. - -
01 / 03

v

.

-

02 / 03

v

-

-

-
03 / 03

v

-

-

-

Kultur uber uns

Az elmúlt években igyekeztünk minden korosztályt megszólítani programjainkkal. Irodalmi estjeinken vendégeink voltak a magyarországi német irodalom neves alakjai közül Korb Angéla és Arnold Krisztina, de egy magyar szerző, Hartmann Miklós német vonatkozású könyvének bemutatójára is sor került intézményünkben. Otthont adtunk továbbá színházi előadásoknak: fellépett nálunk a Magyarországi Német Színház társulata és a Café Klimt c. egyszemélyes színdarabbal Frank Ildikó.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a Goethe Intézet „Brückenbauer – Hídépítők” vándorkiállításának egyik állomása lehettünk, amelynek köszönhetően kortárs német írók díjnyertes műveivel és magyar nyelvű fordításukkal ismerkedhettek meg a hozzánk látogatók.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a kékfestés felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség reprezentatív listájára. Ebből az apropóból „A kékfestés hagyománya Győrben” címmel kiállítást rendeztünk a Győri Kékfestő Műhelyben készült munkákból, a kelmefestés során használt eszközökből.

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo  emmi logo