Köszöntő

 

Kedves Iskolaközösség!
Kedves Diákok és Kollégák!
Kedves iskolaközösség!

Az Audi Hungaria ÁMK 2020. március 16-án állt át a távoktatásra és úgy látom, hogy az átállás összeségében zökkenőmentesen sikerült.
Nagy előny, hogy a pedagógusok és a tanulók közötti kommunikációt teljes mértékben egyetlen oktatási felületen keresztül tudjuk bonyolítani, ezáltal senkinek sem kell különböző kommunikációs csatornákkal „zsonglőrködni“ és minden adat biztonságban, iskolán belül marad. 

Amennyiben még néha műszaki nehézségek lépnek fel, kérem, legyenek türelemmel és gondoljanak arra, hogy mindannyiunknak szokatlan és új munkamódszereket kell kipróbálnunk, alkalmaznunk.
Ezen felül jelenleg egy soha nem ismert, világraszóló rendkívüli helyzettel kell szembesülnünk, mely mindannyiunk számára megterhelő és óriási kihívást jelent.
Az új oktatási formák, a megváltozott életkörülmények, a megnövekedett, de szükséges elszigeteltség magas megterhelés a családok számára. Nem mindenki tud „home office“-ban dolgozni, azonban a nagyszülőknek semmi esetre sem szabad a gyermekfelügyeletben besegíteni.
Kedves szülők, kedves pedagógusok, kérem Önöket, hogy igyekezzenek gyermekeikkel, tanulóikkal szemben türelmesek lenni. Gyermekeink biztos alaptudással rendelkeznek, az elmulasztott tananyag pótolható vagy egyszerűsített változatban is átadható. Az érettségi vizsgákkal kapcsolatban pedig egyeztetünk az illetékes hatóságokkal és dolgozunk a megoldáson. Jelenleg egészségünk megőrzése a legfőbb feladat! 
Az óvodától az alsó, felsó tagozaton és a gimnáziumon keresztül a szakképzési tagozatig minden dolgozónk, kollégánk kitűnő, elkötelezett munkát végez annak érdekében, hogy az intézmény zökkenőmentesen működhessen – ezért szívből jövő köszönetet mondok mindenkinek.
Ezekben a napokban mutatkozik meg igazán, hogy az iskolai közösségben a szükséges fizikai távolság ellenére milyen szoros a közösségi összetartás, a szolidaritás és a kölcsönös támogatás. Ezért is mindenkinek hálás köszönet!
Kívánok Önöknek sok erőt és türelmet, mind önmagukkal, mind embertársaikkal szemben, mindenek előtt azonban egészséget. A koronavírus fertőzés megakadályozása érdekében kérem, tartsák be a hatósági intézkedéseket. 
Jelenleg a legbiztonságosabb védelmet távolságtartás és az önkéntes karantén jelenti – és majd ha egyszer véget ér ez a veszélyhelyzet, annál vidámabban és felszabadultabban fogunk együtt ünnepelni! És ezt nagyon várom!
Szivélyes üdvözlettel:
Corinna Wesche
2020.03.23.