. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Első helyezett fizikaversenyen az Audi Hungaria ÁMK

2022. március 18-án 18. alkalommal került megrendezésre a magyarországi középiskolák német nyelvű fizika csapatversenye, Budapesten az ELTE –n.

A gimnázium három évfolyamából három-három diák alkotott egy-egy csapatot. Iskolánk három csapattal képviseltette magát a versenyen. Fizikatanárunk, dr. Markus Berndt kíséretében megérkeztünk vonattal Budapestre, az egyetemre. Először mindenkinek egyénileg, korosztályának megfelelő tesztet kellett írnia. Rövid szünet után csoportos feladat következett, melyben egy kísérlettel foglalkoztunk. Ebédre pizzát kaptunk és magyar nyelvű előadást hallgattunk.

A nap végén a díjátadó és a díjkiosztó következett, ahol iskolánk nagy sikert aratott. A 9. évfolyamos csapat (Burján Bálint, Orosz Máté, Schandl Réka) második, a 10. évfolyamos csapat (Sipos Milán, Mező Ábris, Horváth Barnabás) első helyen végzett, míg a 11. évfolyamos csapatunk (Tromposch Nóra, Tóth Bálint, Csaplár Marcell) szintén a második helyen végzett. A kiemelkedő eredményeknek köszönhetően az Audi Hungaria ÁMK nyerte meg a trófeát, amit egy évig birtokolhatunk. A 10. évfolyam győztes csapatának legjobbjaként Horváth Barnabás ösztöndíjat nyert a német Nemzetközi Díjnyertes Program keretében.

Köszönet felkészítő tanáruknak, Dr. Markus Berndtnek, aki sikeresen támogatta és motiválta a csapatokat.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo