Ipar 4.0 - Szakképzés_párbeszéd 2020-01-16 21:59:20 Szakképzés

Ipar 4.0 - Szakképzés_párbeszéd

A „Digitalizáció és ipar 4.0 - Kihívások a duális szakképzésben, az Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintézők számára” elnevezésű egésznapos rendezvényre került sor 2019. december 17-én, az Audi Akadémián. 

A végzős tanulók először egy prezentációt hallgattak meg az Audi Hungaria szakértőjének előadásában, amelynek témája az „Ipar 4.0” volt. A prezentáció kiváló áttekintést nyújtott a „virtuális valóságtól” a „kiberbiztonság” témaköréig. A diákoknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni, és ezáltal elmélyíteni az újonnan szerzett ismereteket.


Az Audi Hungaria Zrt. járműelektronikai technikus tanulója magyarázza a 3-D nyomtató működését. 

Ezt követően a tanulók élőben átélhették az „Ipar 4.0“ élményt, megtekintettek egy háromdimenziós nyomtatót, virtuálisan hegesztettek és robotot működtettek egy virtuális valóság szemüveggel.


Diákjaink virtuálisan hegesztenek.


Egyik diákunk kipróbálja a virtuális valóság szemüveget.

Ebéd után a diákok tanáraikkal, Anja Schmiedel-Paul szakképzésért felelős vezetővel és Oliver Kennel szaktanárral az „Ipar 4.0” a szakképzésre - és kifejezetten az Audi Hungaria ÁMK-nál folyó oktatásra - vonatkozó kihívásaira lehetséges megoldási javaslatokat dolgoztak ki és mutattak be.


Rövid szünet.

Szeretnénk köszönetet mondani az Audi Hungaria Zrt.-nek az együttműködésért és örömmel várunk minden jövőbeni izgalmas közös programot.