. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Intézményünkben október 18. és 22. között zajlott a „Jövőképek hete“ programsorozat első, a „Felelősségtudatos cselekvés a globalizált világban“ című szakasza. Iskolánk összes évfolyama aktív módon foglalkozott a témával.

 

A médiában sokmindent látunk és hallunk különböző, idegen országokban zajló ENSZ-missziókról, de csak ritkán van lehetőségünk olyan emberekkel beszélgetni, akik aktívan részt vettek ilyen küldetésben. A 12.a osztályos diákok Kennel tanár úr történelem óráján hallhatták Rumbach alezredest, aki a közép afrikai köztársasági, bevetése során szerzett tapasztalatairól tartott előadást.
A MINUSCA elnevezésű békefenntartó misszió célja az ország támogatása a stabilzációjáért tett erőfeszítéseiben és a civil lakosság védelmezése. A 2015-2016-os években Magyarország is közreműködött ebben a küldetésben.
Rumbach alezredes egy prezentáció keretében mutatta be tapasztalatait, és számolt be a távoli országról. A missziót megelőző szörnyű harcokat és erőszakos cselekményeket ugyanúgy ismertette, ahogy a küldetés közben felmerült problémákat is, mint például a civil lakosság védelmezését, a konfliktusokban érintett felek közötti közvetítést és a kormány támogatását.
Diákjaink az előadás során mélyebb betekintést nyerhettek a távoli, idegen országban élő emberek nehéz életébe, ugyanakkor közelebbről megismerhették a magyar tiszt hivatását és feladatait, amelyek a világközösség szolgálatában működő ENSZ-küldetést jellemzik.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo  emmi logo