. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

audi schule eredmenyhirdetes pipacs 64

Gondolatok az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr részéről, a győri Audi gyár 30 éves fennállásának alkalmából.

A német-magyar találkozások iskolájának stratégiai céljai nagy hangsúlyt fektetnek a matematikára, a természettudományos tantárgyakra, a diákok sikeres és felelősségteljes életre való felkészítésére a globalizált világban, valamint a kiválóságra törekvésre, amelyet tömören összefoglal a „Haladás az oktatás által” víziója.

A győri Audi gyár 30 éves fennállásának alkalmából 2023 márciusában az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr lehetőséget kapott egy iskolán belül kiírt verseny megvalósítására az „Ember és technika – A jövő mobilitása” témában. Az iskolánkban már hagyománnyá vált „jövőképek napjai” keretében minden osztály – a legkisebbektől a végzősökig – lelkesen vett részt a projektben, ismereteiknek és érdeklődésüknek megfelelően. Így végül olyan eredmény jött létre, amely több perspektívát is magába foglal, és ez a szemléletmód jelen beszámolón szintén visszatükröződik.

Néhány osztály az Audi évfordulója köré építette fel projektjét, mások a jövő mobilitására fókuszáltak. A téma kiválasztása után megkezdődtek a munkálatok. Diákjaink szorgalmasan kutatták az információkat az interneten, kérdőíveket írtak, modelleket építettek, prezentációkat készítettek, hogy bemutathassák más osztályok tanulóinak és a pedagógusoknak a kiválasztott projektötlet megvalósulásának folyamatát.

A prezentálás napján a tanulók lenyűgöző előadásokkal mutatták be, mennyire fontos számukra, hogy „Miként alakíthatjuk a jövőt?”. Legyen szó a drónok mindennapi életben való használatáról, okos várostervezésről, televíziós riportokról a távoli jövőben, buszok, autók, gyorsvonatok modellbe öntéséről, az elektromos autók elfogadottságáról szóló felmérések értékeléséről, vagy komplex programok írásáról a közlekedésbiztonság javítására: az alkotások mindig azt mutatták, hogy feltörekvő fiatal tudósaink nagy kreativitással kívánják megoldani a következő évek, évtizedek technikai kihívásait.

A nap végén kiválasztották az iskola győztesét: az egyenlő számban leadott szavazatok alapján a 9a, 9c és 10c osztályok részt vehetnek egy Audi gyárlátogatáson.

A Széchenyi István Egyetem Design Tanszékéről érkezett zsűri öt projektből hármat választott ki további finomításra: a 6b osztály iskolabuszát, a 9a osztály „Smart-City” nevű alkotását és a 9c/10c osztályok közös projektjét, amelynek címe „A jövő Audi A1-e”. A design szakos hallgatókkal együttműködve megtanulták diákjaink, hogyan szemléltessék elképzeléseiket megnyerő prezentációkban, amelyeket a 2023. április 4-i díjátadón mutattak be a nagyközönségnek, az Audi Pipacs csarnokában.

A megadott téma és a projektekben való munka egy nagyszerű tapasztalatot jelentett a tanulóinknak. Köszönettel tartozunk Perényi Zsigmond úrnak, az Audi vállalati marketing vezetőjének, aki elhozta iskolánkba ezt a kezdeményezést, Alfons Dintner úrnak, az Audi Hungaria Zrt. igazgatósági elnökének, aki zsűritagként közreműködött, Havassy Tündének, a Kuratórium elnökének, aki Németh Kingával, az Audi Személyügyekért és Szervezetért felelős igazgatósági tagjával adta át a díjat – és természetesen a győri Széchenyi István Egyetem minden résztvevőjének, akik a döntőbe jutott osztályokat támogatták.

Ezúton szeretnénk gratulálni az Audi Hungaria Zrt-nek, a gyár harmincéves fennállásának alkalmából, és további sok sikert kívánunk a vállalat alkalmazottainak, valamint a győri székhelynek a gyönyörű autók építéséhez.

Az iskolai közösség nevében: Anne Andereya, főigazgató

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo