéssel a tanulók a gimnázium első évfolyamába kerülnek be. A korábbi negyedik évfolyam két osztályát rendszerint újraszervezik úgy, hogy a teljesítményt illetően lehetőleg azonos erősségű csoportokat hozzanak létre.  

A magyar tanulók a magyar nyelv és irodalom tantárgyat anyanyelvi szinten tanulják (heti 4 órában), a német tanulók pedig a magyart mint idegennyelvet heti 2 órában.

A természettudományos tantárgyakat, hetedik osztálytól a biológiát és nyolcadik osztálytól a kémiát a magyar előírásoknak megfelelően, azaz magyar nyelven és magyar tanterv alapján tanítják. A német tanulóknak, akik előreláthatólag rövid ideig tartózkodnak az országban, német nyelven oktatják az említett két tantárgyat.

A nyolcadik évfolyam végén az elért eredmények és megszerzett képességek alapján továbbhaladási döntéseket kell hozni.

A magyar és a német anyanyelvű diákok

  • német képzési rendszerben folytatják az iskolai pályafutásukat, mely a német-magyar kettős érettségihez vezet, vagy
  • a magyar tagozatra váltanak, mely a magyar érettségihez (ún. nemzetiségi érettségihez), valamint a DSDII (német nyelvvizsgához) vezet, vagy
  • egyedi esetekben váltanak egy magyar gimnáziumba, ahol más profilú képzést kaphatnak.

Azoknak a tehetséges magyar diákoknak, akik más iskolába járnak, az úgynevezett nyelvi előkészítő osztályon (9N) keresztül, egy éves intenzív némettanulással nyílik lehetőségük az Audi Hungaria Iskolaközpont 9. osztályába bekerülni.

Az iskolai pályafutással kapcsolatban meghozott döntésektől függően, rend szerint újraszerveződnek a kilencedik évfolyamos osztályok.

A tizedik osztály az 5-10. gimnáziumi évfolyamok szakaszának utolsó osztálya és egyben a gimnázium felsőbb osztályaiba (11-12) való bevezető szakaszt is jelenti.

A tanulók a második félév kezdetén, a 2023/24-es tanévtől ún. „központi dolgozatokat” fognak írni német, matematika és angol tantárgyakból, melyeket Németországban állítanak össze. A tanulók a 11. osztályba való átlépéssel egyben az ún. „Mittleren Schulabschluss“-ot is megszerzik.

11-12. évfolyam

A 11. és a 12. évfolyamok jelentik a német képzési rendszerben a minősítési szakaszt. Az itt nyújtott teljesítmény már beleszámít az érettségi eredményébe. A Német Nemzetközi Érettségi esetén öt tantárgyból vizsgáznak a diákok, melynél a német, a magyar és a matematika írásbeli vizsgaként zajlik.  A negyedik érettségi tárgy szóbeli vizsga történelemből, az ötödik érettségi tárgy pedig egy ún. prezentációs vizsga, mely az angol és a fizika tantárgyak közül választható.

Az érettségi bizonyítványokon szerepel a német-magyar kettős kvalifikáció.

A magyar nemzetiségi gimnáziumban a kilencedik osztálytól a magyar nemzetiségi érettségi megszerzésére vonatkozó szabályok érvényesek.

Alsó tagozat

Az alsó tagozattól kezdve túlnyomórészt német nyelven zajlik az oktatás. Az iskolai tantervek a Baden-Württemberg tartomány oktatási tervén alapulnak, kiegészítve a magyar nemzetiségi tanterv tartalmával. Német tankönyvekből tanulnak a diákok, mely alól kizárólag a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegennyelv tantárgyak képeznek kivételt. A partnerország nyelvének szisztematikus elsajátítása az általános iskolába lépéskor az alábbiak szerint történik: 

Első osztály:

Írás olvasás tanítása: magyar gyerekek magyarul; német gyerekek németül

Szókincs bővítés: magyar gyerekek németül; német gyerekek magyarul

Minden más tantárgyat közösen tanulnak a magyar és német gyerekek az osztályközösségükben.

Német anyanyelvű és kétnyelvű magyar tanárok tanítanak az osztályokban, részben az úgynevezett team-teaching formában (olyan oktatási forma, melyben két vagy több pedagógus közösen végzi az óra anyagának előkészítését, levezetését és kiértékelését) és kisebb csoportokban, melyben a magyar gyerekek éppúgy megszólítva és megértve érzik magukat, mint a német nyelvű gyerekek. Számos differenciálási és fejlesztő kínálat teszi lehetővé az egyes gyermekek igényeinek áttekintését.

A német nyelv intenzív oktatása sikereket eredményez: a negyedik osztály végén érik el a tanulók a központi tudásszintmérésen az európai referenciakeret által meghatározott A2-es nyelvi szintet.

A pedagógusok figyelnek a magyar és német tanulók létszámának egyenlőtlen aránya esetén arra, hogy minden gyermeket fejlesszenek, pl. mialatt a magyar tanulók magyar órán vannak, a német tanulók egyéb fejlesztőórán vesznek részt. Az ismeretek bővítése és elmélyítése a német anyanyelv nagyon magas szintre való fejlesztését és megszilárdítását célozza meg. A német iskolarendszerbe történő bekapcsolódásra való képességet szem előtt tartva, az angol nyelvet a második osztálytól tanítják a német gyerekeknek (a magyar gyerekeknek pedig a negyedik osztálytól). A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Németországba visszatérő családok számára probléma nélkül sikerül a beilleszkedés.

Az általános iskolai idegennyelv oktatás a számos játékos elem ellenére, nagyfokú koncentrációt igényel a két nyelv egyidejű tanulásához, és nyitottságot a partnerország nyelve és kultúrája iránt. Ez csak akkor sikerülhet, ha a szülők a találkozások és kétnyelvűség iskolai programját a gyermekeik számára értéknek tekintik és támogatják. A két nyelven megvalósuló képzési forma valóban elősegíti a felsőbb osztályokban fontos absztrakt gondolkodás képességét, mivel a gyerekek már korán megtanulják a nyelvek összehasonlítását, és az azokra való reflektálást.

Óvoda

A magyar gyerekek már az óvodában megismerkednek német nyelvi elemekkel. Az „egy személy – egy nyelv“ koncepció alapján itt már német anyanyelvű kollégákkal tanulják a németet és magyar anyanyelvű kollégákkal a magyar nyelvet. A harmadik óvodai évben, azaz az ún. iskolai előkészítőben kreatív – kommunikációs módszerekkel ismertetik meg velük a német nyelvet.

Audi Hungaria Iskolaközpont Győr (AHS) – a találkozások iskolája

A győri Audi Hungaria Iskolaközpont a német-magyar találkozások iskolája, mely kiváló külföldi német iskolaként a külföldi német iskolák világméretű hálózatához tartozik. Ez azt jelenti: a diákok többsége magyar származású és gyakran csak az iskolában kezdi el a német nyelv tanulását. A képzés célja a felsőoktatási tanulmányokhoz szükséges érettségi megszerzése, mely kettős érettségiként („német nemzetközi érettségi“ és „magyar érettségi“) vagy „magyar nemzetiségi érettségiként“ (magyar érettségi a magyar nemzetiségi gimnáziumokban) nyerhető el. Ezen kívül, az érettségi megszerzését követően lehetőség van egy kétéves duális szakképzés elvégzésére, német minta alapján.

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr tanulóinak döntő többsége magyar diákokból tevődik össze, a kis létszámú német és esetenként más anyanyelvű diákok mellett.

Az iskola képzési programja az óvodától az általános iskolán és gimnáziumon át a duális szakképzésig terjed. A tanórák a kultúrák találkozását lehetővé tevő tanítás keretén belül valósulnak meg.

A két kultúra találkozását magábafoglaló tanórákon nagy hangsúlyt fektet a tanári kar az érvényben lévő előírásokra és a két különböző nemzethez tartozó csoport szükségleteire. Már korán bevetésre kerülnek a problémákat feltáró eszközök, hogy alternatív képzési lehetőségeket kínáljon azon tanulók részére is, akik a német-magyar kettős érettségit megcélzó gimnáziumba vezető út nehézségeivel nem tudnak megküzdeni.

Intézményegységeink alapelvei

Annak érdekében, hogy e kétnyelvű iskolai képzés kihívást jelentő programját az általános iskolától, az érettségin keresztül a szakképzésig megvalósíthassuk, iskolánk megalkotta az alapelveit, melyek szem előtt tartását pedagógusaink kötelességüknek érzik.

Fejlesztjük a német nyelvet és kultúrát. Ezek képezik a tanítás és az egymással való érintkezés alapját.

  1. Ápoljuk és alakítjuk a német és magyar kultúra találkozását, és interkulturálisan együtt dolgozunk.
  2. Tanulóinkat a maguk sokféleségében és egyediségében, teljességében és különbözőségében értékeljük.
  3. Tanulóinkat tisztelettudó és toleráns társas viselkedésre, önálló és felelősségteljes tanulásra és cselekvésre neveljük.
  4. A tanórákon holisztikus módszerekkel közvetítjük a tudást és a kompetenciát, egy igényes és modern tanulási környezetben.
  5. Tanulóink teljesítményét következetesen, átláthatóan és igazságosan értékeljük.
  6. Egyértelmű szabályokat és értékeket határozunk meg, melyeket következetesen betartunk.
  7. Minden szinten nyílt és átlátható kommunikációra törekszünk azzal a céllal, hogy a teljes iskolai közösségben egy bizalmas együttműködés alakuljon ki.
  8. Olyan csapatnak tekintjük magunkat, amely intenzíven és szolidárisan dolgozik együtt a közös célkitűzések elérése érdekében.

(elfogadva a 2015.06.16-án a tantestületi értekezleten)  

Az Audi Hungária Iskolában a DöK gyűléseket mindig hétfőnként tartjuk 13:10-től az A2/04-es osztályteremben. Minden osztályszóvivőt szeretettel várunk, hogy az innovatív ötleteikkel együtt jobbá tegyük a mindenapi iskoláséletünket. Amennyiben bármilyen kívánságotok vagy kérésetek lenne, forduljatok nyugodtan hozzánk és mi együtt megpróbáljuk a legjobb megoldás megtalálni. 

Dök Elnök Evelin, Dök Elnökhelyettes Kovács Tamás György

DöK Tanár Matyi bácsi és Gábor bácsi


dk1A 2022/2023-as tanév DÖK-képviselői és a munkájukat segítő tanárok:

Neinhardt Evelin Noémi
Kovács Tamás György
Szabó Mátyás
Neugebauer Gábor

  

 

 

 

 

 

 

Az Audi Hungaria ÁMK DÖK-koncepciója itt olvasható.

18. heti étlap: 

Általános étlap  

 

"Közös erővel az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrért!"
 
A Szülői Szervezet feladatai és jogai 
A Szülői Szervezet kapcsolatot teremt az iskola és a szülők között. A Szülői Szervezet feladatait és jogait a közigazgatási törvény szabályozza. A Szülői Szervezet pl. olyan problémákkal foglalkozik, amelyekkel a szülők az érdekeik érvényesítése érdekében őt felkeresték.
Továbbá szülői adományok gyűjtésével, olyan beszerzéseket valósít meg, amelyet az iskola nem tudna kivitelezni. Minden iskolát érintő fontos ügyben tanácsadóként működik. Az elmúlt években a szülők jogai egyértelműen megfogalmazásra, a beleszólási jogok több területre kiterjesztésre kerültek.
A 2020/21-es tanévtől a Szülői Szervezet a PQM-Steuergruppe ülésein is képviselteti magát.
A Szülői Szervezet így most már például a tanári konferenciákon a fontos témákban állást foglalhat, valamint véleményét az egész tantestület elé terjesztheti. Az egyes osztályokban osztályképviselők kerülnek megválasztásra.

A Szülői Szervezet feladatai többek között:
  • a gyermekek szülei érdekeinek képviselete
  • a szülőknek lehetőséget adni informálódásra és véleménynyilvánításra
  • a szülők és a tantestület közötti bizalom elmélyítése
  • a szülők kívánságainak, felvetéseinek és javaslatainak megvitatása
  • a tanítás nélküli napról szóló döntés megvitatása
  • a taneszközök alkalmazásának megvitatása
  • egy gyermek eltanácsolásához vezető eljárásban való részvétel

Első helyezett fizikaversenyen az Audi Hungaria ÁMK

2022. március 18-án 18. alkalommal került megrendezésre a magyarországi középiskolák német nyelvű fizika csapatversenye, Budapesten az ELTE –n.

A gimnázium három évfolyamából három-három diák alkotott egy-egy csapatot. Iskolánk három csapattal képviseltette magát a versenyen. Fizikatanárunk, dr. Markus Berndt kíséretében megérkeztünk vonattal Budapestre, az egyetemre. Először mindenkinek egyénileg, korosztályának megfelelő tesztet kellett írnia. Rövid szünet után csoportos feladat következett, melyben egy kísérlettel foglalkoztunk. Ebédre pizzát kaptunk és magyar nyelvű előadást hallgattunk.

A nap végén a díjátadó és a díjkiosztó következett, ahol iskolánk nagy sikert aratott. A 9. évfolyamos csapat (Burján Bálint, Orosz Máté, Schandl Réka) második, a 10. évfolyamos csapat (Sipos Milán, Mező Ábris, Horváth Barnabás) első helyen végzett, míg a 11. évfolyamos csapatunk (Tromposch Nóra, Tóth Bálint, Csaplár Marcell) szintén a második helyen végzett. A kiemelkedő eredményeknek köszönhetően az Audi Hungaria ÁMK nyerte meg a trófeát, amit egy évig birtokolhatunk. A 10. évfolyam győztes csapatának legjobbjaként Horváth Barnabás ösztöndíjat nyert a német Nemzetközi Díjnyertes Program keretében.

Köszönet felkészítő tanáruknak, Dr. Markus Berndtnek, aki sikeresen támogatta és motiválta a csapatokat.

Pályaválasztási és továbbtanulási tanácsadás az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben

Intézményünk diákjai számára egyéni felsőoktatási tanácsadást kínálunk. Személyes tanácsadásra alábbi email-címen időpontot egyeztetni szíveskedjenek:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Intézményünk pályaválasztási tanácsadói:

Deé-Kovács Katalin
Magyarországi felsőoktatási intézmények

Roland Tusche
Németországi főiskolák és egyetemek

Neugebauer Gábor
Üzemi gyakorlatok

Ember és technika – A jövő mobilitása

A győri Audi gyár 30 éves fennállásának alkalmából iskolánk lehetőséget kapott egy az intézményen belül kiírt verseny megvalósítására az „Ember és technika – A jövő mobilitása” témában.  Az iskolánkban már hagyománnyá vált „jövőképek napjai” keretében minden osztály lelkesen foglalkozott a témával.

Néhány osztály az Audi évfordulója köré építette fel projektjét, mások a jövő mobilitására fókuszáltak. A projekt kidolgozása során kutatásokat végeztek, kérdőíveket írtak vagy modelleket építettek.

A prezentálás napján a tanulók lenyűgöző előadásokkal mutatták be, mennyire fontos számukra, hogy „Miként alakíthatjuk a jövőt?”. Az alkotások egyértelműen tükrözték, hogy a jövő technikai kihívásait nagy kreativitással kívánják megoldani feltörekvő, fiatal tudósaink.

Az Egyetem Design Tanszékéről érkezett zsűri öt projektből hármat választott ki további finomításra: a 6b osztály iskolabuszát, a 9a osztály „Smart-City” nevű alkotását és a 9c/10c osztályok közös projektjét, amelynek címe „A jövő Audi A1-e”.

A design szakos hallgatókkal együttműködve megtanulták diákjaink, hogyan szemléltessék elképzeléseiket megnyerő prezentációkban

A 2023. április 4-én az Audi Hungaria Zrt. Pipacs csarnokában megrendezett díjátadón a legjobb produkciókat a nagyközönségnek is bemutatták a diákok.

Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány Kuratóriumának elnöke és Németh Kinga, az Audi Személyügyekért és Szervezetért felelős igazgatósági tagja adta át a díjakat a 9a, 6b és 9c/10c osztályok győztes csapatainak.

A verseny témája és a projektmunkák kidolgozása tökéletesen illeszkedett az iskola MINT (matematika, informatika és a természettudomány tantárgyak) programjához, és a tanulók számára is nagy élményt jelentett.


 


Sikerült! A Győri Audi Hungaria Iskolaközpont Győr felvétele a Junior-Ingenieur-Akademie (JIA) hálózatába

jia2

A Telekom Alapítvány szakértői zsűrije 2023 márciusában fogadta el a Junior-Ingenieur-Akademie pályázatunkat. A JIA, a Telekom Alapítvány „zászlóshajója” a tudomány és a technológia iránt érdeklődő középiskolás diákokat népszerűsíti és támogatja. A középiskolásoknak szóló kétéves program kifejezetten gyakorlatiasan közvetíti a mérnöki és műszaki témákat. A program a 8. és 9. osztályos tanulók számára ismerteti a kutatók és mérnökök munkavilágát, és  lehetőséget kinál felfedezni saját tehetségüket. Ez teszi a JIA-t egyedülálló képzési és pályaorientációs programmá. Németországban a MINT oktatásának ezt a modelljét már 106 iskolában alakították ki.

A bőkezű támogatásnak köszönhetően izgalmas programok valósulhatnak meg. Szerencsére visszanyúlhatunk a bevált együttműködésre a bonni Liebfrauenschule-val, amellyel 5 éve vagyunk kapcsolatban partneriskolaként, amely viszont 2018 óta része a JIA hálózatának.

Jelenlegi tanórán kívüli partnereink az Audi Hungaria AG, a Győri Egyetem (SZE), az Audi Akadémia, a Mobilis és a Zalazone is, amelyek segítségével számos érdekes projektet tudunk megvalósítani.​

jia1

 


Kutatási projekt a Győri Egyetemmel

A Győri Egyetemmel való együttműködés keretében egy európai kutatási projektben veszünk részt, amely matematikai számításokon alapuló animációkat készít levegőminőség-méréshez és szimulációhoz. A kutatási projekt együttműködik a Stuttgarti Egyetemmel és a Bosch-sal, amely intézmények a szenzorok és mérőműszerek nagy részét biztosítják. Feladatunk forgatókönyvek felépítése és azok szimulációja az egyetem által kifejlesztett számítógépes program segítségével. Mindebben Prof. Horváth Zoltán Dékán úr és munkatársai támogatásával valósul meg. 

Továbbá Győr város várostervezőivel valós forgatókönyveket csinálunk végig, amelyek segítségükre lehetnek a későbbi döntésekben. Dékán úr további izgalmas projektekben is számít ránk, ezek remekül beleillenek iskolánk profiljába.

A projektet egy iskolai prezentáció keretében is bemutatták. 

Schandl Réka, Neugebauer Gábor​


MINT projektnapok 2022

Nagy sikerrel zajlottak le iskolánkban február 17-én és 18-án a MINT projektnapok. Az első nap diákjaink évfolyamonként különböző természettudományos témákat dolgoztak fel és ehhez kapcsolódó termékeket állítottak elő.

Másnap a hallgatók az aulában és a folyosókon mutatták be munkáikat. A termékpaletta változatos volt: matematikai 3D-s modellek, társasjáték a Fertő-tóról, házi készítésű kozmetikumok, digitális poszterek az aranymetszés szabályai szerint, videók bűvésztrükkökről, 3D-s virtuális világok felfedezése VR-szemüveggel, elektromos áramkörök a mindennapokban.

Az osztályok meglátogatták a standokat és osztályonként a stand témájával kapcsolatban válaszoltak kvízkérdésekre. Az 5-7. Osztályok közötti kategóriában az 5.a osztály, a 8-10-es osztályok között a 8.a osztály nyert. A díjátadóra a téli szünet után az aulában került sor.

A diákok és a tanárok két nagyszerű napot töltöttek együtt a természettudományok világában, valamint nagy lelkesedéssel nézték és próbálták ki a kiállított termékeket.

 

Aktuális állásajánlataink: 

Könyvelő

Tartalom szövege

Audi Hungaria Iskolaközpont Győr

  • 9026 Győr, Bácsai út 55.
  • Telefon Titkárság alsó tagozat: +36 96 511-032
  • Telefon Titkárság felső tagozat: +36 96 510-646
  • Telefon Porta: +36 96 510-640
  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Levelezési cím: 9026 Győr 7., Pf. 711

Amennyiben kérdés merült fel Önben, bővebb tájékoztatást szeretne, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal elérhetőségeink valamelyikén.

Iskolaigazgató                          

Andreas Gering

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 510-649

Igazgatóhelyettes

Dirk Lange

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 511-031

Andrea Reinckené Nyegran

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 511-031

Gazdasági és tanügyigazgatási vezető                           

Oláhné Tóth Márta

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  +36 96 510-642

Óvodavezető

Árpásiné Domán Mónika  +36 96 510-640/200 mellék

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Alsó tagozat vezető

Roman Scholz

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 510-640/206

Nemzetiségi német-magyar tagozatvezető

Tálos Katalin

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  +36 96 510-646

Szakképzésért felelős vezető

Anja Schmiedel-Paul

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  +36 96 511-036

Főigazgatói asszisztens

Dittes Adrienn

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 510-649

Főigazgatói titkárság

Langáné Bendli Andrea

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  +36 96 511-036

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Titkárság óvoda

Németh Mónika

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 511-034

Titkárság alsó tagozat

Szabóné Boa Piroska

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  +36 96 511-032

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Titkárság gimnázium

Stoiber Viktória

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 510-646

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

PR munkatárs

Solymár Rita

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FB Share teszt

A koronavírussal kapcsolatos, intézményünkre vonatkozó információk itt olvashatóak:


A Kormány 77/2022. (III.4.) Kormányrendelete a koronavírus-világjárvány elleni egyes védelmi intézkedéseket megszünteti.  

Többek között nem kell maszkot viselni az eddig előírt zárt terekben, a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a sportrendezvényeken stb. A fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások (létszámtól függetlenül). Ezennel minden iskolai járványügyi korlátozás is feloldásra kerül.

Vigyázzanak továbbra is az egészségükre!


2022.03.07.


adobe COVID információk


2021.11.23.


adobe COVID intézkedések

2021.11.22.


adobeIgazolt hiányzás kérvényezésével kapcsolatos fontos információ.

2021.04.15


adobeGyermekfelügyelet igénybevételével kapcsolatos fontos információ!

A jelentkezési űrlap itt adobe letölthető.
2021.03.08.

Nagy siker a német nyelvű fizikaversenyen


2024. március 22-én a 9., 10. és 11. évfolyam egy-egy három-három diákból álló csapata képviselte iskolánkat az ELTE-n megrendezett 19. német nyelvű országos fizikaversenyen. A csapat Dr. Markus Berndt fizikatanár kíséretében vonattal utazott Budapestre.

A verseny évfolyamonként egy egyéni tesztből, majd egy csapatfeladatból állt.

A közös ebéd után a tanulók két laborlátogatáson vettek részt.

A rendezvény végén került sor a díjátadóra, amelyen diákjaink két első és egy negyedik helyet szereztek. Kiemelkedő eredményeiknek köszönhetően a hat résztvevő iskola közötti versenyben elnyerték a vándorkupát, amely egy évig a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban kap helyet.

Gratulálunk a sikeres résztvevőknek!

9. évfolyam, 1. helyezés:
Borbély Krisztián 
Gottschalk Oliver 
Varga Olivér 

10. évfolyam, 4. helyezés:
Kocsis Dorka 
Poprády Júlia 
Szabó Szófia 

11. évfolyam, 1. helyezés:
Burján Bálint 
Erik Wenhao Grieger
Obst Rafael 


eSZEment - egy egyetemi szintű projektverseny középiskolásoknak

Az Audi Hungaria Iskola hat bátor tanulója vett részt a versenyen. Az volt a feladatuk, hogy egy olyan eszközt építsenek és programozzanak, amely önállóan el tudta dönteni, hogy elérte-e már az 50 m-es magasságot, majd itt egy saját készítésű ejtőernyő segítségével levált az őt hordozó drónról. Az eszköznek esés közben mérnie kellett a nyomást és ezeket az adatokat kellett mentenie/wifin sugároznia, hogy a kis kutatók elemezhessék őket. Az adatok segítségével el kellett dönteniük, hogy ekkora magasságkülönbség esetén lehet-e egy egyszerűbb képletet használni a nyomás magasságfüggésére vagy már szükség van a barometrikus magasságformulára.

Nem hangzik egyszerűnek, ugye? Mindkét csapat sikeresen megbirkózott a kihívással, sőt, egyikük második helyezést ért el! Gratulálunk nekik!

A második helyezést a “B&B 3D“ csapat érte el: Burján Bálint és Burján Barnabás.

A verseny alatt a legnagyobb fejlődést elért csapat, egy negyedik helyezés büszke tulajdonosai, az “Ez hal vagy drón?” tagjai: Kocsis Dorka, Orban Jasmin, Schneeweiss Béla, Szabó Szófia.

 


És még egy aranyérem

Fárasztó volt, de ismét megérte.  A 9.a osztály tanulói idén is részt vettek az Adventi Matematika nemzetközi versenyen. Sokan közülük már másodszor indultal el a megmérettetésen. A tanulók 24 napon keresztül számoltak és oldottak meg különböző matematika feladatokat. Az eredmény a külföldi iskoláknak járó különdíj és egy aranyérem lett. Ez azt jelenti, hogy az AHDS egymás után kétszer mondhatja el magáról, hogy megnyerte a díjat.

Gratulálunk!

Köszönjük Keszeg Attila tanár úrnak a támogatást.

3


Újabb sikerek az országos német nyelvű fizikaversenyen

2023-ban is szép eredménnyel tért haza az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr három csapata.

A verseny két részből áll: egy önállóan megírt írásbeli feladatból illetve egy csapatokban végzett kísérleti részből. Miközben a feladatlapokat még helyben kijavítják, a diákoknak lehetőségük van laborlátogatásokon is részt venni. Az ebédet követően (pizza, minden évben nagy sikere van!) pedig már jön is az eredményhirdetés.

Idén két második és egy első helyezésnek örülhettünk – habár a vándorserleg (hajszál híján történő) elvesztése még rövid ideig csalódottságot keltett a diákokban. A jó eredmények viszont magukért beszélnek:

9. évfolyam: Delkos Iris, Ónodi Réka, Szabó Szófia II. helyezés, Delkos Iris: második legjobb egyéni eredmény
10. évfolyam: Burján Bálint, Burján Barnabás, Erik Grieger I. helyezés, Erik Grieger: legjobb egyéni eredmény
11. évfolyam: Horváth Barnabás, Mező Ábris, Sipos Milán: II. helyezés

Ezzel az iskola az iskolák közötti versenyben második helyezést ért el!

 


Az AHDS nagy sikere a német nyelvű matematikaversenyen

2023. február 3-án Budapesten került megrendezésre a Német Nyelvű Matematikaverseny országos döntője, ahol Erik Wenhao Grieger (10.B) bejutott a döntőbe és elképesztő teljesítményt nyújtott. Erik az ország összes diákja közül az első helyet szerezte meg.

Gratulálunk neki!

Köszönet Keszeg Attila tanár úrnak a felkészítésért és a kíséretért.

12


A rejtvényverseny is a következő fordulóban!

Szövegértés és matematikai rejtvények: ezek, amikkel számolni kell a Kovács Margit rejtvényversenyen.

A 8.b osztályból négy tanuló (Kocsis Dorka, Léber Emese, Rózsa Botond és Tromposch Flóra) indult a megyei szintű rejtvényverseny első fordulójában, és fantasztikus eredményükkel a második fordulóba kvalifikálták magukat.

Gratulálunk! Szorítunk a következő fordulóban!


Újabb siker matematikából!

Együttműködés, problémamegoldó készség, informatikai ismeretek és átfogó matematikai tudás: mindezek szükségesek ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el az országos MATECH versenyen. 

Több mint 400 csoport jelentkezett erre az innovatív versenyre, köztük az Audi Hungaria Iskola diákjai is. A 11.a osztályos diákcsapat (Miklicz Marcell; Vida-Szűcs Dániel; Wágenhoffer-Koós Raul) a második körbe kvalifikálta magát, így az ország legjobb 100 csoportja között mondhatják magukat!

Gratulálunk! Nagyon köszönjük Keszeg Attila tanár úrnak a felkészítést!

Sok sikert kívánunk a második fordulóhoz!

 

 

Download


Aranyérem az Audi Hungaria Iskola 8.b osztályának!

8b

Nehéz volt, de megérte. A 8.b osztály tanulói, egy nemzetközi adventi matematikaverseny keretein belül, 24 napon keresztül oldottak meg feladatokat. A feladatok egy klasszikus adventi kalendáriumban voltak elrejtve, melyből nap mint nap bújtak elő különböző rejtvények és különlegességek. A különlegességek mesék voltak, melyekben a matematika minden területét felölelő  feladatok fordultak elő.

A végeredmény a külföldi osztályoknak járó tiszteletdíj, mely a Berlinben megrendezésre kerülő díjkiosztóra történő meghívással párosult volna, ha nem szól közbe a koronavírus.

A diákok közül többen érték  el a maximális 24 pontot. Nekik külön gratulálunk.

Köszönet az osztály tanárának, Keszeg Attilának, aki sikeresen támogatta és motiválta az osztályt.

Csak  így tovább!

medallie


 

Első helyezett fizikaversenyen az Audi Hungaria ÁMK

2022. március 18-án 18. alkalommal került megrendezésre a magyarországi középiskolák német nyelvű fizika csapatversenye, Budapesten az ELTE –n.

A gimnázium három évfolyamából három-három diák alkotott egy-egy csapatot. Iskolánk három csapattal képviseltette magát a versenyen. Fizikatanárunk, dr. Markus Berndt kíséretében megérkeztünk vonattal Budapestre, az egyetemre. Először mindenkinek egyénileg, korosztályának megfelelő tesztet kellett írnia. Rövid szünet után csoportos feladat következett, melyben egy kísérlettel foglalkoztunk. Ebédre pizzát kaptunk és magyar nyelvű előadást hallgattunk.

A nap végén a díjátadó és a díjkiosztó következett, ahol iskolánk nagy sikert aratott. A 9. évfolyamos csapat (Burján Bálint, Orosz Máté, Schandl Réka) második, a 10. évfolyamos csapat (Sipos Milán, Mező Ábris, Horváth Barnabás) első helyen végzett, míg a 11. évfolyamos csapatunk (Tromposch Nóra, Tóth Bálint, Csaplár Marcell) szintén a második helyen végzett. A kiemelkedő eredményeknek köszönhetően az Audi Hungaria ÁMK nyerte meg a trófeát, amit egy évig birtokolhatunk. A 10. évfolyam győztes csapatának legjobbjaként Horváth Barnabás ösztöndíjat nyert a német Nemzetközi Díjnyertes Program keretében.

Köszönet felkészítő tanáruknak, Dr. Markus Berndtnek, aki sikeresen támogatta és motiválta a csapatokat.


 

Bolyai anyanyelvi csapatverseny

2021 november 19-én az iskola 7 csapattal képviseltette magát a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. A körzeti fordulóban a két legügyesebb csapat a középmezőnyben végzett: 

10.c (Nagy Vivien, Létray Máté, Németh Martin Daniel, Szalay Marcell)

11.a (Lengyel Léna, Patai Borbála, Németh Mariann, Szobonya Johanna)

Gratulálunk!

 Bolyai verseny IMAG0753 Bolyai verseny IMAG0755

Köszöntő

Andereya Anne 3

Kedves diákok,
kedves szülők,
kedves tanárok,
kedves munkatársak és
iskolánk honlapjának kedves látogatói!

Nagy örömmel veszem át az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr igazgatói posztját. Célom, hogy fenntartsam és tovább javítsam azt a már eddig is magas színvonalú oktatást, amelyről az Audi Iskola ismert.

2024. február 29-ig a Hamburg Szabad- és Hanzavárosban található Burgstraße Szakképző Iskola igazgatóhelyettese voltam. Házas vagyok, valamint egy 14 és egy 17 éves fiú édesapja.

Igazgatóként elkötelezett vagyok egy olyan környezet megteremtése iránt, amely támogatja a tanulást és lehetővé teszi a tanulók számára, hogy teljes mértékben kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket. Nagyon várom az Audi iskola elkötelezett csapatával való közös munkát, hogy a lehető legjobb oktatást nyújthassuk diákjainknak. Továbbá azt is várom, hogy minél jobban megismerhessem Győr városát és Magyarországot. A gazdag kultúra és a vendégszerető emberek egy barátságos új otthonná teszik Győrt, amit a családom is nagyon vár már.

Bármilyen kérdés, javaslat, ötlet esetén állok rendelkezésükre, és örömmel várom a közös munkát iskolánk további fejlesztése érdekében, hiszen szilárdan hiszünk a "Haladás az oktatás által" alapelvében.

Szívélyes üdvözlettel,

Andreas Gering
főigazgató



 

Újabb siker matematikából!

Együttműködés, problémamegoldó készség, informatikai ismeretek és átfogó matematikai tudás: mindezek szükségesek ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el az országos MATECH versenyen. 

Több mint 400 csoport jelentkezett erre az innovatív versenyre, köztük az Audi Hungaria Iskola diákjai is. A 11.a osztályos diákcsapat (Miklicz Marcell; Vida-Szűcs Dániel; Wágenhoffer-Koós Raul) a második körbe kvalifikálta magát, így az ország legjobb 100 csoportja között mondhatják magukat!

Gratulálunk! Nagyon köszönjük Keszeg Attila tanár úrnak a felkészítést!

Sok sikert kívánunk a második fordulóhoz!

 

 

Download

 

 

 

 Köszöntő

MártiA gazdasági osztályon lelkes és elhivatott kollégáimmal minden nap azon dolgozunk, hogy az oktatáshoz magas színvonalon biztosítsuk a megfelelő technikai és infrastrukturális hátteret. Az iskolafenntartóval szorosan együttműködve lehetővé tesszük az intézmény kiegyensúlyozott működését. Feladataink nagyon sokrétűek. A pénzügyi, számviteli folyamatokon túl, a gazdasági iroda munkaügyi és bérszámfejtési tevékenységet is végez. Intézményünk társadalombiztosítási kifizetőhelyként is működik. A gazdasági osztály feladatkörébe tartozik továbbá a teljes informatikai rendszer működtetése, a gyermekétkeztetés, az iskolai póló rendelése, a tanulóbiztosítások ügyintézése, a buszrendelések, a beszerzések, az épületüzemeltetés, a takarítás, valamint a portaszolgálat.

Örömmel tölt el bennünket, hogy munkánkkal hozzájárulhatunk az Audi Hungaria Iskolaközpont sikereihez.

Kérdés, kérés esetén forduljanak hozzám bizalommal!

„Ha valamihez igazi szenvedély fűz, azt onnan ismerheted fel, hogy olyan természetes érzés csinálni, mint levegőt venni.” (Oprah Winfrey)

 

Szívélyes üdvözlettel:

Oláhné Tóth Márta
Gazdasági és tanügyigazgatási vezető

Aranyérem az Audi Hungaria Iskola 8.b osztályának!

8b

Nehéz volt, de megérte. A 8.b osztály tanulói, egy nemzetközi adventi matematikaverseny keretein belül, 24 napon keresztül oldottak meg feladatokat. A feladatok egy klasszikus adventi kalendáriumban voltak elrejtve, melyből nap mint nap bújtak elő különböző rejtvények és különlegességek. A különlegességek mesék voltak, melyekben a matematika minden területét felölelő  feladatok fordultak elő.

A végeredmény a külföldi osztályoknak járó tiszteletdíj, mely a Berlinben megrendezésre kerülő díjkiosztóra történő meghívással párosult volna, ha nem szól közbe a koronavírus.

A diákok közül többen érték  el a maximális 24 pontot. Nekik külön gratulálunk.

Köszönet az osztály tanárának, Keszeg Attilának, aki sikeresen támogatta és motiválta az osztályt.

Csak  így tovább!

medallie

Iskolánk diákjai csodaszép karácsonyi rajzokat alkottak:

 

osztály hét 
 5AB  44-51. hét
 6AB  44-51. hét
 7AB  44-51. hét
 8AB  44-51. hét
 9AB  44-51. hét
 9CN  44-51. hét
 10AC  44-51. hét
 11AC  44-51. hét
 12AC  44-51. hét

Bolyai anyanyelvi csapatverseny

2021 november 19-én az iskola 7 csapattal képviseltette magát a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. A körzeti fordulóban a két legügyesebb csapat a középmezőnyben végzett: 

10.c (Nagy Vivien, Létray Máté, Németh Martin Daniel, Szalay Marcell)

11.a (Lengyel Léna, Patai Borbála, Németh Mariann, Szobonya Johanna)

Gratulálunk!

 Bolyai verseny IMAG0753 Bolyai verseny IMAG0755

 

Nyitvatartás: 

Hétfő-Péntek: 07:00 - 17:00

Ital- és étlap

Házirend

Adatkezelési szabályzat

Szuper titkos oldal

2022. április 5. 
Kézműves klub

IMG 6619

Húsvéti hangolódás a Kézműves klubban

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a húsvéti ünnepek előtt két napon, két-két csoport részére hirdettünk meg kézműves programot. A foglalkozásokon résztvevő gyerkőcök eldönthették, hogy nyuszikát vagy csibét készítenek pomponból. Egyéni kreativitásukra bíztuk, hogy fehér, barna vagy tarkabarka nyulakat barkácsolnak. A fülek, szemek, farkincák és a csirkék esetében a lábak felragasztásában Samu Eszter, a foglalkozás vezetője segített a gyerekeknek.

Köszönjük Samu Eszternek az újabb színvonalas programot, a résztvevőknek pedig a közös barkácsolás örömét!

A foglalkozásokon készült fényképek a galériában érhetők el.

 


2021. december 7.
Kézműves klub

IMG 4261

„Ha kisült már, ide véle,

Hadd egyem meg melegébe.”

Mézeskalács illata töltötte be menzánkat december első keddjén: a Kézműves klub résztvevői szorgosan gyártották a klasszikus karácsonyi süteményt. A mézeskalács tésztáját Samu Eszter előre elkészítve hozta nekünk, minden gyerkőc kapott belőle egy jókora adagot, amivel aztán egyedül dolgozhatott. Természetesen, akinek kellett, segítettünk kisodorni, kiszaggatni is a süteményeket, de olyan ügyesen dolgoztak a kicsik, hogy a felnőttekre leginkább csak a sütőnél volt szükség.

Munka közben néhányan dalra fakadtak, főleg egy állatokról szóló, az iskolában tanult dalocska hangzott el többször is. Az elkészült mézeskalácsokról alig sikerült fotót készíteni: az alkotók ugyanis lelkesen kóstolgatták műveiket, amíg alig maradt belőlük néhány darab az otthoniaknak.

Köszönjük Samu Eszternek a foglalkozás levezetését, a résztvevőknek pedig ezt a hangulatos programot!

Várunk benneteket jövőre is, addig is csodaszép ünnepeket kívánok nektek és sok-sok ajándékot a karácsonyfa alá!

A rendezvényen készült fotók a galériában láthatók!

Adri néni


2021. november 24.
Filmklub
Örökkön örökké

Hello Again


Az eseményről készült beszámoló itt olvasható.

 

 

 

 

 


2021. november 04.
Kézműves klub

IMG 3525


Újraindult a Kézműves klub!

A koronavírus-járvány miatti hosszú szünetet követően, 2021. november 4-én újra vártuk intézményünkbe az alkotni vágyókat. A Kézműves klub mostani foglalkozásán az érdeklődők mintás papírokból készíthettek tököket. Így a szomorkás, őszies időjárás ellenére színes, vidám alkotások születtek.
Nagyon örülünk, hogy végre találkozhattunk veletek, már nagyon hiányzott a közös barkácsolás!
Köszönöm Samu Eszternek a foglalkozás levezetését, nektek pedig, hogy itt voltatok!
Vigyázzatok magatokra, remélem, hamarosan újra együtt kézműveskedhetünk!
A rendezvényen készült fotók a galériában láthatók.

Adri néni

 

 

 

 

 

 

  


2020. február 19.
Filmklub
Szerelmes SMS

sms fr dich


Az eseményről készült beszámoló itt olvasható.

 

 

 

 

 

 


2020. február 10.
Kézműves klub

bastel feb


Az eseményről készült beszámoló itt olvasható, a rendezvényen készült fotók a galériában láthatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2020. január 29.
Filmklub
Friss levegő kell a fiúnak

frisslevego


Az eseményről készült beszámoló itt olvasható.

 

 

 


2020. január 13.
Kézműves klub

bastel jan


Az eseményről készült beszámoló itt olvasható, a rendezvényen készült fotók a galériában láthatók.

 

 

 

 

 

 

 

 


2019. december 11.
Filmklub
A jövő építése - A Bauhaus 100 éve

Bauhaus1


Az eseményről készült beszámoló itt olvasható.
A filmbemutató utáni kreatív foglalkozáson készült fotókat a galériában tekinthetik meg.

 

 

 

 

 

 

 


2019. május 28.
Kézműves klub
A kékfestés hagyománya Győrben - kiállításmegnyitó és kézműves foglalkozás

ffa8bd441cbcbc7efbf20d6d5bf6346c

 A rendezvényről készült beszámoló itt olvasható, a fotók pedig itt tekinthetőek meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2019. április 11.
Ady emlékest

IMG 5209

 Az eseményről készült beszámoló itt olvasható, a fotók pedig itt tekinthetőek meg.

 

 

 

 

 

 

 


2019. január 23.
Café Klimt

cafklimt

Az eseményről készült beszámoló itt olvasható, a fotók pedig itt tekinthetőek meg.

 

 

 

 

 


2018.május 17.
„Brückenbauer – Hídépítők”

DSC 0033 Medium

A Goethe intézet „Brückenbauer – Hídépítők” című vándorkiállítása 2018. május 17-én érkezett intézményünkbe.
A kiállításmegnyitóról és a műfordítókkal folytatott beszélgetésről készült beszámoló 
itt olvasható.

A kiállítás 2018. június 14-ig volt intézményünk vendége.

 

 

 

 


2018. április 11.
Német nyelvű irodalmi est Korb Angélával

DSC 0318 Large Az estről készült beszámoló itt olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Évnyitó ünnepség 2021

Schuljahreseröffnungsfeier 2021

Intézményünkben 2021. szeptember 1-jén tizenkettedik alkalommal csengettek be új tanévre

A német és magyar himnusz felcsendülése után elsőként Lőre Péter, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a jelenlévőket és örömét fejezte ki, hogy az egész iskolaközösség – amely jelenleg 609 tanulót számlál – együtt ünnepelhet.
A 2020/21-es tanév, melyet rendkívüli, járvány okozta nehézségek jellemeztek, hála az iskolaközösség minden szereplője részéről tanúsított rugalmasságnak és elkötelezettségnek, sikeresen zárult. 39 végzős diák német-magyar kettős érettségi vizsgát tett. Az érettségizettek harmada külföldi egyetemeken folytatja tanulmányait, ami bizonyítja az Audi Hungaria ÁMK-ban zajló képzés magas minőségét.
Lőre Péter örömmel jelentette be, hogy az intézmény óvodája egy csoporttal bővült, így az intézmény öt vegyes életkorú csoportját jelenleg 101 német és magyar gyermek látogathatja.
„Haladás az oktatás által“ – Lőre Péter ezzel a mottóval kívánt sikeres 2021/22-es tanévet.
Győr város jókívánságait Dr. Pergel Elza alpolgármester asszony tolmácsolta, hangsúlyozván az Audi Hungaria Zrt. és Győr város önkormányzata közötti együttműködés jelentőségét, hiszen ezáltal jöhetett létre ez az egyedülálló intézmény.
Corinna Wesche főigazgató asszony szívélyes szavakkal üdvözölte az egész iskolaközösséget, kiemelvén az alsó tagozat új vezetőjét, Alexandra Holzer asszonyt, a 17 új pedagógust és gyakornokot, az új 5. és 9.N osztályos gimnazistákat, valamint a 13. évfolyam szakképzős diákjait. Minden új tanulónak sikeres és örömteli tanulást kívánt, és bíztatta őket, hogy legyenek kíváncsiak, szorgalmasak és nyitottak.
Az 53 első osztályos kisdiákot külön név szerint köszöntötte – ők büszkén vették át a hagyományos német „Schultüte”-t.
Végül Wesche főigazgató asszony hivatalosan megnyitotta a 2021/22-es tanévet.
Az ünnepélyes tanévnyitó az európai himnusszal zárult.


Fotók: Győr+ Média Zrt.

Schulcafe 1 

SchulCafé néven nyitotta meg kapuit 2022. decemberében az Audi Hungaria Iskolaközpont kávézója. Az intézmény udvarán elhelyezkedő  impozáns kávézó egy úttörő kezdeményezés a régióban, mely közösségi térként szolgál az iskolaközösség számára. A SchulCafé egy állomás, ahol a gyerekek, tanárok, szülők  kellemes légkörben  találkozhatnak, beszélgethetnek.

A kávézót az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány tulajdonában lévő SchulCafé Nonprofit Kft. üzemelteti. A SchulCafé saját alkalmazottakkal, szakmailag képzett személyzettel működik.

Iskolai napokon reggel 7 órától délután 17 óráig frissen készült meleg és hideg szendvicsekkel, forró és hideg  italokkal, süteménnyel és kávékülönlegességekkel várja a vendégeit.

Köszöntő

 

Schulcafe 1

 

SchulCafé néven nyitotta meg kapuit 2022 decemberében az Audi Hungaria Iskolaközpont kávézója. Az intézmény udvarán elhelyezkedő  impozáns kávézó egy úttörő kezdeményezés a régióban, mely közösségi térként szolgál az iskolaközösség számára. A SchulCafé egy állomás, ahol a gyerekek, tanárok, szülők  kellemes légkörben találkozhatnak, beszélgethetnek.

A kávézót az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány tulajdonában lévő SchulCafé Nonprofit Kft. üzemelteti. A SchulCafé saját alkalmazottakkal, szakmailag képzett személyzettel működik.

Iskolai napokon reggel 7 órától délután 17 óráig frissen készült meleg és hideg szendvicsekkel, forró és hideg  italokkal, süteménnyel és kávékülönlegességekkel várja a vendégeit.

Jelentkezési határidő: 2023. november 1.-től 2024. április 30.-ig

bewerbung hu


adobeEseménynaptár 2023/2024


adobeA 2023/24-es tanév rendje

 

Audi Hungaria Iskolaközpont Győr Szakképzés

  • 9026 Győr, Bácsai út 55.

  • Titkárság telefonszáma: +36 96/511-036

  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Levelezési cím: 9026 Győr 7., Pf. 711

FB  /audihungariadsszakkepzes

IG /audihungariads_szakkepzes

 

SchulCafé Nonprofit Kft.

Ügyvezető: Oláhné Tóth Márta

  • 9026 Győr, Bácsai út 55.

  • Telefonszám: + 36 30 956 4108,

     +36 96 510-642,

  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az elektronikus jelentkezési űrlap itt elérhető.

Felvételi követelmények
:

2021/2022-es képzési tanévre azon érdeklődők jelentkezését várjuk, akik
  • rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, vagy 2021 nyarán tesznek sikeres érettségi vizsgát,
  • igazolt, legalább B2-es, ill. ideális esetben C1-es szintű német nyelvtudással rendelkeznek.

Pályaválasztási és továbbtanulási tanácsadás az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben

Intézményünkben egyéni felsőoktatási tanácsadást kínálunk.
Személyes tanácsadásra alábbi email-címen időpontot egyeztetni szíveskedjenek:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Intézményünk pályaválasztási tanácsadói:

Deé-Kovács Katalin
Magyarországi felsőoktatási intézmények

Roland Tusche
Németországi főiskolák és egyetemek

Neugebauer Gábor
Üzemi gyakorlatok


Információs platform a Moodle-rendszerben!
Diájaink ott tájékozódhatnak a magyarországi és külföldi (elsősorban ausztriai és németországi) továbbtanulási lehetőségekről, továbbtanulással kapcsolatos aktualitásokról.
Lehetőség van a felsőoktatási intézmények által szervezett online tájékoztatókon résztvenni.

Az intézményünk új tagozatán induló „Idegennyelvű kereskedelmi és ipari ügyintéző” szakképzési egység valamint az Erlangen-Nürnberg-i Friedrich-Alexander Egyetem Gazdaságtudományi Karának Prof. Dr. Karl Wilbers Tanszéke között együttműködési megállapodás jött létre.
 

Az egyezmény keretében a Gazdaságpedagógiai és Személyzetfejlesztési Tanszék mesterszakos hallgatóinak lehetőséget biztosítunk, hogy egy nyolchetes győri tartózkodás folyamán, az Audi Hungaria ÁMK szakképzési tagozatán gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek.

 

adobeBeiratkozási csomag 5-12. a, b 2023/2024


adobeBeiratkozási csomag 9-12 c, 9N 2023/2024


adobe Tájékoztató 9.N


Kérjük, hogy a beiratkozáskor az alábbi dokumentumokat és azok fénymásolatát hozzák magukkal:

  • a szülő(k) személyi igazolványa, lakcímkártyája (csak bemutatásra)
  • a gyermek születési anyakönyvi kivonata
  • a gyermek lakcímkártyája
  • a gyermek TAJ-kártyája
  • előző intézménytől kiadott bizonyítvány
  • elvált, ill. élettársi viszonyban élő szülők esetén a szülői felügyelet jogát igazoló hivatalos dokumentum valamint
  • okmányirodai (NEK) adatlap a diákigazolvány igényléséről
  • továbbá a mellékelt nyilatkozatokat kitöltve:
  • Beiratkozási lap
  • Egészségügyi- és szociális adatlap
  • Nyilatkozat a halmozottan hátrányos helyzetről
  • Szülői hozzájáruló nyilatkozat a gyermek személyes adatai kezeléséhez (1)
  • Szülői hozzájáruló nyilatkozat a gyermek személyes adatai kezeléséhez (2)
  • Nyilatkozat kedvezményes étkeztetés igénybevételéhez
  • Nyilatkozat nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről
  • Kérelem a nemzetiségi iskolai nevelés-oktatásban való részvételről

Kedves Szülők!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk működési engedélye nem teszi lehetővé sajátos nevelési igényű gyermekek felvételét, kizárólag abban az esetben, ha mozgáskorlátozott gyermekről van szó.
Amennyiben gyermekük más tekintetben igényel speciális bánásmódot, az AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr a gyermek ellátására nem jelölhető ki, és az érintett gyermekeket jogszerűen intézményünkbe felvenni sem tudjuk. 
Kérjük szíves megértésüket!

 

 

1. osztályba való felvétel iránti kérelem

A 2024/25-ös tanév 1. osztályába a jelentkezési időszak elkezdődött. A jelentkezéshez kérjük, töltse ki a Jelentkezés az 1. osztályba 2024/25 tanév című űrlapot.

Jelentkezési határidő: 2024. február 28.

Kérjük, vegye figyelembe az alsó tagozat első osztályába szóló beiskolázási ütemtervet. 2024. március 4-6. között kötelező ismerkedési napokra kerül sor, amelyekre előzetesen e-mailben kapnak meghívót.

Szeretettel várjuk gyermekét általános iskolánkba!

 


Kérjük vegyék figyelembe, hogy intézményünk működési engedélye nem teszi lehetővé sajátos nevelési igényű gyermekek felvételét, kizárólag abban az esetben, ha mozgáskorlátozott gyermekről van szó.
Amennyiben gyermekük más tekintetben igényel speciális bánásmódot, az AUDI Hungaria Iskolaközpont Győr a gyermek ellátására nem jelölhető ki, és az érintett gyermekeket jogszerűen intézményünkbe felvenni sem tudjuk. 
Kérjük szíves megértésüket!

 


Beiratkozás

Pozitív felvételi döntés esetén kérjük, töltse ki a Dokumentumok menüpont alatt található beiratkozási dokumentumokat. Beiratkozs alkalmával kérjük, hozza magával a következőket is


- Születési anyakönyvi kivonat másolatát
- A magyar lakcímkártya másolata (Lakcímkártya)
- Tajkártya
- Adókártya
- Bizonyítványt az ékező iskolából (csak 2. osztálytól történő felvétel esetén)

Duális képzés német minta alapján!

„Tarts velünk és alakítsd a jövőd“

Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus

A kétéves képzés alatt az ipari és kereskedelmi technikusok széleskörű áttekintést kapnak az ipari vállalatok eljárásairól és folyamatairól. Megtervezik az áruk beszerzését és raktározását, megszervezik és nyomon követik a gyártási folyamatokat, marketing intézkedéseket hajtanak végre és kezelik a pénzügyi és üzleti könyvelést.

 

bewerbung hu

 

  • Hol tudsz elhelyezkedni a nálunk megszerzett tudással? Open or Close
    • ipari- és szolgáltató vállalatoknál
    • kereskedelemben, ahol szükség van irodai-, beszerzési-, logisztikai-, személyügyi- és marketing feladatok ügyintézésére
  • Milyen képesítéseket kapsz a képzés végén? Open or Close
    • a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „német duális szakképzés külföldön” elnevezésű bizonyítványa
    • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványa
    • az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr bizonyítványa
    • lehetőség a németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgájának Megszerzésére
    • ICDL (International Certification of Digital Literacy) Workforce Base tanúsítványa 
    • SAP4school 
  • Mi vár rád a duális képzésben? Open or Close
    • ingyenes, többnyire német nyelvű képzés
    • ingyenes tananyagok
    • modern technikailag magasan felszerelt környezet
    • megismerkedsz a vállalatok különböző területeivel (kereskedelmi és gazdasági folyamatokkal)
    • heti 3 nap gyakorlat a szakképző vállalatok egyikénél, és heti 2 nap elmélet az Audi Hungaria Iskolaközpontban
    • havi munkabér és egyéb juttatások
    • nyári gyakorlat főleg német nyelvterületen

Órák leírása

  • Költség- és eredményszámítás Open or Close

    Egy vállalatnak számos költsége merül fel egy termék előállításánál. Milyen típusú költségek vannak? Hogyan számíthatom ki a termék eladási árát? Milyen szolgáltatásokat nyújt valójában egy cég? Ha érdekel egy cég belső könyvelése, akkor jó helyen jársz. Jelentkezz most!

  • Vállalkozási alapismeretek Open or Close

    Egy vállalkozás nem tudja magát vezetni, szükségesek hozzá a szakképzett emberek. Óráinkon megtanulhatod a vállalatok sikeres működtetésének titkait, technikáit, valamint megismerheted a sikeres gazdálkodáshoz szükséges információkat is! Jelentkezz hozzánk, és légy ezen tudás birtokosa!

  • Gazdasági ismeretek Open or Close

    Érdekel a tudatos fogyasztói magatartás, vállalkozások gazdálkodása, gazdasági alapfogalmak, esetleg az állam szerepe a gazdaságban? Akkor gyere, és csatlakozz hozzánk, hiszen nálunk mindezt és rengeteg mást is megtanulhatsz! Jelentkezz most!

  • Munkavállalói ismeretek Open or Close

    Legyen szó akár munkaviszony létesítésének alapfeltételeiről, munkajogi ismeretekről, vagy egy meggyőző önéletrajz írásáról, munkavállalói ismeretek óra pont neked szól! Mindezen túl beszélünk majd a LinkedInről, álláskeresésről, és sok más hasznos témáról, amikkel segítheted majd magad a munka világában való eligazodáskor.

  • Vállalati Könyvelés Open or Close

    Nélkülözhetetlen feladat egy vállalat életében a könyvelés. Ha kíváncsi vagy hogyan történik az éves beszámoló előkészítése, elkészítése, értékelése, esetleg érdekelnek a könyvelés egyéb funkciói, és területei, képzésünkön erről is tanulhatsz! Jelentkezz hozzánk, és ismerd meg te is a könyvelés világát!

  • Munka, személyügy Open or Close

    Érdekel, hogyan történik a bérszámolás, vagy szeretnéd megismerni a munkavállalókra vonatkozó jogszabályokat? Munka- és személyügy órákon sok egyéb mellett ezekről tanulhatsz, és ezáltal belelátsz majd a HR világába! Jelentkezz, hogy ezekről, és sok más hasznos dologról tanulj nálunk!

  • Beszerzés Open or Close

    Egy gyár életében a termék fontos, de nem minden! A termékhez alapanyag is kell, és ha elkészült, tárolni is kell valahol. A beszerzés és logisztika pont erről szól! Ha érdekel hogy érjen oda a megfelelő mennyiségű alapanyag a megfelelő időben, megfelelő helyre, vagy hogyan raktározd, akkor jó helyen jársz! Jelentkezz, és ismerd meg ezeket a rendszereket nálunk!

  • Projektmenedzsment Open or Close

    Egy projektet nem csak megálmodni, hanem megvalósítani is tudni kell. Na de hogyan? Nálunk megtanulhatod milyen elemei, folyamatai vannak egy projektnek, megismerheted az erőforrások kezelésének módjait, hogy a jövőben te is sikeresen navigálhasd egy ötlet megvalósítását! Gyere, és jelentkezz hozzánk!

 

 

bewerbung hu 

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne egy személyes tanácsadásban részesülni, kérjük küldjön egy emailt az alábbi címre:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

adobe Letölthető szórólap

 

"Közös erővel az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrért!"
 
A Szülői Szervezet feladatai és jogai 
A Szülői Szervezet kapcsolatot teremt az iskola és a szülők között. A Szülői Szervezet feladatait és jogait a közigazgatási törvény szabályozza. A Szülői Szervezet pl. olyan problémákkal foglalkozik, amelyekkel a szülők az érdekeik érvényesítése érdekében őt felkeresték.
Továbbá szülői adományok gyűjtésével, olyan beszerzéseket valósít meg, amelyet az iskola nem tudna kivitelezni. Minden iskolát érintő fontos ügyben tanácsadóként működik. Az elmúlt években a szülők jogai egyértelműen megfogalmazásra, a beleszólási jogok több területre kiterjesztésre kerültek.
A 2020/21-es tanévtől a Szülői Szervezet a PQM-Steuergruppe ülésein is képviselteti magát.
A Szülői Szervezet így most már például a tanári konferenciákon a fontos témákban állást foglalhat, valamint véleményét az egész tantestület elé terjesztheti. Az egyes osztályokban osztályképviselők kerülnek megválasztásra.

A Szülői Szervezet feladatai többek között:
  • a gyermekek szülei érdekeinek képviselete
  • a szülőknek lehetőséget adni informálódásra és véleménynyilvánításra
  • a szülők és a tantestület közötti bizalom elmélyítése
  • a szülők kívánságainak, felvetéseinek és javaslatainak megvitatása
  • a tanítás nélküli napról szóló döntés megvitatása
  • a taneszközök alkalmazásának megvitatása
  • egy gyermek eltanácsolásához vezető eljárásban való részvétel

A Szülői Szervezet ülésein készült jegyzőkönyvek itt megtekinthetőek:

AMIT GYERMEKÉNEK KÍNÁLUNK:

 

TALÁLKOZÁS

  • Külföldi német iskolaként a német és magyar kultúra találkozásának adunk otthont.
  • Magyar, német és más nemzetiségű gyermekek együtt tanulnak, egy osztályközösségben.
  • Német és kétnyelvű magyar pedagógusok végzik a tanítást, egy csapatban.
  • A kezdetektől tanuljuk és megéljük a demokráciát.

 

KORSZERŰ, MODERN OKTATÁS

  • A tantárgyakat összekapcsolva és projektorientált módon tanítunk.
  • Minden gyermeket önálló és felelősségteljes gondolkodásra és munkára ösztönzünk.
  • iPadek használatával zajlik a digitalizáció minden évfolyamon.
  • Kutatásközpontú oktatással erősítjük a MINT-Kompetenciákat.

                      MINT HU

ANYANYELVŰ OKTATÁS

  • Minden tantárgyat németül és a német tanterv szerint tanítunk (kivéve a magyart).
  • Fejlesztjük a nyelvi és zenei-esztétikai nevelést.
  • Két nyelven, németül és magyarul tanítjuk az írás-olvasást.

 

EGÉSZ NAPOS ISKOLA

  • Jól beosztott egész napos nevelési programot kínálunk, a fő tanítási időn túl is felügyeletet biztosítunk.
  • Délutáni szakkörök széles választékát kínáljuk.

 

TÁMOGATÁS

  • Segítjük a gyerekeket az óvodából az általános iskolába és az általános iskolából a középiskolába való átmenetben.
  • A differenciált tanulási lehetőségek révén bátorítjuk és kihívások elé állítjuk a tanulókat.
  • Szakmailag magasan képzett fejlesztő pedagógus csapattal rendelkezünk.

 

KIVÁLÓ FELSZERELTSÉG

  • Modern, technikailag magasan felszerelt termekkel,
  • valamint nagy kültéri zöldterületekkel, sportpályákkal és szabadtéri osztályteremmel rendelkezünk.

 


 

Tanári kar

Team 21 22 final

 

 

2023

Új vállalati képzési partnerek: Rehau Automotive Kft., Rudolph Logistik Csoport

Végez az idegen nyelvű ipari szakmunkásképzés 5. évfolyama (2021-2023).

A végzettek 100 %-át átveszi a gyakorlati hely!

2022

A Rheinland-Pfalz tartomány oktatási és kulturális miniszterium állandó konferenciájának (KMK) angol nyelv-tanúsítvány megszerzésére vonatkozó együttműködési megállapodás.

A szakképzés bemutatása gimnáziumokban országszerte

A KACO és a BOS képzési vállalatok új akkreditációja a szakképzési törvény újraszervezésének részeként

A tanulók első alkalommal kapnak ICDL és SAP4school bizonyítványt

A végzettek több mint 80 %-a helyezkedik el vállalatoknál

 2021

Új vállalatok csatlakozása a meglévő partnerekhez: Siemens Energy Kft., Imperial Logistics Kft.

Az ICDL (International Certification of Digital Literacy) és az SAP4school tanórákon való megvalósítása

 2020


A „német-magyar együttműködési projekt a nemzetközi szakképzésért“ sikeres befejezése 2020.07.31.

 2019  

Az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző“ szakképzés első évfolyama (2017-től 2019-ig) sikeresen végzett

A „nemzetközi duális szakképzés Győrben létrehozott német-magyar kooperációs projekt” értékelése 2019 decemberében

 2018  

1. DSD I PRO-nyelvvizsga megszervezése és lebonyolítása a Lukacs Sándor Iskolában (A2, ill. B1-es szinten).

Új vállalatok csatlakozása a meglévő partnerekhez: REHAU, Knüppel und MOL

 2017  

Kooperációs megállapodás az erlangen-nürnbergi Friedrich-Alexander Egyetemmel

Kooperációs megállapodás a Rajna vidék-Pfalz tartomány oktatásügyi minisztériumával (angol nyelvvizsga)

Az Audi Hungaria ÁMK-ban a képzés bevezetése a partnervállalatok együttműködésével: Audi Hungaria Zrt., BOS, KACO, MAN

 2016  

A duális német nyelvű kereskedelmi szakképzés koncepciójának folytatása

 2015  

Elkezdődik a nemzetközi duális szakképzés győri német-magyar kooperációs projektje (2015-2020) a német „Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZFA) együttműködésével a 2015/16-os tanévben, három részprojekttel


A szakképzési projektben közreműködő kooperációs partnerek:

 audi schule logo final 01  23129 1633348857    Rehau logo

                                                  AHM Logo black                  IMPERIAL with Payoff TM 03b

 

                                                                KACO Logo mit weiem Hintergrund 1                  BOS transparent outline 1

                    

                                     Logo Freistaat Bayern                  6520 MfB 1

 

                      

                                    FAU Logo                       Logo ZfA1

 

 

Árilis havi általános étlap 

Május havi általános étlap

 

Kedves Szülők,

a 2022/23 tanévtől bevezetésre került az étkezési rendszerhez az un. „ügyfélkapu”, melynek segítségével tudnak Önök gyermeküknek menüt választani.
A következő hónapra vonatkozó menüt, tárgyhó 20. napjáig kell berögzíteni a rendszerbe.

Ha nem kerül menü rögzítésre, akkor a tanuló részére „A” menü kerül megrendelésre.

Együttműködésüket köszönjük!

Schmiedel Paul Anja
Anja Schmiedel-Paul

Éveken keresztül dolgoztam egy német szakiskolában, ahol közgazdaságtant és testnevelést tanítottam. Érdeklődöm más országok és kultúrák iránt – az utazás az egyik legkedvesebb hobbim. Ebből az okból merült fel az a kívánság egy kis idővel ezelőtt, hogy a családommal közösen néhány évig külföldön éljünk és dolgozzunk. 2019 óta vezetem az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr szakkepzési részlegét és örülök, hogy a német minta alapján szervezett duális képzést tovább erősíthetem Magyarországon.

 

 

 

 

 

 Hodossy Katalin
Hodossy Katalin

2020 szeptembere óta vagyok az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr szakképzési részlegének (csapat)tagja. 20 évig marketing- és értékesítési vezetőként dolgoztam a kiskereskedelemben és az itt szerzett szakmai tapasztalatomat fel tudom használni a tanórákon. A német nyelv az 5. életévemtől érdekel és kísér. Ezért is tanultam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen germanisztikát. Többek között beszerzést és projektmenedzsmentet tanítok német nyelven, valamint gazdasági magyar szaknyelvet, jog és vállalatvezetést magyar nyelven.

 

 

 

 

Kocsis Adrienn Hajnalka


Kocsis Adrien Hajnalka

2015 óta dolgozom az intézményben, ahol angol, spanyol és magyar mint idegen nyelv tantárgyakat tanítok. 17 éve vagyok tanár és nyelvvizsgáztató. A nyelvek és az interkulturalitás mindig is nagyon fontos szerepet játszottak az életemben. Ebben az évben lehetőséget kaptam arra, hogy az iskola szakképzési osztályán dolgozzak. Nagyon várom már, hogy kipróbálhassam magam egy olyan új területen, mint az üzleti angol.

 

 

 

 

 

 

Kedves Szülők!

Tisztelt Támogatóink! 

Az Audi Hungaria Iskolaközpont a színvonalas oktató-nevelő munka folytatására, a tanulók magas szintű képzésére nagy hangsúlyt fektet. Az intézmény az idei tanévben is szívesen fogad támogatásokat, melyek felajánlására az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítványon keresztül van lehetőség. 

Név: Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány
Cím: 9026 Győr, Bácsai u. 55.
Adószám: 18619782-2-08 
Számlavezető Bank : K&H Bank
Számlaszám: 10400511-00030368-00000000

Támogatásukat ezúton is köszönjük!

Szívélyes üdvözlettel:

Oláhné Tóth Márta
Gazdasági és tanügyigazgatási vezető

 Köszöntő

 Anja Schmeidl-Paul„Tarts velünk és alakítsd a jövőd

ez az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr szakképzési részlegének mottója. A német minta alapján készült duális szakképzés egyedülálló lehetőséget nyújt, a nagyon változatos tanuláshoz és szakmai tapasztalat gyűjtéséhez. A duális szakképzés egy sikermodell, mely a vállalkozásoknak szakembereket biztosít és egy kiváló szakmai alapot teremt a fiataloknak. Szeretettel meghívunk téged, hogy honlapunkon informálódj az „idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ képzésről.

 

 

 

 

 

 

 

Online-Fogadóóra

November 15-től kéthetente online fogadóórát tartunk 14 - 14:30-ig. Ha bármilyen kérdésed van, jelentkezz be online konzultációs óránkra az alábbi zoom-linken. Váruk Téged!

Audi Hungaria Deutsche Schule Győr is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

 

Join Our Zoom Meeting

Meeting ID: 858 2197 0007

Passcode: 817818

Első fogadóóra időpontja: 2023. november 15.
Megjegyzés: ünnepnapokon és szünetekben az online-fogadóóra elmarad.

 

Szívélyes üdvözlettel

Anja Schmiedel-Paul
Szakképzésért felelős vezető

 

 

 

információk

nyomtatványok (pdf-link)

 

Audi Hungaria Gimnázium

  • 9026 Győr, Bácsai út 55.

  • Titkárság telefonszám: +36 (96) 510-646

  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Levelezési cím: 9026 Győr 7., Pf. 711

Amennyiben kérdés merült fel Önben, bővebb tájékoztatást szeretne, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal elérhetőségeink valamelyikén!

Generali                                                              oroszlan

 

  • Termékbemutató

Szimba tanuló balesetbiztosítás (2023/2024-es tanév)

adobe

A biztosítással kapcsolatban a gazdasági irodában kérhet további tájékoztatást.

 

 

Az étkezésekkel kapcsolatos tájékoztató, amely tartalmazza a 2024.03.01. napjától érvényes térítési díjakat, a befizetések rendjét, a kedvezményeket, valamint az étkezések lemondását, adobe itt  letölthető.

 

További letölthető tájékoztatók és nyilatkozatok:

adobeTájékoztató - kedvezmények - óvoda
adobeNyilatkozat - óvoda
adobeTájékoztató nyilatkozat kitöltéséhez - óvoda

adobeTájékoztató - kedvezmények - 1.-8. évfolyamok
adobeNyilatkozat - 1.-8. évfolyamok

adobeTájékoztató - kedvezmények - gimnázium
adobeNyilatkozat - gimnázium

Ballagó diákjainknak sok sikert kívánunk az érettségivizsgákhoz!

12a

A fényképek a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett készültek.

 

A fényképek a járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett készültek.

 ♦

Információ a vizsgaszabályzat módosításáról.

GYIK és válaszok a prezentációs vizsgával kapcsolatban.

Corinna Wesche főigazgató
digitális oktatással kapcsolatos tájékoztatója 5-12. osztályok részére.

Eseménynaptár 2020/2021

A 2020/21-es tanév rendje

Összesen 45 kolléga dolgozik a felső tagozaton, szinte mindegyikük nagyon jól tud németül. Csapatunk Magyarországon tanult, magyar állampolgárságú, valamint német tanári képesítéssel rendelkező, német állampolgárságú tanárokból áll. Több magyar kollégánk Németországban, illetve Ausztriában tanult vagy dolgozott, mielőtt hazaköltözött Magyarországra, amelynek köszönhetően ötvöződnek bennük a német és magyar hagyományok. A sokféleség képes egy egységet alkotni, ennek csapatunk egy sikeres példája. A különböző véleményeket és megközelítéseket nem problémának tekintjük, hanem figyelmeztetésnek, hogy az eltérő nézőpontokkal foglalkoznunk kell. Ha összefogunk, közösen egyszerűbben megbirkózunk a vélt nehézségekkel, például a kettős érettségivel is.

 

Étkezési térítési díj változása 

Az étkezési térítési díj változásáról szóló tájékoztató itt  letölthető.

 

Honlapra 19  

 Köszöntő

A felső tagozaton mottónk, „Haladás az oktatás által“ egy nyolcosztályos (5-12. osztály) gimnáziumi képzés formájában valósul meg, különös tekintettel a természettudományokra és a nyelvoktatásra. Nagy hangsúlyt fektetünk a kompetenciák elsajátítására, amellyel célunk, hogy tanulóink képesek legyenek a saját elképzeléseiket és koncepcióikat kialakítani, a diákévek után pedig megoldás orientált szemlélettel dolgozhassanak a társadalom és a világ legfontosabb kihívásain. A célul kitűzött kettős érettségi elősegíti az interkulturális rugalmasságot, hogy a diákok helyt álljanak a különböző tanítási, tanulási és társadalmi rendszerekben. Ezért örömmel kísérjük, és aktívan támogatjuk a fiatalokat a jövőjük felé vezető úton. Induljunk együtt!

Tlos KatalinUngarische Schulleiterin Magyar igazgat 1  Andrea Reinckene Nyegran Klassenleiterin. Osztlyfnk  Dirk Lange Stellvertretender Schulleiter Figazgat helyettes

Szívélyes üdvözlettel

Tálos Katalin
Magyar igazgató

Andrea Reinckené Nyegran
Igazgatóhelyettes

Dirk Lange 
Igazgatóhelyettes

IMG 9885

 

Oláhné Tóth Márta

Gazdasági és tanügyigazgatási vezető

06 30 956 4108

06 96 510-642

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

  

 

IMG 9839

 

Videmann Fanni

Gazdasági vezető-helyettes,

könyvelő

06 70 650 6426 

 06 96 510-647

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 
 

 JEB1576

 

 

Göndör-Módos Marietta

Marketing ügyintéző

06 70 658 3988

 06 96 510-640 / 203

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9841

 

Guba-Szabó Bernadett

Bér-, és munkaügyi referens

06 70 459 6420

06 96 511-037

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9874

Dékány Tiborné

Étkezési ügyintéző

Pénztáros

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

IMG 9858

Mintler Ildikó

Könyvelő

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

Bellavri Orsolya

 

Bellavári Orsolya

Könyvelő

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  

 

 

IMG 9867

Erdélyi Norbert

IT Rendszergazda

06 70 682 4659

06 96 510-640/121

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9830

Venesz Tamás

IT Rendszergazda

06 70 372 7658

06 96 510-640/121

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9881

Nagy Géza

Műszaki üzemeltetési koordinátor

06 70 504 1620

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

  

 

 Köszöntő

2023 03 27 Audi iskola portre fotozas 08 Large

Az alsó tagozaton abban szeretnénk támogatni gyermekeiket, hogy növekvő önbizalommal, felelősségtudattal és interkulturális érzékenységgel megalapozzák helyüket a modern társadalomban, és segítsenek annak sikeres alakításában.  Ehhez a többnyelvűség támogatása mellett hozzátartozik a határokon átlépő kulturális eszmecsere, valamint az átadott oktatási tartalmak nemzetközi nyitása, a bátorság is, hogy folyamatosan megkérdőjelezzük, értékeljük és az új követelményekhez igazítsuk a saját tevékenységünket.

Tartalmilag ezt úgy tesszük lehetővé, hogy a nyelvi és zenei-esztétikai oktatásra, a kompetenciák előmozdítására összpontosítunk a MINT és a digitalizáció, valamint a megélt demokrácia tanulásának területein. A mindenkori tanulási követelményektől és tanulási tartalmaktól függően a tanórák probléma- vagy eredményközpontúak, és a belső differenciált intézkedésekkel biztosítják minden gyermek teljes részvételét. A következetes nyelvbe merülési koncepció intenzív nyelvtanulást tesz lehetővé konkrét tantárgyakon keresztül, a széleskörű módszertani tananyag elősegíti az önálló tanulást és a kooperatív tanulási folyamatokat, a jól beosztott napi ritmus pedig sokféle lehetőséget kínál a gyermekeknek a mozgás, játék és fantázia igényeinek kielégítésére, és erősíti a harmonikus szociális együttműködést.


A korszerűen felszerelt tantermektől a szabadtéri tanteremig, a közelben található különböző létesítmények meglátogatásától a természetbe tett kirándulásokig, a különböző és változatos tanulási terek használata minden résztvevő számára szélesíti a tapasztalatok horizontját, és a társadalmi élet szereplőit is bevonja.

Különösen a növekvő gazdasági és környezeti függőségek, valamint a világban tapasztalható növekvő egyenlőtlenségek idején az iskola az egyenjogú találkozás helyét jelenti, és így nemcsak tanulási, hanem élet- és fejlődési tér is, ahol a kultúrák közötti kompetencia kibontakozhat és ki is kell bontakoznia. Egy külföldi német iskolában a saját és egy másik kultúra közötti feszültségtérben a tolerancia kultúrájának ápolása rendkívüli jelentőségűvé válik. Lehetővé teszi a kölcsönös megbecsülést és elősegíti a mindennapi életben és a jövőre nézve a kisebb és nagyobb kihívásokkal való közös megbirkózást.

Magasan képzett és elkötelezett általános iskolai csapatunk gondoskodik arról, hogy minden gyermek minden nap örömmel és kíváncsisággal jöjjön az iskolába, lelkesen fedezzenek fel együtt új dolgokat, miközben megőrzik az élményszerű tanulás örömét.

Örömmel tölt el bennünket, hogy elkísérhetjük egy darabon gyermekeiket a sikeres jövő felé vezető úton.  Legyenek Önök is részesei ennek, és lépjenek kapcsolatba velünk! Együtt képesek vagyunk csodákra!

 

Szívélyes üdvözlettel, 
Roman Scholz
Alsó tagozat vezetője

Tisztelt Hölgyem/Uram, kedves Szülők!

Sajnálatos módon a jelen helyzetben úgy tűnik, hogy a szülői értekezletek személyes formában történő megvalósulása egyelőre nem lehetséges.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a lehető leghamarabb számos digitális évfolyamspecifikus információs eseményt kínálunk Önöknek a releváns témákról.

Természetesen lesz idő az előadás után az Önökben felmerült kérdések tisztázására.

Minden esemény csütörtökönként, illetve egy alkalommal szerdán (03.24.) 17:00 és 19:00 óra között kerül megrendezésre.

Az egyes rendezvények időpontja itt található.

Rövidesen kapnak majd E-Mailben egy Link-et, melyen keresztül egy kattintással be tudnak lépni az online eseménybe.

A továbbiakról részletes információt küldünk Önöknek a meghívóban.

Bízom benne, hogy ez a lehetőség megfelel Önöknek.

Üdvözlettel:
Corinna Wesche
Főigazgató

dfjkdfhjlkfdjhklfdh

fdh

fdh

fdh

10 eves az iskola inside slider 1

  • 9026 Győr, Bácsai út 55.
  • Titkárság telefonszáma: +36 96/511-032
  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Levelezési cím: 9026 Győr 7., Pf. 711

Gyermekfelügyelet igénybevételével kapcsolatos fontos információ!
A jelentkezési űrlap itt letölthető.
2021.03.08.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim,
óvodásaink kedves szülei,
ahogy valószínűleg már a sajtóból értesültek róla, a magyar kormány jövő hétfőtől elrendelte az összes óvodában és iskolában a jelenléti munka ideiglenes felfüggesztését.
Gyermekfelügyelet jelenleg nincs tervbe véve.
Az óvodai kolléganők azonban digitális formában (hasonlóan a tavalyi első lezáráskor kialakított gyakorlathoz) számos aktivitást, barkács-kínálatot, dalt, játékot és sok egyéb dolgot fognak a legkisebbeknek és legifjabbaknak felkínálni.
Minden nehézség és korlátozás ellenére napsütéses hétvégét kívánok Önöknek, vigyázzanak magukra és szeretteikre és maradjanak egészségesek és bizakodók.
Üdvözlettel:
Corinna Wesche
Főigazgató
2021.03.05.


Nyári leállás 2021

Covid 19 intézkedési terv az Audi Hungaria óvodában 

Eseménynaptár
2020. szeptember - 2021. február

A 2020/21-es tanév rendje

Tájékoztató a kedvezményekről adobe

Nyilatkozat adobe

Tájékoztató a nyilatkozat kitöltéséhez adobe

fdoöghjlgfihnjötfgijh tfgnhjuiofhzgj

Étkezéssel kapcsolatos információk (étel lemondása, elvitele, számla)
óvodás gyermekek esetén:

Az étkezés lemondását legalább 1 (munka)nappal előre, 9:00-ig (speciális étrend esetén 8:00-ig) tudjuk fogadni.
Aznapi lemondás nem lehetséges, de ha 9:00-ig jelzik, az étel elvitele a menzáról megoldható.

Jelzést az óvodások esetén a titkársági email címre (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kérünk. Más módon történő jelzés esetén nem tudunk felelősséget vállalni a lemondás, vagy az elvitel megszervezéséért.

Elvitel esetén az étel higiénikusan lefóliázva, műanyag dobozban kerül átadásra. A csomagolásért 300 Ft-ot kell fizetni az étel átvételekor.
A csomagolt ételt a menza gazdasági bejáratán belépve kaphatják meg 11:30 és 14:00 között. A menza gazdasági bejárata a Bácsai út 53. számú ház mellett, a tolókapun és sorompón áthaladva, jobbról pár lépcsőn fellépve érhető el.

A gyermekek étkezési díjait tartalmazó számlát a tárgyhót követő hónap 5. napjáig kapják meg.

ivan platonov Gratulálunk Ivan Platonov 3.b osztályos tanulónknak, aki  2 ezüstérmet (50 m mell- és 50 m hátúszás) szerzett a soproni diákolimpián. 

 

Iskolánk röplabdacsapata a Megyei Diákolimpia döntőjében II. helyezést ért el. Szívből gratulálunk a lányoknak a kiemelkedő eredményhez.

 

 

received 957844711747488 

Sikeres részvétel a  Bolyai- Matematikaversenyen


Október 15- én került megrendezésre a megyei Bolyai Matematikaverseny.
A diákoknak 60 perc állt rendelkezésére 13 feladat megoldására, melyekhez rengeteg számolásra, fejtegetésre és gondolkodásra volt szükség. A rendkívül színvonalas és változatos feladatok megoldása nagy mértékű koncentrációt pontosságot és kreatív ötleteket igényelt.
35 további csapattal együtt az Audi Hungária Schule csapata is részt vett a megmérettetésen.

A 8.b osztály csapata az előkelő megyei 7. helyezést érte el. A csapat tagjai : Kocsis Dorka, Léber Emese, Tromposch Flóra és Rózsa Botond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

 

eric1

 

Gratulálunk iskolánk tanulójának, Eric Krügernek a megyei mezei futóversenyen elért második helyezéshez, és sok sikert kívánunk neki az országos döntőben!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

eric2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
DSC 0347

A győri Arrabona Díszmadár- és Kisállattenyésztők Egyesülete által rendezett  rajzpályázaton óvodásaink sikeresen szerepeltek!

A pályázat témája: "Ha én madár lennék!"

Nagy lelkesedéssel látott hozzá 13 tehetséges kisóvodásunk a munkához, amelyben nagyon szép, kreatív alkotások születtek.

 
Eredményeink:
I. helyezés: Zimányi Maximilian - Süni csoport
III. helyezés: Szépszabó Rebeka - Mókus csoport

Szabóné Lacsik Adrien
felkészítő óvodapedagógus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC 0345

kezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az Audi Hungaria Iskola ezüstérmet nyert a Pálffy Kupán! Gratulálunk a sikeres sportolóinknak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Zsombor

Zsombor

 

Az elmúlt nyáron Zsombor több versenyen is részt vett és sok szép eredményt tudhat maga mögött az „utánpótlás 11“-ben (U11). A legfontosabbak:

Magyar Régiós Kupa: Kajak egyes 2000 m 3.hely

Magyar Kupa: Kajak négyes 2000 m 2. hely

Vidékbajnokság: Kajak páros 2000 m 1. hely / Kajak váltó 200 m 1. hely

Országos Bajnokság: Kajak négyes 1000 m 2. hely / Kajak páros 2000 m 2. hely

Tatai Regionális Emlékverseny: Kajak egyes 2000 m 2. hely 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szabó Zsombor

zsombor 2

 

2021. május 7-9-én Győrben megrendezett Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon ismét sikeresen szerepelt. Zsombor versenytársával, Jankó Mátéval a MK2 5 km-es versenyentávon vett részt. Óriási harc után megérdemelten állhattak a dobogóra és vehették át az ezüst érmet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. osztályos tanulóink részt vettek a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen nemzetközi A2-es nyelvi megmérettetésénIntézményünk résztvevői a pandémia okozta nehézségek ellenére kitűnő eredményeket értek el.

4a01 Gro4.a osztály

4b Gro4.b osztály

 

2021. február 17-én részt vettünk a 17. német nyelvű országos fizikaversenyen. Ez úttal a versenyt nem az ELTÉ-n, hanem a járványhelyzet miatt iskolánkban rendezték meg.
A 10. évfolyam (Tromposch Nóra, Tóth Bálint, Wágenhoffer-Koós Raul) a 3. helyen, a 11. évfolyam (Tamás Olivér, Fleisz Fanni, Markos György) pedig a 2. helyen végzett. A 9. évfolyam (Horváth Barnabás, Krahulcsán Kitti) is szépen teljesített, így összesítésben az Audi Hungaria ÁMK csapata hat résztvevő iskola közül a harmadik helyet szerezte meg.

fizika 2

fizika 1

Köszönetet mondunk Dr. Markus Berndtnek a csapat felkészítéséért.

 

Szabó Zsombor

 zsombor 3
5.a osztályos tanulónk 2020. október 4-én sikeresen szerepelt a Győrben megrendezett Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon.
Zsombor MK2 Férfi Gyermek U10 (páros kajak 10 éves utánpótlás korosztály) 5 km-es versenyentávon Jankó Mátéval a 3. helyet szerezte meg.

 

 

 

 

 

 
 

zsombor 4


Még augusztusban a Vidékbajnokságon Fadd-Domboriban ezüst érmet szerzett MK2 Férfi Gyermek U10 2000 méteres versenyszámban (Kajak páros 2000 méter utánpótlás 10 éves korosztály).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oláh Zsófi

zsofi
7.a osztályos tanulónk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázaton elnyerte a "Magyarország jó tanulója, jó sportolója" címet. A pályázat elbírálása során a 2018/2019-es tanév tanulmányi és sporteredményeit vették figyelembe. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simon Orsi

orsi
12.a osztályos tanulónk, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara által megrendezett Szentágothai János biológia versenyen 2. helyezést ért el!

 

 

 

 

 

 

 

 

Német nyelvű versmondó verseny, Sopron, 2020. január 31.

nemetverseny1
I. kategória -  1.-2. osztályosok

3. helyezés: Schmidt Elena, 1.a és Nagy Zétény, 1.b  

II. kategória - 3.-4. osztályosok
3. helyezés: Füzessy Panni, 3.b
4. helyezés: Wágner Nándor

 

 

 

 

 

 



nemetverseny2 

A felső tagozatos tanulóink közül Farkas Sophia, 5.a és Illés Dániel, 6.a különdíjban részesültek.

 

 

 

 

 

 

 

 


Köszönetet mondunk felkészítő tanáraiknak: Némethné Veit Gabriele, Páli Ildikó, Kormosné Kálmán Katalin, Berkesné Virágh Judit, Deé-Kovács Katalin, Balázs Erika.

 

Georgikon Biológia Tanulmányi Verseny, Keszthely, 2020. január 31.

bioverseny
Iskolánk öt 12.A osztályos diákja jutott a döntőbe, ahol dícséretre méltó eredményeket értek el:
6. helyezés: Bárándi Réka
14. helyezés: Hermán Áron
15. helyezés: Simon Orsi
16. helyezés: Hrubos Gergely 
18. helyezés: Szöllősi Anna
 
 
 
 
 
 
 
 

Felkészítő tanár: Bacher József biológia szaktanár, mesterpedagógus, Bonis Bona díjas kiváló tehetséggondozó.
 
 
Platonov Iván
 
ivan
 
1.b osztályos tanuló, január 29-én részt vett a Győrben megrendezésre került megyei DiákolimpiánGratulálunk az 50 méteres mellúszásban és az 50 méteres gyorsúszásban elért harmadik helyezéshez!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Országos Németnyelvű Fizikaverseny, 2020. január 17.
 

fizikaverseny
Intézményünk 9-fős csapata kiváló második helyen végzett!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Köszönetet mondunk Dr. Markus Berndtnek a csapat felkészítéséért.
 

Balett a nagycsoportosok számára

Ovi-Foci 5-6 éveseknek

Lego Matek nagycsoportosoknak

„Kis felfedezők”- kísérletező szakkör nagycsoportosoknak

Népi gyermektáncok és játékok 4,5-5 éveseknek

Szivacskézilabda nagycsoportosoknak

Német néptánc és kreatív műhely (alkalmanként nagycsoportosok számára)

hgfhgf

hgf

h

gfh

fg

hfghgfhh

A beteg gyermek az orvos által meghatározott időszakban nem látogathatja a nevelési intézményt.

Ha a pedagógus megítélése szerint a gyermek beteg, gondoskodik a többi gyermektől való elkülönítéséről, és a lehető legrövidebb időn belül értesíti a gyermek szüleit.

Azt, hogy a gyermek, a tanuló ismét egészséges, és látogathatja a nevelési intézményt, részt vehet a foglalkozásokon, orvosnak kell igazolnia.

Az igazolásnak tartalmaznia kell a betegség miatt bekövetkezett távollét pontos időtartamát is.

Ha a gyermek az óvodai foglalkozásról távol marad, mulasztását igazolnia kell.

A mulasztást igazoltnak kell tekinteni, ha

a) a szülő írásbeli kérelmet ad be legkésőbb a hiányzást megelőző napon a gyermeket nevelő óvodapedagógusnak az óvoda által használt nyomtatványon és az intézményvezető engedélyt adott a távolmaradásra,

b) a gyermek beteg volt, a jogszabály szerinti tartalommal rendelkező orvosi igazolást átadta a gyermeket nevelő óvodapedagógusnak a felgyógyulást követő első óvodai ellátás napján,

c) a gyermek, a tanuló hatósági intézkedés vagy egyéb alapos indok miatt nem tudott kötelezettségének eleget tenni.

Ha a gyermek, távolmaradását nem igazolják, a mulasztás igazolatlan.

Ha a kötelező óvodai nevelésben résztvevő gyermek egy nevelési évben igazolatlanul öt nevelési napnál többet mulaszt, az óvoda vezetője értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes család és gyermekvédelmi központot.

Az értesítést követően a gyermekjóléti szolgálat,az óvoda bevonásával haladéktalanul intézkedési tervet készít, amelyben a mulasztás okának feltárására figyelemmel meghatározza a gyermeket veszélyeztető és az igazolatlan hiányzást kiváltó helyzet megszüntetésével, a gyermek óvodába járásával teljesítésével kapcsolatos, továbbá a gyermek érdekeit szolgáló feladatokat.

Ha a kötelező óvodai nevelésben résztvevő gyermek igazolatlan mulasztása egy nevelési évben eléri a tíz nevelési napot, az óvoda vezetője a mulasztásról tájékoztatja az általános szabálysértési hatóságot.

Ha a kötelező óvodai nevelésben résztvevő gyermek igazolatlan mulasztása egy nevelési évben eléri a húsz nevelési napot, az óvoda vezetője haladéktalanul értesíti a gyermek tényleges tartózkodási helye szerint illetékes gyámhatóságot.

A szabálysértési tényállás megvalósulásához szükséges mulasztás mértéke a kötelező óvodai nevelésben résztvevő gyermek esetén az adott nevelési évben összesen tizenegy nap.

 

2022.07.25-08.21

2019. június 24-28-ig az Audi Hungaria ÁMK 4. osztályából 18 tanuló és 2 pedagógus, Némethné Veit Gabriele és Kaiser Melinda, vett részt a nyári nyelvi táborban Ingolstadtban.

Bővebben ...

2021.12.11.

2022.04.14.

2022.08.22.

 Iskolánk fennállásának 10. évét ünnepli!

 

 

Maci csoport:
Galuska Ágnes
Lukácsy Eszter
Deszenszki Győző Rolandné, Eszter (dajka)

Nyuszi csoport:
Rétfalvi-Madarász Roberta
Somfai Zsolt Gyuláné Rita
Kovács-Bóres Mária (dajka)

Csiga csoport:
Hoffmann-né Czérna Erzsébet
Farkas Fanni
Borosné Imre Barbara (dajka)

Süni csoport:
Szabóné Lacsik Adrien
Petrovics Anett
Hornyák Csabáné, Ica (dajka)

Mókus csoport:
Vaskó-Kerti Zsófia
Pongrácz Réka
Huli Gabriella (dajka)

Katica csoport: 
Czacheszné Wittner Rita
Mészáros Dóra
Nagy Marianna (dajka)

Németh Mónika: titkár
Némethi Krisztina: pedagógiai asszisztens
Dombi Matild: konyhai kisegítő
Alperné Pákai Márta: takarító
Árpásiné Domán Mónika: óvodavezető

 

2018. március 13-án a 3.a és 3.b osztályos tanulók egy projektnap keretében ismerkedtek a méhekkel.
 

Bővebben ...

Programunk az iskolára való felkészítéshez

adobe

Honlaphoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató

Jelen adatkezelési tájékoztató célja, hogy az Adatkezelő/Intézmény az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet; a továbbiakban: „GDPR”) valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Infotv.”) alapján az általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az Érintettek jogairól és a vonatkozó jogszabályokban foglalt további rendelkezésekről az Érintettek megfelelő tájékoztatást kapjanak.

 

Adatkezelő

Név: Audi Hungaria Iskolaközpont Győr
Székhely: 9026 Győr, Bácsai utca 55.
Fenntartó: Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány
Telefonszám: +36 96 511-036
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képviselő: Andreas Gering, főigazgató

Fogalmak

  1. „személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;
  1. „adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;
  1. „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;
  1. „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;
  1. „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;
  1. „érintett”: bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy,
  1. „az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;
  1. harmadik fél”: az  a természetes  vagy jogi személy,  közhatalmi  szerv,  ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kap
  1. „adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi;
  1. „vállalkozás”: gazdasági tevékenységet folytató természetes vagy jogi személy, függetlenül a jogi formájától, ideértve a rendszeres gazdasági tevékenységet folytató személyegyesítő társaságokat és egyesületeket is.


Alapelvek

1. Jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság
Az Intézmény az adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon végzi.

2. Célhoz kötöttség
Az Intézmény a személyes adatok gyűjtését csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból végzi, és azokat nem kezeli ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon.

3. Adattakarékosság
Az Intézmény az adatkezelést annak célja(i) szempontjából megfelelően és relevánsan, és a szükségesre korlátozva végzi. Ennek megfelelően nem gyűjt és nem tárol több adatot, mint amennyi az adatkezelés céljának a megvalósulásához feltétlenül szükséges.

4. Pontosság
Az Intézmény adatkezelése pontos és naprakész. Az Intézmény minden észszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törlésre vagy helyesbítésre kerüljenek.

5. Korlátozott tárolhatóság
Az Intézmény a személyes adatokat olyan formában tárolja, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé, figyelemmel a vonatkozó jogszabályokban meghatározott tárolási kötelezettségre.

6. Integritás és bizalmas jelleg
Az Intézmény megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítja a személyes adatok megfelelő biztonságát, ideértve a személyes adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet.


Érintettek jogai

  1. tájékoztatáshoz való jog

Az Adatkezelő információt nyújt az érintett részére az adatkezelés körülményeiről, vagyis többek közt arról, hogy az érintett személyes adatait ki, milyen célból, milyen alapon és meddig kezeli, valamint, hogy érintettet az adatkezeléssel összefüggésben milyen jogok illetik meg, illetve ha az adatok nem az érintettől származnak, akkor az adatok forrására vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének, és az adatkezelésre vonatkozó kérdéseivel, panaszával kihez fordulhat. (GDPR 12-14. cikk)

  1. hozzáféréshez való jog

Az érintett bármikor megkérdezheti az Adatkezelőtől, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, az adatkezelésről teljes körű tájékoztatást kérhet, továbbá kérheti, hogy személyes adatairól másolatot kapjon.

Az érintett jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:

 

a)       az adatkezelés céljai;

 

b)       az érintett személyes adatok kategóriái;

 

c)       azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen                a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;

 

d)       adott esetben a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának                             szempontjai;

 

e)       az érintett azon joga, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének                                 korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;

 

f)        a valamely felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;

 

g)       ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;

 

h)       az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra                       vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható                                                     következményekkel jár.

(GDPR 15. cikk)

  1. helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését. (GDPR 16. cikk)

  1. törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat.

A személyes adatot törölni kell, ha

  1. az adatkezelés célja megszűnt;
  2. az érintett visszavonta a hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  3. az adatkezelés jogos érdeken alapul vagy közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, és az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen;
  4. az adatkezelés jogellenes;
  5. a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
  6. az adatok gyűjtésére közvetlenül gyermekeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások vonatkozásában került sor.

(GDPR 17. cikk)

  1. adatkezelés korlátozásához való jog

Az Adatkezelő az érintett kérésére korlátozza az adatkezelést, ha

  1. az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát;
  2. az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését;
  3. adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  4. az adatkezelés jogos érdeken alapul vagy közérdekű/az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, és az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen.

Ebben az esetben az adatkezelő csak tárolja az adatokat.

(GDPR 18. cikk)

  1. adathordozhatósághoz való jog 

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha az adatkezelés hozzájáruláson vagy szerződésen alapul és az adatkezelés automatizált módon működik (GDPR 20. cikk)

  1. tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen, vagy ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges, ideértve az említett jogalapokon alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. (GDPR 21. cikk)

  1. automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ez a rendelkezés nem alkalmazandó a következő esetekben:

 

a)       az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

 

b)       meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak,                     valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

 

c)       az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Az adatkezelő köteles biztosítani az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

(GDPR 22. cikk)

  1. jogorvoslathoz való jog

Az érintett jogainak megsértése esetén az adatvédelmi tisztviselőhöz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz vagy bírósághoz fordulhat (vagylagosan rendelkezésre álló lehetőségek).

 

Az Intézmény adatvédelmi tisztviselője:
Oláhné Tóth Márta
székhely: 9026 Győr, Bácsai út 55.
telefon: 06 30 956 4108
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A panasztételhez való jogát az érintett az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11
telefon: +36(1)391-1400; Fax:+36(1)391-1410.,
www:http://www.naih.hu 
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Adatkezelések

  1. Google Analytics alkalmazása

Adatkezelés célja: a Google Analytics alkalmazás használata a weboldal látogatói számának mérésére és a látogatók honlapon történő viselkedésének elemzésére szolgál. Információt gyújt azzal kapcsolatban, hogyan használják a weboldalt a látogatók. A Google irányelvei itt érhetőek el:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

  1. Cookie-k (sütik) alkalmazása

Adatkezelés célja: a weboldal cookie-kat használ a látogató böngészőjének vagy eszközének azonosításához. A cookie egy kisméretű fájl, amely akkor kerül a látogató számítógépére, amikor egy webhelyet keres fel. Amikor ismét felkeresi az adott webhelyet, a cookie-nak köszönhetően a webhely képes felismerni a böngészőjét és azt, hogy az adott látogató már járt itt. A cookie-k tárolhatnak felhasználói beállításokat és egyéb információkat is.
Az adatkezelő a sütik használatával nem kezel személyes adatot.

  1. Honlaphoz kapcsolódó alkalmazás

A weboldalon DPCalendar alkalmazást használnak a naptárak kezelésére, ami a Google fiók naptárával szinkronizálható.
Adatkezelés célja: a weboldalon rögzített események a Google naptárban megjelenjenek.
Érintettek köre: az alkalmazást használó látogatók.
A DPCalendar alkalmazás használata során személyes adatok kezelésére nem kerül sor.

  1. közösségi oldalak

Az intézmény közösségi oldalai a következők:
https://www.facebook.com/AudiSchule
https://www.facebook.com/Industriekaufleute
https://www.instagram.com/audihungariaamk_szakkepzes/

 

Adatkezelés célja: A közösségi oldalakon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, szolgáltatásainak, eredményeinek, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve „lájkolása”, „követése” népszerűsítése.
Érintettek köre: valamennyi érintett, aki regisztrált az Intézmény közösségi oldalain, és „lájkolta” a weboldalt, vagy „követi” azt.
Személyes adatok köre: a közösségi oldalon regisztrált neve, a felhasználó nyilvános profilképe.
Adatkezelés időtartama: a közösségi oldalon meghatározott ideig, módon.
Adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása személyes adatainak kezeléséhez a közösségi oldalakon.


Adattovábbítás, adatfeldolgozó

  1. tárhely szolgáltató

Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

MediaArt Online Megoldások Kft.
Székhely: 9022 Győr, Szent István út 16/a. fsz. 2.
Szerverpark: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
Adószám: 23395383-2-08
Cégjegyzék szám: 08-09-022007
Nyilvántartását vezető bíróság: Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság

Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.
A kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti  megállapodás  megszűnéséig,  vagy  az  érintettnek  a  tárhely-szolgáltató  felé  intézett  törlési kérelméig tart az adatkezelés.
Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.


A jelen tájékoztató 2021. augusztus 24. napján lép hatályba.

 

Az óvoda nyelvi koncepciója 

adobe

 

A honlap üzemeltetője:

Audi Hungaria Iskolaközpont Győr
Iskolavezetés
Bácsai u. 55.
9026 Győr
Tel.: +36-96-510-640
e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

OM azonosító: 201656

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrt érintő tartalom felelős szerkesztője:

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr vezetősége:
Andreas Gering (főigazgató), 9026 Győr, Bácsai u. 55. Tel.: +36-96-511-036

Az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítványt érintő tartalom felelős szerkesztője:

Az alapítványi Kuratórium elnöke:
Havassy Tünde, AUDI HUNGARIA Zrt., G/GP, 9027 Győr, Audi Hungaria út 1., Tel: +36-96-661-265

Az oldal tartalmával kapcsolatos felelősségvállalás

Ez a honlap saját és részben idegen szerkesztésű, külső hivatkozásokat tartalmaz. A honlap felelős szerkesztői a weboldalon feltüntetett információk aktualitásáért, helyességéért, teljességéért és minőségéért garanciát nem vállalnak. A weboldal felelős szerkesztői kizárnak minden felelősséget bármilyen közvetett vagy közvetlen kárral kapcsolatban, amely e weboldalon felhasznált vagy nem figyelembe vett, hiányos információk felhasználása nyomán keletkezik. Minden tartalom kötelezettség nélküli.

Fenntartjuk a jogot a weboldal részleges vagy teljes megváltoztatására, kiegészítésére, törlésére előzetes bejelentés nélkül, valamint a weboldal nyilvános hozzáférésének időszakos vagy végleges megszüntetésére. Nem vállalunk felelősséget a külső hivatkozások tartalmáért. A hivatkozásokra kattintás a felhasználó saját felelősségére történik.

Szerzői jogok

A honlap teljes tartalma, így különösen felépítése, a felhasznált grafikai elemek, valamint az egyes szöveges tartalmak szerzői jogi védelem alatt állnak. Az oldalakat a honlap üzemeltetőjének előzetes engedélyével és csak magán/iskolai használatra szabad sokszorosítani. A tartalmakon változtatásokat eszközölni, és a sokszorosított tartalmakat engedély nélkül terjeszteni tilos.

Tárhely Szolgáltatóra vonatkozó adatok

Cégnév: MediaArt Online Megoldások Kft.
Székhely: 9022 Győr, Szent István út 16/a. fsz. 2.
email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel.: +36-30-37-33-611

MINT az óvodában

adobe

Audi Hungaria Óvoda

  • 9026 Győr, Bácsai út 55.

  • e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Levelezési cím: 9026 Győr 7., Pf. 711

  • Titkárság: Németh Mónika

    Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. +36 96 511-034

Az Audi Hungaria Óvoda pedagógiai programja

adobe

Felvétel iránti kérelem

Az Audi Hungaria Deutsche Schule Győr német-magyar kétnyelvű óvodája 3 éves kortól fogadja a gyermekeket.

A 2024/25-ös nevelési évre a jelentkezési időszak elkezdődött. A jelentkezéshez kérjük, töltse ki az Óvodai jelentkezési lap című űrlapot.

Jelentkezési határidő: 2024. március 14.

Általában sokkal több felvételi kérelem érkezik hozzánk, mint ahány gyermeket fel tudunk venni. Az óvodai vagy iskolai felvételről az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány dönt.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az óvodai és/vagy iskolaelőkészítő felvétel még nem jogosítja fel a gyermeket az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr általános iskolába való felvételre. Az Audi Óvodába járás csak egy, a több kritérium közül, amelyet a Fenntartó a döntés meghozatalakor figyelembe vesz. Minden esetben figyelembe veszik az óvodapedagógusok félévenkénti értékelését a gyermek fejlettségi állapotáról.

Az óvoda szakmai munkájáról tájékoztatást az óvoda vezetőjétől kaphatnak:

Árpásiné Domán Mónika
E-Mail: 
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 30/ 956 2063
Személyesen: 9026 Győr, Bácsai u. 55 (Időpont egyeztetés szükséges!)


Kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk működési engedélye nem teszi lehetővé sajátos nevelési igényű gyermekek felvételét, kizárólag abban az esetben, ha mozgáskorlátozott gyermekről van szó.

Amennyiben gyermekük más tekintetben igényel speciális bánásmódot, intézményünk a gyermek ellátására nem jelölhető ki, és az érintett gyermekeket jogszerűen felvenni sem tudjuk.

Kérjük szíves megértésüket!

Kedves iskolaközösség!
Az elmúlt tanév végéhez közeledve arra kértük iskolánk valamennyi csoportját, hogy IQES-online-felmérés keretében osszák meg a digitális oktatással kapcsolatos tapasztalataikat.
Összességében az online tanításról, és ezáltal az iskoláról is nagyon pozitív visszajelzések érkeztek.
A felmérés során hasznos észrevételeket kaptunk az online kínálatunk optimalizálása és a digitális oktatás minőségi fejlesztése tekintetében.
Szeretném még egyszer megköszönni, hogy részt vettek a felmérésben. Kérem, tekintsék át a vizsgálat eredményeit, remélem, ez Önök számára is érdekes és tanulságos lesz.

Üdvözlettel:
Corinna Wesche
Főigazgató

(A nyitott kérdésekre adott válaszokat - adatvédelmi okok miatt - itt nem jelenítjük meg.)

 Köszöntő

 Schulleiterin Corinna„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül…

Miért is hasonlítanád össze őket?

Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű.”

(Ismeretlen szerző)

 

 

 

 

 

 

 

Az Audi Hungaria Óvoda 2012 szeptemberében kezdte meg működését, két vegyes életkorú csoporttal. Intézményünk - családi és lakóházas övezetben - frekventált helyen, egyedülálló, modern környezetben várja, jelenleg 6 vegyes életkorú csoporttal a hozzánk érkező gyermekeket.

Óvodánkban személyiségközpontú, egyéniséget tisztelő nevelést alkalmazunk. Legfontosabbnak tartjuk, hogy a ránk bízott gyermekeket nyugodt, kiegyensúlyozott, szeretetteljes, esztétikus környezet vegye körül. Kiemelkedő szerepet tölt be nevelési programunkban a német-magyar kétnyelvű nevelés, a természettudományos, matematikai képességek fejlesztése, a jövő generáció érzékenyítése az informatika és a technika világára, valamint a sikeres iskolakezdésre való felkészítés. Arra törekszünk, hogy az egyéni képességeket szem előtt tartva minden gyermeket egyéni fejlődési ütemében képességeinek optimális szintjére fejlesszünk, hogy a gyermekből olyan aktív, cselekvőképes felnőtt legyen, aki testi és kommunikációs képességeire alapozva egészséges nyitottsággal, érdeklődéssel fordul embertársai és a szűkebb társadalom felé és így képes lesz eredményes, tevékeny életet élni.

Kétnyelvű óvodánk fókuszában egyértelműen a nyelvi nevelés áll, amelynek célja a másodnyelv iránti pozitív érzelmi viszony, a kommunikáció örömének kialakítása a gyermekben. Legfőbb célunk, egy beszédben/kommunikációban gazdag környezet biztosítása, melyben  a másodnyelv nem csak játékos módon kerül közvetítésre a gyermekek felé, hanem az azzal való napi érintkezés az óvodai élet mindennapi szituációiban valósul meg. Ápoljuk és fejlesztjük a magyar és a német kultúrához kötődő hagyományokat és szokásokat, s felkészítjük a gyermeket a másodnyelv minél zökkenőmentesebb iskolai tanulására.

Változatos óvodai programkínálatunk lehetővé teszi, hogy a gyermekek mindkét nyelven minél több saját, élményszerű tapasztalatot szerezzenek és ezáltal pozitív hozzáállás alakuljon ki bennük a matematikai és a természettudományos témák iránt, megismerkedjenek a mai digitalizált világ eszközeivel. Célunk olyan, a mai kor társadalma iránt nyitott, érdeklődő, bátor, mindig az újat, az izgalmasat kereső személyiség fejlesztése, amelyet az együttérzés, az egymásra figyelés, a segítőkészség, egymás és a másság elfogadása, tisztelete, szeretete, megértése jellemez.

 

Szívélyes üdvözlettel:

Árpásiné Domán Mónika
Óvodavezető

Pedagógiai minőségmenedzsment (PQM) - Definíció

Egy jó iskolában hatékony tanítás zajlik, amely a diákokat hosszú-távon az általuk választott vizsgára készít fel. Tanuló és tanár egy olyan iskolával azonosul(hat), ahol a mindennapokat az iskolai közösségben aktívan formálhatják és ahol teret kapnak az egyéni fejlődés számára.

A pedagógiai minőségmenedzsment  (PQM) feladata, hogy az iskola minőségét a fent említettekben biztosítsa és tovább fejlessze. Az Audi Hungária Iskolára, a jelenleg 142 Német Külföldi Iskola tagjaként, „Qualitätsrahmen des Bundes und der Länder für Deutsche Schulen im  Ausland”[1] kötelező érvényűek, illetve az iskola belső és külső értékelésénél ezeknek a kereteknek kell megfelelnie.

Célkitűzéseink

2019-2020-as tanév

Az Audi Hungaria ÁMK 2019. októberében minden tekintetben fontos mérföldkőhöz érkezett. 2019. október 14-18. között ugyanis lezajlott a Német-Szövetségi-Tartományi-Inspekció/Ellenőrzés, melynek tétje nem kisebb, mint a "Kiváló külföldön működő német iskola" cím elnyerése volt. A címet magunkénak tudhatjuk, az élet, a fejlődés és fejlesztés azonban itt nem áll meg. Az egyik, a pedagógiai minőségmenedzsment (PQM) területén is fontos lépés, a „Steuergruppe“ szerkezeti átalakítása. Egy új fejezet kezdődik az iskola és a pedagógiai fejlesztésben, azáltal, hogy ezen testületben iskolánk főigazgatója mellett a tanári kar, a diákönkormányzat, a szülői szervezet, valamint az óvoda és az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány is képviselteti magát. Nyitó értekezletünket 2020.02.20-án tartjuk.

2018-2019-es tanév

Az idei tanévben az Audi Hungaria ÁMK számára az egyik legfontosabb célkitűzés az iskolára szabott „Feedback-kultúra” megalapozása. Az októberi Pedagógiai napnak ezért az intézmény tanárai az iskolai feedback (visszajelzés) hasznosságáról és alkalmazásáról tájékozódhattak. A pedagógusok munkacsoportokban tanulói, szülői, és tanári kérdőíveket dolgoztak ki.
A tanári közösség, ahogyan az elmúlt években is, mint „professzionális tanulóközösség” definiálja magát. A tanárok számos, a kooperatív tanuláshoz, a német nyelvű szakórákhoz vagy a kompetencia alapú tanításhoz szervezett, iskolán belüli továbbképzésen vehetnek rendszeresen részt. Továbbá az ún. kollegiális hospitációk (óralátogatások) keretén belül a tanultakat gyakorlatban is kipróbálhatják.
A Diákönkormányzat az elmúlt években elnyerte végleges „nagyságát” és helyét az iskolai életben, feladatait egyre önállóbban képes végrehajtani, persze a két, diákok által választott és bizalmat kapott, tanár támogatásával.
Az iskolavezetés és a tanári kar nagy hangsúlyt fektet egy eredményes és nyílt együttműködésre a szülőkkel. Intézményünk főigazgatója a szülői munkaközösséget ezért rendszeresen meghívja egyeztetésekre.
A 2019-2020-as tanév kezdetén iskolánkra a németországi ”Szövetségi-tartományi-ellenőrzés” (Bund-Länder-Inspektion) vár. Az inspekció előkészítésének koordinálásával a Steuergruppe (irányító csoport) a megbízott, ezáltal terjedelmes feladatot kell ellásson.

A „MINT“ a matematika, informatika és a természettudományos tantárgyak rövidítése. Iskolánkban a földrajz is a MINT-hez tartozik. Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ MINT-koncepciója egy szélesspektrumú, szabadon választható és rugalmas lehetőség, amely magában foglalja a tehetséggondozást anélkül, hogy egy meghatározott iskolai pályát is tartalmazna. Ezáltal a tanulóink az érdeklődési körüktől függően, évről évre eldönthetik, hogy a számos MINT kínálatból melyiket szeretnék igénybe venni.

Szeretnénk diákjainkat a MINT-tárgyak tanulására buzdítani, matematikai-természettudományos tehetségüket fejleszteni. Mindez a projektek és a szakkörök széles kínálatával érhető el, valamint a nemzeti és nemzetközi versenyeken való részvétellel.

Dr. Berndt Markus (MINT-ért felelős tanár)

 

MINT-versenyek eredményei a 2021-2022-es tanévben

Október 21-én közös terményáldást tartottunk - a járványhelyzetnek megfelelően - az óvoda udvarán. Ez volt az őszi tematikánk csúcseseménye, megkoronázása.

Bővebben ...

Október 21-én közös terményáldást tartottunk - a járványhelyzetnek megfelelően - az óvoda udvarán. Ez volt az őszi tematikánk csúcseseménye, megkoronázása.

Bővebben ...

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr német-magyar iskolaként küldetése értelmében a német és magyar diákokat egyaránt szeretné megszólítani. Mint az oktatási intézmény első főigazgatója szeretném Önökkel  megismertetni intézményünk különleges feladatait.

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrt elsősorban az Audi Hungaria munkatársainak gyermekei részére hoztuk létre, de természetesen más érdeklődők számára is nyitva állunk.

Az iskola jelenleg még egy magyar és egy német tagozatból áll, melyek az iskola mindennapjaiban szorosan egymáshoz kapcsolódnak.

A német tagozat diákjai a német oktatási irányelveket és a Baden-Württemberg tartományi tantervet követve tanulnak. Oktatási koncepciónknak köszönhetően a német diákok teljes értékű német kisérettségit tehetnek. A nálunk szerzett bizonyítványok Németországban történő elismerésének köszönhetően a visszatérő tanulók zökkenőmentesen tudják folytatni tanulmányaikat.

A magyar tagozat tanulói a magyar oktatási minisztérium által engedélyezett koncepció szerint magyar- és németnyelvű oktatásban részesülnek. Külön hangsúlyt fektetünk az első osztályban a német nyelv tanítására, valamint a szaktantárgyak német nyelven történő oktatására. A német-magyar tagozaton tanuló diákok német és magyar érettségit szerezhetnek.

A 2014-2015-ös tanév óta felmenő rendszerben került bevezetésre az integrált oktatási koncepció, amelynek célja az oktatás minőségének növelése, német- és magyar bizonyítványok megszerzése, valamint az iskolai struktúra német és magyar tagozatának kifuttatása.

Az Audi Hungaria Iskola a találkozások iskolája, ennek megfelelően a TALÁLKOZÁS iskolánk mottójaként kiemelkedő fontosságú és a közös tanulás, délutáni foglalkozások, tanításon kívüli aktivitások keretében egyaránt jelen van. Diákjaink megismerhetik egymás nyelvét, kultúráját és az interkulturális párbeszéd által toleráns, megértő felnőttekké válhatnak.

Kétnyelvű iskolánk célja, hogy diákjaink megkapják mindazt, ami a sikeres életútjukhoz szükséges: tudást, készségeket, módszereket, kompetenciákat. Ezen közös cél érdekében a magyar és a német nemzetiségű tanárok rendszeres párbeszédek és eszmecserék által szorosan együttműködnek.

Iskolánkban DIÁKJAINK érdekeit és igényeit állítjuk középpontba. Szeretnénk őket a sikeres élet felé vezető úton egy darabon elkísérni. Számunkra fontos, hogy ezen útszakaszon az iskola és a tanulás örömet szerezzen nekik.

A jövőt az iskolában építjük – ezt a kihívást az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban felvállaljuk, és az oktatási, valamint tanulási folyamatok állandó minőségi fejlesztésével kívánjuk megoldani. Mottónk: Minőségi képzés – út a sikerhez.

Helmut Seiler
Iskolaalapító, egykori főigazgató

Október 21-én közös terményáldást tartottunk - a járványhelyzetnek megfelelően - az óvoda udvarán. Ez volt az őszi tematikánk csúcseseménye, megkoronázása.

Bővebben ...

  • A német és magyar nyelv és kultúra fejlesztése

  • Természettudományi képzés – felfedező tanulás

  • Interkulturális nevelés – együtt és egymástól tanulni

  • Tanulni tanulni

  • Az önállóság, az önálló tanulás és a kommunikációs készség fejlesztése

  • Személyiségfejlesztés

  • Differenciálás és individualizáció

  • Szakmai és személyes kompetenciák fejlesztése
Október 21-én közös terményáldást tartottunk - a járványhelyzetnek megfelelően - az óvoda udvarán. Ez volt az őszi tematikánk csúcseseménye, megkoronázása.

Bővebben ...

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo