. - - - - -
01 / 06

v

.

-

02 / 06

v

-

-

03 / 06

v

-

-

04 / 06

v

-

-

-
05 / 06

v

-

-

-
06 / 06

v

-

-

-

2023 04 24 Audi Iskola Kornyezetvedelmi napok 38

 

A tavaly indított, nagy sikernek örvendő környezetvédelmi projektnap az idén 2023.04.24-én és 26-án ismét megrendezésre került az Audi Hungaria Zrt., az Audi Hungaria Iskolaközpont és a Büchl Hungaria Kft. együttműködésében. Ez alkalommal a gyerekek nem csak a környezettudatosság fontosságáról és saját szerepvállalásukról tanultak, hanem megismerték azt is, miként járulhatnak hozzá ehhez a folyamathoz a megváltozott munkaképességű munkavállalók és hogyan érezhetik magukat továbbra is a társadalom hasznos részének.  

A vállalati és oktatási stratégiánk egyaránt hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, fenntarthatósági kezdeményezésekre, társadalmi felelősségvállalásra. Az Audi Hungaria Oktatási és Tudományos Kooperációk területe az Audi Iskola alapítása óta szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel, melynek egyik sikeres példája, a tavalyi évben indított kezdeményezés: a 4. osztályosok számára szervezett környezetvédelmi projektnap. Az idei évben a Föld napja alkalmából valósult meg a rendezvény az Audi Hungaria Zrt., az Audi Hungaria Iskolaközpont, a Büchl Hungaria Kft. és a Győri Egyházmegyei Karitász együttműködése keretében.

A program első napján, hétfőn, a 4. osztályos tanulók az Audi Hungaria Környezetmenedzsment terület munkatársai közreműködésével megismerhették a biodiverzitás és hulladékkezelés jelentőségét, megtanulhatták hogyan tudnak ők maguk is hozzájárulni természeti kincseink megőrzéséhez és minél környezettudatosabban élni. Ezt követően lehetőségük nyílt saját kiskertjük megtervezésére, rovarhotelek készítésére.

Szerdán a program az iskolán kívül folytatódott. A gyerekek ellátogattak a Büchl Hungaria telephelyére, ahol a Büchl munkatársai bemutatták a hulladékválogatást és hulladékbálázást. a Győri Egyházmegyei Karitász és a Büchl Hungária Kft. együttműködésében létrejött rehabilitációs foglalkoztató műhelyben pedig betekintést nyerhettek többek között abba is, miként tudnak a megváltozott munkaképességűek is aktív szerepet vállalni a társadalomban és a fenntarthatóságban: az Audi-gyárban keletkező műanyag hulladék szétválogatását végzik újrahasznosítás céljából, amit a tanulók is kipróbálhattak.

 

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo