. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Idén újra lehetőségünk nyílt nyári nyelvi tábor szervezésére német nyelvterületen. Július 3. és 9. között 39 diák az 5-7. évfolyamból és a 9.N osztályból töltött egy hetet az ausztriai Salzkammergutban.

A szállás Gosauban volt, a „Találkozások Házában”. Három délután Bad Ischl-ben német nyelvtanfolyamon vettek részt a diákok. Minden nap meglátogattuk a környék nevezetességeit.
Az első reggel kirándultunk a Gosausee környékén kirándultunk
A második napon Hallstatt híres városával ismerkedtünk meg, amely az egyik Unesco világörökség része. A város gyönyörű. A „Csontház” különösen lenyűgöző volt mindenki számára.
5-én a Gosaukammbahnon a tengerszint feletti 1580 m-re lévő Zwieselalm kilátóhoz mentünk. Onnan gyönyörködtünk a Dachstein-hegység gyönyörű panorámájában. Óra előtt német nyelvű túrán voltunk a bad ischl-i császári villában.
Minden nap egy csoportnak be kellett számolnia a többi táborozónak a nap látnivalóiról.
Az utolsó előtti napot Salzburgban töltöttük. A Mozart házában tett audio guide túra után városnézésre indultunk a történelmi óvárosban. A napot a Red Bull Hangárban zártuk.
A tábor utolsó napján sokat tanultunk a „fehér arany” bányászatáról az Altaussee sóbányában. A hét utolsó szabadtéri programjaként hajókirándulást tettünk a Grundlsee-n Gößlbe. A finom vacsora után csoportos vetélkedő keretében, minden tábori tapasztalat és sok-sok információ lett megbeszélve a hét legfontosabb eseményeiről. A hét utolsó csoportképe a csodálatos kilátással a szálloda előtt készült.

 

Néhány vélemény a tábor résztvevőitől:

"Nagyon tetszett a tábor, mert nagyon sok szép helyen jártunk. A szállásunk is nagyon jó volt. Az egy hét alatt mindent együtt csinálhattunk. Új barátokat szereztünk más évfolyamokból és osztályokból. Nagyon szép volt a táj. Összefoglalva: nagyon megérte eljönni a nyelvi táborba."
(7. évfolyam)

 

"Nagyon jó volt"
"Nagyon tetszett"
"Szerintem nagyon jók voltak a programok és az időzítés is optimális volt."
"Szerintem nagyon jók voltak a programok, sokat túráztunk, és sokat voltunk kint a friss levegőn. Az étel is jó volt.”
"Jók voltak a programok, finomak voltak az ételek."
"Szerintem jók voltak a programok és ízlett az étel. Volt elég szabadidőnk, de korán el kellett aludnunk. 😊"
(6. évfolyamos tanulók)

 

"Szerintem nagyon jó volt a szállásunk. Minden nap elmentünk egy gyönyörű helyre, egy városba, egy tóhoz vagy egy folyóhoz. Minden nap volt szabadidőnk. Az étel nagyon finom volt. Összességében nagyon élveztem a tábort."
(Egy 5. osztályos tanuló)

 

"Salzkammergutban voltunk, Ausztria egyik gyönyörű szövetségi államában. A hegyek és a tavak csodálatosak voltak. Finom ételeket kaptunk. A német nyelvtanfolyamon sokat tanultunk erről a területről. Minden nap gyakoroltuk a nyelvet. Kicsit megismertük Ausztriát."
(5. évfolyam)

 

"Jó volt ez a nyári tábor, új tapasztalatok szerzésére is. Sok csodálatos látnivalót láttunk. A programok során jobban megismerhettük egymást, új barátokat szerezhettünk. Ha volt szabadidőnk, bevásároltunk, röplabdáztunk, vagy valami mást csináltunk Gosauban. A német nyelvtanfolyamokon kedvesek és segítőkészek voltak a tanárok. Gyakorolhattuk a nyelvet. Mindenkinek ajánljuk a táborba való részvételt."

(9. N osztály)

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo