Filmklub - A hőlégballon 2019-11-14 18:33:59 Audi Hungaria ÁMK

Filmklub - A hőlégballon

A Berlini Fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából, a tanév első Filmklub estjén A hőlégballon c. filmet tekinthették meg az intézményünkbe látogatók.

A film egy megtörtént esetet dolgoz fel: 1979-ben, a Német Demokratikus Köztársaságban két család nyugatra szökési kísérletét követhetjük nyomon. „A nyolc fős társaság a hidegháború idején kettészakított Európa keleti felén rekedt, és szabadságáról álmodozik. Elképzelésük szerint – amely bár őrültnek tűnik, kivitelezni talán mégsem lehetetlen – egy hőlégballont építenek, amivel átjuthatnak a Berlini Fal felett. S bár a kezdeti kudarcokon ügyesen túlteszik magukat, idővel a STASI (Állambiztonsági Minisztérium) is megneszel valamit...” (Forrás: port.hu)

A vetítést követően lehetőséget biztosítottunk egy kötetlen eszmecserére, ahol nézőink megoszthatták egymással a filmmel és a témával kapcsolatos gondolataikat. Örömünkre szolgált, hogy többen személyes és családi emlékeket is elmeséltek, illetve arról is szó esett, hogy vajon a film mennyire hitelesen mutatja be az akkori helyzetet.

Várjuk Önöket a következő Filmklub-ra is!
Részleteket hamarosan honlapunkon és Facebook oldalunkon találhatnak.