. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Szalagavat 2022.12 53

Audi Hungaria Iskolaközpont Győr: Hagyományos szalagavató

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ünnepélyes szalagavatót tartottunk a 2023-as érettségiző évfolyam számára. Intézményünkben a magyar hagyománynak megfelelő ünnepséggel indítottuk útra a két végzős osztályt egy új életszakasz felé. A szalagavató jelképezi a diák évekből a felnőtt életbe történő átmenetet. A diákok már a tanév eleje óta lelkesen készültek erre a különleges napra, hogy a gondosan összeállított ünnepi programmal mindenki számára felejthetetlenné tehessék az estét.

A 12.A osztályosok nyitótánca után Anne Andereya főigazgató asszony köszöntötte a jelenlévőket: A kuratórium elnökét, Havassy Tündét, a kuratóriumi tagokat, Dr. Torják Norbertet és Kalmárné Bakó Gizellát a kormányhivataltól, Németh Zoltánt a megyei közgyűlés elnökét, az iskolai közösséget és természetesen az est főszereplőit, az 51 fiatalt, akik tavasszal iskolánk ötödik végzős évfolyamaként fognak érettségi vizsgát tenni.

Intézményünk vezetője beszédében kiemelte a szalagavató jelentőségét mint rituálé, és a szalagok szerepét egy csoporthoz tartozás szimbólumaként: „Az ünnepség és a jelképes szalagok bizalmat és összetartozást sugallnak, elfogadást, tiszteletet és értékelést jelentenek. Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr a német-magyar találkozások iskolája, a két kultúra együttműködéséhez elengedhetetlen párbeszédre különösen nagy hangsúlyt fektetünk. A német és magyar nemzeti színekkel díszített szalagok, amelyeket a végzős diákok az érettségiig viselni fognak, a két ország közti kötődést is jelképezik.“ Andereya főigazgató asszony köszönetet mondott a szülőknek és a tanári karnak, majd szívélyes szavakkal búcsúztatta a tizenkettedikes diákokat, a legjobbakat kívánva az érettségire való felkészüléshez, valamint a közelgő vizsgákhoz.

A szalagavató ünnepség fő programpontja természetesen a szalagtűzés volt, amely minden alkalommal megható esemény. Ezt követően a 11. osztályok búcsúztatója és az érettségiző osztályok ünnepi beszédei következtek, amelyek tele voltak tűzdelve vidám, vicces, de elgondolkodtató szavakkal, jókívánságokkal, tanácsokkal is.

Az érettségiző diákok az osztályfilmekkel emlékeztek meg az iskolában közösen eltöltött évekről, az örömteli élményekről és a nehézségekről is.

Az ünnepi programot két diáklány zenés produkciója színesítette, de az est fénypontja kétségkívül a két végzős osztály modern táncbemutatója volt. Lendületes, majdhogy akrobatikus koreográfiájukért hatalmas tapsot kaptak.

A szalagavató ünnepség utolsó műsorszáma a 12.C osztály keringője volt. Ezt követően a fiatalok táncra kérték szüleiket, akik örömmel tettek eleget gyermekeik kívánságának és a hagyományos közös tánccal zárták az estét.

Hálás köszönet Oláhné Tóth Mártának és csapatának kiváló szervező munkájukért, a fellépőknek és mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo