Deutsch.Karriere.Erfolg - Vendégünk volt a videóverseny különdíjas csapata 2019-05-23 18:39:33 Audi Hungaria ÁMK

Deutsch.Karriere.Erfolg - Vendégünk volt a videóverseny különdíjas csapata

2019. május 23-án a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium diákjainak egy csoportját üdvözölhettük iskolánkban.

Az Audi Hungária Iskolában tett látogatás az első része volt annak a különdíjnak, amit a fiatalok a „Deutsch.Karriere.Erfolg“ kampány keretei között megrendezett „Deutsch + ich“ versenyre benyújtott videójukért kaptak. Az ünnepélyes díjátadóra idén februárban a Budapesti Német Nagykövetségen került sor. (beszámoló/fényképek itt). 

Nikolaus Eberl igazgató úr személyesen vezette körbe a díjazottakat és tanáraikat a kitűnően felszerelt iskolaépületeinkben: megnézték az osztálytermeket, a szaktantermeket, a menzát, a sportcsarnokot és a könyvtárat is.

A körséta során lehetőségük volt iskolánk tanáraival és tanulóival is beszélgetni.

A sportcsarnokban éppen a sportnap zajlott, a vendégeink közül néhányan spontán be is kapcsolódtak a rendezvénybe. Az alsó tagozaton pedig tanúi lehettek az ingolstadti partneriskolával közös diákcsere programnak.

Összességében nagy hatással volt vendégeinkre az intézményünkben tett látogatás.

Eberl úr sok hasznos információval látta el őket az Audi Hungaria Iskoláról, amely egy a 140 külföldön található német iskola közül, valamint mesélt annak oktatáspolitikai jelentőségéről, német-magyar kapcsolatokat ápoló szerepéről is.

A csaknem kétórás iskolalátogatás után a vendégek útja az Audi Hungária Zrt-hez vezetett, ahol a különdíj második része, a gyárlátogatás vette kezdetét. 

Nagyon örülünk, hogy a budapesti diákoknak egy érdekes és informatív programot tudtunk nyújtani, és reméljük, hogy továbbra is ilyen nagy lelkesedéssel fejlesztik majd német nyelvtudásukat.

További információ a kampányról valamint a díjátadóról készült beszámoló itt olvasható.