. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

IM8A281

 Az óvodaévünk záró témájaként a rovarok világában merültünk el a gyermekekkel. Ugyan apró kis teremtményekről van szó, ám a velük való ismerkedés a gyermekek számára mégis hatalmas élményt jelentett. Minden kisgyermek rendelkezett már a témában előzetes ismeretekkel és óriási érdeklődés közepette szívott magába még több tudnivalót ezekről a csodálatos élőlényekről.

Fő célkitűzésünk volt, hogy a hat hét alatt a gyermekekben pozitív érzelmi viszonyulást alakítsunk ki a rovarvilág iránt, szerettük volna, hogy ne a félelem, a viszolygás, hanem a csodálat, és a kíváncsiság legyenek úrrá a gyermekeken egy-egy ilyen apró, de különleges élőlény láttán.

Mindennek tükrében minden csoportunkban színes tevékenységeken keresztül, tevékenyen és sokszor testközelből ismerkedtünk a rovarok világával, minél több időt töltöttünk a szabadban, ahol saját élőhelyükön figyeltük meg a rovarokat.

Jól tudjuk, ,hogy amit nem ismerünk, attól félünk, és amitől félünk, azt igyekszünk elpusztítani. Különös volt látni a projekt ideje alatt, hogy mennyire fogékonyak a gyermekek a természet védelmére, mennyire képesek óvni akár a legapróbb élőlényeket is. Ez az attitűd a mai napig jellemző a gyermekekre, ha találnak az óvodánk udvarán egy kis rovart, rögtön közösen igyekeznek neki táplálékot szerezni, biztonságba helyezni egy általuk épített kis búvóhelyen, és olyan óvatosan veszik kézbe a kis lényt, ami melegséggel tölti el mindannyiunk szívét, és bizonyosságot jelent számunkra a tekintetben, hogy a célkitűzésünk a lehető legtökéletesebb módon valósult meg.

A csodálatos rovaros heteket követően MINT-heteink további izgalmakat hoztak óvodánkba. A MINT-koncepció jegyében a gyermekekkel különleges és teljesen újszerű barkács-tevékenységeket próbáltunk ki, valamint számos látványos kísérletet is elvégeztünk együtt, majd igyekeztünk a látott reakciókra közösen magyarázatokat keresni, és ezeket szerencsésen meg is találtuk. :)

Süni Csoport

Nyuszi csoport

Mókus csoport

Maci csoport

Katica csoport

Csiga csoport

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo