. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

Szalagavat 2021 22

Az elmúlt tanévben a járvány miatt elmaradt a szalagavató, de idén alkalomhoz illően ünnepelhettük a végzősöket – természetesen az érvényes járványügyi előírások betartása mellett.

Intézményünk – amely két éve viseli a „Kiváló külföldön működő német iskola” címet – az ünnepélyesen feldíszített sportcsarnokában fogadta a két érettségiző osztály diákjait, szüleiket és tanáraikat, valamint a meghívott vendégeket.
Dirk Lange főigazgató helyettes köszöntötte a jelenlévőket és bíztató, ugyanakkor elgondolkodtató szavakat intézett a végzősökhöz. Kiemelte a szalagavató hagyományának jelentőségét: a szalag az összetartozás jelképe, szimbolizálja a közösséget, amelynek a fiatalok részei, valamint az előttük álló közös célt is. A főigazgató helyettes sok sikert kívánt a diákoknak – mind az ünnepséghez, mind az érettségire való felkészüléshez és a személyes életútjukhoz – hangsúlyozva, hogy az Audi Hungaria ÁMK-ban megszerzett tudással megfelelően felvértezve léphetnek ki a negybetűs életbe.
A szalagok ünnepélyes kitűzése mellett nem hiányozhatott a hagyományos osztálytánc, valamint a 12. és 11. osztályosok beszéde és köszöntője sem. A hivatalos program, amelyet többnyire vicces fotókból összeállított osztályvideók és zenés produkciók színesítettek, az érettségizők modern táncával végződött. Végül, a hagyománynak megfelelően, a végzős diákok felkérték szüleiket egy táncra.
Intézményünkben, a német-magyar találkozások iskolájában megrendezett szalagavató ünnepség az interkulturális közösség, valamint a hagyomány és a modern kor összekapcsolódásának remek példája.

Hálás köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult az ünnepség sikeres lebonyolításához!

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo  emmi logo