Don@uOnline-Projekt 2020-03-17 12:01:46 Gimnázium

Don@uOnline-Projekt

„a.duna.hatalom“  – monarchiától a demokráciáig

A Baden-Württemberg tartományi „Landeszentrale für politische Bildung” által szervezett Don@uOnline-Projekt idei nyitórendezvényét 2020. február 3. és 6. között tartották Bad Urachban a „Haus auf der Alb”-ban. A résztvevő tanárok felkészítő workshopja után a baden-württembergi 9, és a Duna menti országokból érkező 18 osztály diákjai hármas csoportokat alkotnak, akik egy virtuális tanteremben fogják kidolgozni a saját Európa-projektjüket.
Az Audi Hungaria ÁMK 9.A osztálya történelem tanárukkal és egyben osztályfőnökükkel, Bacher-Tuli Andreával vesz részt a haskovoi (Bulgária), illetve stegeni (Németország) partnerosztályokkal a „die.donau.macht – bargeld.lacht” elnevezésű projekten, amely a Duna menti térség történelme, politikai élete és mindennapjai köré épül.
A márciustól júniusig tartó online szakasz után az ulmi Nemzetközi Duna Fesztivál részeként, július elején kerül sor a Don@uOnline-Projekt ifjúsági táborára. Itt minden résztvevő iskolából két diák fog európai workshopok keretében együtt dolgozni, valamint bemutatják a hármas csoportok eredményeit.