Német nyelvi tábor - Kärnten - 2019. június

 

Iskolánkban negyedik alkalommal szerveztünk 5-9. évfolyamos diákjainknak nyelvi tábort német nyelvterületen. Az úti cél ez alkalommal Ausztria Karintia tartománya volt. Több mint 40 diák résztvevője volt az egy hetes programnak, 2019. június 23-28-ig. A csoportot intézményünk három tanára kísérte el.

Szállásunk közvetlenül a „Turnersee” partján egy szállodában volt , ahol 2-5 ágyas szobákban voltak a gyerekek elszállásolva. Reggelit, több fogásos meleg vacsorát és a napi programok idejére úticsomagot kaptunk. Minden nap éhesen, kifáradva érkeztünk a vacsora asztalhoz, hisz napjaink, délutánjaink kimerítő kirándulásokkal, programokkal teltek.

A délelötti tanítási órákat a szomszédos kisvárosban, az Eberndorf-i „Mittelschule”-ban tartották osztrák pedagógusok a három tanulócsoportunknak.

Minden délutánra tartalmas programokat terveztünk, hogy a diákok minél jobban megismerjék Karintia tartomány nevezetességeit, betekinthessenek az ottani életbe. Fő látványosságok az egy hét alatt:

  • Tscheppaschlucht, egy szurdok-túra Ferlachnál
  • Minimundus  
  • Hüllő-kert Klagenfurtban
  • Pyramidenkogel-torony Maria Wörth-nél
  • Klagenfurt-i városfelfedező túra
  • Cseppkőbarlang Obir/Eisenkappel-nél
  • Makákó-majompark  Landeskron-nál

A Klagenfurt-i városismereti túra során a gyerekek csoportokban kérdések és feladatok megoldása közben önállóan fedezték fel Karintia tartományi fővárosának óvárosi részét. Természetesen a legsikeresebb csapat jutalomban részesült.

A lányok különösen élvezték a klagenfurti bevásárló túrát.

Már hagyománnyá vált, hogy utolsó este, a tábor záróprogramjaként egy quiz-t szervezünk a hét eseményeinek felelevenítésére.

 

Kis csapatunk nagyon jól érezte magát ebben a nyelvi táborban is és remélhetőleg beszámolnak társaiknak élményeikről.

A nyelvi tábort a Bethlen Gábor Támogatáskezelő támogatta. A megpályázott tamogatás összegéből fedeztük az útiköltséget.

 

 

Jövőre újabb helyszínen várjuk a kalandravágyó és nyelvi tudásukat anyanyelvi környezetben kipróbálni vágyó diákokat.