top of page
audi_schule_logo_slider_de.png
Szerző képeAudi Hungaria Deutsche Schule Győr

Nyelvi megmerítkezés és kísérletorientált természettudományos propedeutika a legmagasabb szinten

A Deutsche Telekom által támogatott Junior Mérnökakadémia keretében immár ötödik alkalommal kerül sor az Audi Hungaria Iskolaközpont és a Liebfrauenschule Bonn közötti csereprogramra. A csereprogram célja, hogy a diákok betekintést nyerjenek egy adott témakör a legújabb módszereibe és fejlesztéseibe. Idén a fő téma az orvostechnika, illetve a gyógyászati technológia volt, a tanulók négy napot töltöttek a Köln-Bonn régió vezető intézményeinek vagy egyetemeinek látogatásával, ahol előadásokat hallgattak, majd kísérleti feladatokat oldottak meg. Így például megtanulhatták a szövettan és a hematológia alapfogalmát, vagy azt, hogy a VR-szemüvegeket nem játékra fejlesztették ki, hanem az orvosi műtétek optimalizálására, vagy a tűzoltó képzéshez, hogy elkerüljék az égési sérüléseket. A klinikai kémiában lenyűgöző volt látni azokat a trükköket, amelyekkel bizonyítékot szolgáltatnak vagy kizárnak valamit például a cukorbetegség felismerése érdekében.

Péntek délelőtt a diákok azt a feladatot kapták, hogy kis csoportokban készítsenek előadást a tárgyalt tudományágak egyikéről. Este ezeket a prezentációkat aztán bemutatták az érdeklődő tanároknak, szülőknek és diáktársaknak, majd az este laza hangulatban, grillparti formájában ért véget. A vendégeket különösen meglepte tanulóink magas nyelvi kompetenciája, akik az új koncepció szerint oktatott első osztályba tartoznak.

A szórakozás a hét folyamán sem maradt el, hiszen az estéket a vendéglátó családokkal töltötték, vagy együtt fedezték fel a várost és a vidéket. Mivel a lingua franca a német volt, a csere a magyar diákok számára a tanult nyelvtudás intenzív alkalmazását is jelentette.

Ez a csereprogram nem jöhetett volna létre Dr. Busert és Neugebauer úr intenzív előkészítő munkája nélkül, akiknek ezúton szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni.




7 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page