Az első végzősöknél háromszoros a siker: 2019-06-24 22:37:33 Szakképzés

Az első végzősöknél háromszoros a siker:

az ipari és kereskedelmi ügyintézők három bizonyítvánnyal, illetve szakmai vizsgabizonyítvánnyal fejezik be a képzést

2019. június 21-én befejezte tanulmányait az intézmény első kereskedelmi szakképzős osztálya, amely a kétéves duális képzés keretében a 2017/2018-as iskolai tanévvel együtt indult el. A 2017-ben, újonnan létrehozott duális kereskedelmi szakképzés végzős diákjai a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” megnevezésű állami szakmai vizsgabizonyítvány mellett megszerezték a „Német duális szakképzés külföldön” nevű bizonyítványt is. 

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) legmagasabb szintű bizonyítványát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ügyvezető elnöke, Brennauer úr adta át.

Ezen kívül a végzős diákok – a német külföldi iskolák közül először – a Német Kultuszminiszter Konferencia angol nyelvű nyelvvizsga bizonyítványát vehették át. Az összes diák B1, illetve B2 szintű, átfogó nyelvvizsgán vett részt, hogy a szakmához kapcsolódó idegen nyelvű kompetenciájukat angol nyelven is bizonyítani tudják.

Gratulálunk minden kedves végzős diáknak a kiemelkedő teljesítményért, köszönjük az elkötelezettségüket és kívánunk nekik minden jót a szakmai és privát jövőjükben:

„Minden jót nektek – és formáljátok a világot, ami vár rátok!”

Sajtómegjelenések:
Oxygen hírügynökség, 2019.07.16.
"Több bizonyítványt is kaptak a végzős diákok"