Alumni - Milyen előnyökkel járt számomra, hogy az Audi

 

 

Nekem az tetszett a suliban, hogy másfajta tanulási módszert igényelt, mint egy átlagos magyar középiskola. A két oktatási rendszer keveredése igaz nem mindig járt előnyökkel, de túlnyomó részben véleményem szerint hasznos volt nagyon. Megtanultuk, hogy hogyan találjuk meg különböző dolgok, témák, elméletek között az összefüggéseket és ezáltal egy komplexebb gondolkodásmóddal gazdagodtunk. Illetve még a suli felszereltségét emelném ki. Mindegy volt, hogy melyik órán voltunk, mindig rendelkezésünkre állt olyan plusz felszerelés, ami segítette jobban megérteni, vizualizálni vagy akár elmélyiteni a tananyagot. Gondolok itt például a fizikaszertárra, a sok laptopra és a sporteszközökre.

Főző Dániel (2018)

Valószínűleg egész életemben örömmel fogok visszatekinteni az Audi Hungaria Iskolában eltöltött éveimre. Ötödikesként kezdtem, az egyik első osztály volt a miénk, hiszen az iskola körülbelül 1 évvel érkezésünk előtt nyitotta meg először kapuit. Szüleim azt szerették volna, hogy minél több nyelvet tudjak mire leérettségizek, de ennél sokkal többet kaptam az iskolától. Barátokat, nyíltabb gondolkodásmódot, cserediákprogramot, meg a problémamegoldó készségem is fejlődött a projektmunkák, versenyek, prezentációk miatt. Ezeknek (is) köszönhetően tudtam menni külföldre egyetemre, az NHL Stenden-re, Hollandiába. Rengeteg lehetőséget megnyitott előttem az iskola, nyelvvizsgákkal, tudással, tanulmányi kirándulásokkal, és utólag sem gondolom úgy, hogy máshol jobb helyem lett volna.
Ha majd a legközelebbi tanár-diák focimeccsre kell megint kapus, állok rendelkezésre! 

Prisztóka Péter (2019)

Az Audi Hungaria Iskolára gondolva nagyon sok minden eszembe jut, rengeteg emlék, hiszen 9 évet jártam oda. Nagyon hálás vagyok, hogy a szüleim átvittek ebbe az iskolába, mert szerintem rengeteg pluszt kaptam itt. Már általános iskolában is olyan német szókincset kaptam, ami kiemelkedő Magyarországon, amennyire meg tudom ítélni. A tanároknak is borzasztóan hálás vagyok, mert komolyan vették a tanításunkat és azt, hogy sikerüljön az érettségink. Amiből nekem kettő is van, egy magyar meg egy német, amit szintén az iskolának köszönhetek. Amiért én kifejezetten hálás vagyok, hogy az Audiba járhattam, az a biológia oktatás. Azt imádtam is. Gimiben egy olyan képzést kaptunk, ami nem csak Magyarországon, de ahogy itt Németországban tapasztalom, európaszinten egyedülálló. A kísérletek, a boncolások, a rengeteg versenyfelkészítés bőven átlépi az érettségi követelményeket, az egyetemen is iszonyatosan megkönnyíti a kezdeteket. A matematikáról is hasonlót tudok mondani, az hogy már tudom mi az a mátrix, hogyan kell velük szorozni, az is egy olyan dolog, hogy még a professzor is meglepődött, hogy gimiben tanultuk. Ami szintén kiemelendő, az a tanárok feltétel nélküli segítsége, nem csak az iskolával kapcsolatban, hanem akár lelki válságokkor is. Segítettek jövőbeli tervek megvalósításában is.

Bárándi Réka (2020)

Az Audi iskola legnagyobb előnye, hogy magas szinten tanulhattuk a német nyelvet. Sikeresen elsajátíthattuk a német nyelvet. Így megnyílt előttünk a világ. Több lehetőséget kaptunk a továbbtanulásra, a saját életünk elkezdésére. Persze az is sokat hozzátett, hogy segítőkész, támogató tanáraink voltak, akik átsegítettek minket a nehezebb helyzeteken. Az anyanyelvi tanároktól hallhattunk „echte“ német nyelvet, ami nagyban megkönnyíti most külföldi tanulmányaimat.

Rácz Lilla (2020)

Egyik volt diákunk emlékezik.