top of page
audi_schule_logo_slider_de.png
audiweboldalak

Siker a "Jugend debattiert in Europa" országos elődöntőn

Frissítve: júl. 22.


Siker! Siker! Duplasiker!

Május 23-án került sor a "Jugend debattiert in Europa" verseny országos elődöntőjére a Hageni Egyetem Távoktatási Központjában, Budapesten. A kérdés ezúttal a következő volt: "Be kellene-e tiltani a magyar városokban az online portálokon keresztül történő rövid távú lakáskiadást?".

Ónodi Réka 10.a és Vuljanic Róbert 10.b osztályos tanulóink remekül helyt állt és bejutott az országos döntőbe, amivel Magyarország négy legjobb vitázói közé is bekerültek! Gratulálunk nekik!

Az országos döntőben dől el, hogy ki képviseli Magyarországot a nemzetközi döntőben! Drukkolunk nektek, Réka és Róbert! Sok sikert, hajrá, hajrá, hajrá!




A győri Audi iskola diákjai az országos német nyelvű érvelési versenyen

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos megmérettetésén lenyűgöző csatározásokat láthatott a közönség. A legjobb nyolc közé jutó Ónodi Réka 10.a és Vuljanic Róbert 10.b osztályos tanulók a győri Audi Hungaria Iskolaközpont színeiben vitáztak és jutottak tovább a négyfős döntőbe.

A fináléba jutott fiatalok tanúbizonyságot téve kiváló nyelvtudásukról, éleslátásukról és magabiztos fellépésükről, az idei évben az alábbi témakörben érvelhettek a sikerért: „Le kellene-e csökkenteni a választójogi korhatárt Magyarországon általánosan 16 évre?

A zsűri a vita során a diákok kifejezőkészségét, a témában való jártasságát, a meggyőzés erejét és a vitavezetést értékelte. „A nemzetközileg is elismert versenyen számos iskola kiváló diákjai képviseltették magukat. Rendkívül büszkék vagyunk Róbertre – aki a 3. helyezést érte el ‒, és Rékára, aki első helyezettként jutott tovább az őszi nemzetközi döntőbe” – mondta Veszpréminé Horváth Dóra felkészítő tanár.

Az országos döntő nemcsak versenyizgalmakban bővelkedett, hanem kiváló alkalmat is teremtett a fiatalok számára a kapcsolatépítésre. A különböző iskolákból és városokból érkező résztvevők a verseny során új barátságokat kötöttek, de ezen túl bővíthették széles körű ismereteiket, valamint német nyelvtudásukat is.

A Vitázik a világ ifjúsága nemzetközi vitavetélkedő országos döntője ismét bebizonyította, hogy a vitázás hatékony eszköz a kritikus gondolkodás, a kommunikációs készségek és a toleranciakészség fejlesztésére. A diákok kiemelkedő teljesítménye példaértékű a jövő generációi számára, és arra ösztönzi őket, hogy merjenek hangot adni véleményüknek, és nyitott gondolkodásmóddal vegyenek részt a társadalmi párbeszédben.

Gratulálunk Réka és Róbert sikeréhez!

Köszönjük Veszpréminé Horváth Dórának a támogatását és felkészítését!









4 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page