. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Így ünnepeltek az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr-ben

Október 3.-án kétségkívül a 20. századi német történelem egyik legmegindítóbb mérföldkövére, a Német Szövetségi Köztársaság és a Német Demokratikus Köztársaság újraegyesítésére emlékezünk.

A történelmi összefüggések és események, mint például a Lipcsében megrendezett hétfői tüntetések, amelyek megelőzték a két német állam újraegyesítését, a történelem órák tananyagának fontos részei voltak. Az ünnepséget megelőző tanórán egy korabeli felvételekből összeállított videót tekintettek meg a diákok.

Az idei ünnepséget az iskola udvarán rendezték meg, ahol a 11.A osztályos diákok egy emlékmenet keretében elevenítettek fel egy tüntetést. Csendben, kezükben égő gyertyával, többször körbejárták az udvart, miközben a többi diák osztályonként felállva testesítette meg a tüntetés csendes megfigyelőit.

Különböző évfolyamok diákja összefoglalták az 1989 októberi történéseket, valamint felolvasták néhány érintett rövid, kifejezetten megindító élménybeszámolóját. A személyes sorsok ismertetésével sikerült felidézni a berlini fal leomlását megelőző napok hangulatát.

Az ünnepség végén a diákok visszatértek a tantermeikbe, ahol egymás között és tanáraikkal élénk eszmecserét folytatattak. A beszélgetés egy prezentációra épült, amely kiegészítő, a témához kapcsolódó, impulzusokat adott.

Intézményünk közössége ezzel a csendes, elgondolkodtató ünnepséggel emlékezett minden bátor emberre, akik békés tiltakozásukkal, olykor testi épségük és életük kockáztatásával, lehetővé tették Németország újraegyesítését.

Közre működtek: Patay Borbála (12.A), Dervaderics Dániel (7.A), Lóránt Farkas (7.A), Annbritt Galahn (10.A), Melina Paul (12.A)
Felelős pedagógusok: Andrea Reincke Nyegran, Daniel Hobner

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo