Oktober(schul)fest 2019-10-07 07:55:19 Audi Hungaria ÁMK

Oktober(schul)fest

Az Audi Hungaria ÁMK iskolaközössége október elején ünnepelte a második „Oktober(schul)fest“-et. Mintegy 700 látogató gyűlt össze az ünnepélyesen bajor fehér-kékbe öltöztetett iskolai sportcsarnokban: köztük óvodások, az iskola tanulói alsóstól szakképzési szintig, szülők, tanárok, az iskola dolgozói, valamint számos meghívott vendég.


Corinna Wesche főigazgató asszony köszöntötte a vendégeket és örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy számban elfogadták a meghívást. Németh Katalin, az Audi Hungaria Iskola Fenntartó és Működtető Közalapítvány elnök helyettese szintén üdvözölte az egybegyűlteket és Wesche asszonnyal közösen megnyitotta a rendezvényt.


A talpalávalót a Platin zenekar szolgáltatta, akik lendületes dallamokkal gondoskodtak a jó hangulatról, ami egy igazi sörsátorban sem lehetett volna jobb.


Az iskola legfiatalabb táncosai - Pécsváradi Tímea vezetésével - pörgős sváb táncokat mutattak be. Az alsó tagozatos gyermekekből álló csoport tagjainak többsége már óvodás kora óta ismerkedik a magyarországi németek hagyományaival.


Az Oktober(schul)fest fénypontja idén is a zsámbéki „Lochberg“ táncegyüttes bemutatója volt. A fiatal táncosok gyönyörű népviseletben adtak elő magyarországi német táncokat, műsorukat hatalmas tapsvihar követte.


Majd a közönséget is megtáncoltatták: mindenki, akinek kedve volt, kicsik és nagyok szakavatott vezetés mellett táncra perdülhettek.


Természetesen a hagyományos bajor ételek sem maradhattak el: a büféasztalon sertéssültet, zsemlét Leberkäse-vel, sült kolbászt és csapolt sört is kínáltak, utóbbit természetesen csak felnőtteknek.


Az iskola tanulói egy-egy utalványt kaptak, amelyet egy igazi bajor sósperecre és üdítőre válthattak be.


A gyerekeknek lehetőségük volt a kis tornateremben felállított ugrálóvárban játszani, megtekinthettek egy Lego kiállítást és kézműveskedhettek is.


Egy profi arcfestőnél hosszú sorban várták a gyerekek, hogy mesebeli lényekké vagy akár szörnyekké változtassa őket.


Az idősebb gyerkőcök számára egy külön teremben disco működött, ahol a nekik tetsző modern zenékre bulizhattak.


Magyar és nemzetközi populáris zenékkel a Platin együttes azokat is táncra perdítette, akiket a néptánc, a keringő és a polka nem csalogatott a táncparkettre.


A zenészek mesterien emelték a hangulatot, a vendégek jókedvűen táncoltak az ünnepség végéig.

Összességében annyit mondhatunk, hogy az est nagyon jól sikerült és ….
…jövőre is lesz Oktober(schul)fest!


Hálás köszönet mindazoknak, akik közreműködtek az előkészületekben és a lebonyolításban, ezzel hozzájárulván az Oktober(schul)fest sikeréhez!