Rendhagyó ünnepség egy különleges tanév végén 2020-06-23 08:45:08 Audi Hungaria ÁMK

Rendhagyó ünnepség egy különleges tanév végén

2020. június 18-án kapták kézhez bizonyítványukat az érettségizett tanulók, valamint a szakképzési tagozat végzős diákjai.
A koronvírus-járvány miatti fárasztó, távoktatásban zajló vizsgafelkészülést követően, a hagyományos ballagás idén elmaradt. A járványügyi szabályok betartása mellett ugyan megtartották a vizsgákat, viszont ez a helyzet mindenki számára szokatlan és megterhelő volt.
A végzősök egy rendhagyó ünnepély keretében vehették át a bizonyítványukat. A fiatalok ötös csoportokban gyülekeztek az aulában, ahol az iskola vezetősége és az osztályfőnökök fogadták őket.

Corinna Wesche főigazgató asszony minden érettségizett diáknak egyenként gratulált, a tőle megszokott közvetlen, szívélyes módon, személyre szabott mondatokkal adta át a bizonyítványokat. Egyes diákok kimagasló eredményeik elismeréséül könyvjutalmat, oklevelet, emlékplakettet is vehettek át.

Az idei kuratóriumi díjat Annkristin Teichert, 12.A osztályos tanuló kapta kitűnő tanulmányi teljesítményéért és vizsgaeredményeiért, valamint a diákönkormányzatban végzett elkötelezett munkájáért.

A laudációt Lőre Péter az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke mondta, szívélyesen gratulált, a jövőben pedig sok szerencsét és sikert kívánt.

Végül Anja Schmiedel-Paul szakképzésért felelős vezető búcsúztatta a második végzős évfolyamot. A fiatalok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” megnevezésű állami szakmai vizsgabizonyítványa mellett a „Német duális szakképzés külföldön” nevű, a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) legmagasabb szintű bizonyítványát vehettek át.

Néhány diák megszerezte a Német Kultuszminiszter Konferencia angol nyelvű nyelvvizsga bizonyítványát is, amelyhez teljesíteniük kellett a közös európai referenciakeret átfogó, B2 szintű nyelvvizsgáját. A fiatalok ezzel a tanúsítvánnyal igazolják a szakmához kapcsolódó angol nyelvű kompetenciájukat.

Szeretettel gratulálunk érettségizett tanulóinknak és a szakképzési tagozat végzett diákjainak a sikeres vizsgákhoz!
Minden jót kívánunk életútjukhoz és szakmai, valamint személyes céljaik eléréséhez!

Tekintettel a járványügyi szabályokra az érettségiző osztályok tanárai nem vehettek részt a bizonyítványátadón, ezért rendhagyó módon videoüzenettel búcsúztak tanítványaiktól.