Német nyelvű fizikaverseny 2021-03-08 09:51:56 Gimnázium

Német nyelvű fizikaverseny

Diákjaink dobogós helyet szereztek

2021. február 17-én részt vettünk a 17. német nyelvű országos fizikaversenyen. Ez úttal a versenyt nem az ELTÉ-n, hanem a járványhelyzet miatt iskolánkban rendezték meg.

Csapatunk két 9. osztályos, valamint három-három 10. és 11. osztályos tanulóból állt.

Először minden diák egyenként, évfolyamának megfelelően tesztet írt, azt követően egy csoportos feladatot kellett megoldaniuk, amelyben egy kísérletet hajtottak végre.

A díjkiosztó 2021. március 3-án vi,deokonferencia keretében történt. Intézményünk csapata az alábbi eredményekkel végzett:

A 10. évfolyam (Tromposch Nóra, Tóth Bálint, Wágenhoffer-Koós Raul) a 3. helyen, a 11. évfolyam (Tamás Olivér, Fleisz Fanni, Markos György) pedig a 2. helyen végzett. A 9. évfolyam (Horváth Barnabás, Krahulcsán Kitti) is szépen teljesített, így összesítésben az Audi Hungaria ÁMK csapata hat résztvevő iskola közül a harmadik helyet szerezte meg.

„Joggal lehetünk büszkék diákjainkra, miután ebben a nehéz időszakban sikeres részvételükkel képviselték intézményünket a versenyen.“ – fogalmazott Dr. Markus Berndt, a felkészítésért felelős tanár.

 
Szeretettel gratulálunk a résztvevőknek!
Köszönetet mondunk Dr. Markus Berndtnek a tanulók felkészítéséért!