A második generációt szállítjuk a jövőnek 2020-06-23 08:45:31 Szakképzés

A második generációt szállítjuk a jövőnek

Az Audi Hungaria ÁMK szakképzési tagozatán második alkalommal végzett „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző“ évfolyam. A fiatalok rendhagyó körülmények között, sikerrel fejezték be a képzést.
A koronavírus-járvány az egész oktatást és az Audi Hungaria ÁMK szakképzési tagozatát is jelentős kihívások elé állította. A tanítás a megszokottól eltérően nem az osztálytermekben és a szakképző vállalatoknál zajlott, hanem otthonról videókonferenciák, digitális feladatok segítségével, amely ugyan megterhelő volt, de ugyanakkor előmozdította a diákok önállóságát.
Az oktatás és a vizsgaelőkészület is digitális formában, a Moodle-felületen keresztül történt.
A szakképzős diákok tanúbizonyságot tettek digitális kompetenciájukról és rugalmasságukról, gyorsan alkalmazkodtak a különleges körülményekhez.
Végül – bár későbbi időpontban, de a járványügyi szabályok betartása mellett – rendben levizsgázhattak, ezzel vizsgatörténelmet írva.
2020. június 18-án pedig három bizonyítványt, illetve tanúsítványt vehettek át. Corinna Wesche főigazgató asszony a veszélyhelyzet miatti előírásoknak megfelelő, de mégis ünnepélyes bizonyítványátadóra hívta a gimnázium és a szakképzési tagozat végzős diákjait.
A szakképzős diákok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző” megnevezésű állami szakmai vizsgabizonyítvány mellett megszerezték a „Német duális szakképzés külföldön” nevű, a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) legmagasabb szintű bizonyítványát is.
Továbbá a Német Kultuszminiszter Konferencia angol nyelvű nyelvvizsga bizonyítványát is átvehették a tanulók, amelyhez teljesíteniük kellett a közös európai referenciakeretnek megfelelő, átfogó, B2 szintű nyelvvizsgát. A fiatalok ezzel a tanúsítvánnyal igazolják a szakmához kapcsolódó angol nyelvű kompetenciájukat.
Gratulálunk minden kedves végzős diáknak!
Azt kívánjuk, hogy mindig nyitott szemmel, nyitott szívvel alakítsák jövőjüket és mindig legyenek nyitottak az újjal, az ismeretlennel szemben.
Minden jót kívánunk!