Zeneovi - Hangszerbemutatóval egybekötött hangverseny 2019-01-30 14:47:27 Óvoda

Zeneovi - Hangszerbemutatóval egybekötött hangverseny

Január 22-én a Győri Filharmonikus Zenekar brácsa szólamvezetője, Szépszabó Marine és basszus harsonása, Szépszabó Krisztián látogatott el zeneovisainkhoz. A gyermekek különféle, nem mindennapi hangszerekkel ismerkedhettek meg, mint a fuvola, trombita, harsona vagy a brácsa.

A hangszerbemutatóval egybekötött hangversenyen ismert gyermekdalok mellett néhány örök klasszikus is felcsendült: zongorán megszólalt Beethoven Für Elise c. zeneműve, Pachelbel Canonja, fuvolán a Kanári c. zenemű, harsonán Krüger Menuettje, brácsán Vivaldi Négy Évszak Tél Largoja.

A koncert végén – a gyerekek legnagyobb örömére – a gyerekek maguk is megszólaltathatták a hangszereket.

A zeneovi idén indult először Szikonyová Nikoleta vezetésével. 26 kisgyermek jár a zeneoviba. Kettő, életkor szerinti csoportba osztották be a gyermekeket, hogy minél hatékonyabb legyen a zenei fejlesztés. A foglalkozásokat kedd délutánonként tartják, egyik héten az egyik, másik héten a másik csoportnak. A gyermekek hangszeren nem tanulnak, de játékos módon ismerkednek a hangszerekkel, ill. maguk is barkácsolnak különféle ritmushangszereket. A zeneovi elsődleges célja a zene megszerettetése a gyermekekkel, zenei alkotókedvük felkeltése és nem utolsó sorban a gyermekek zenei képességeinek és készségeinek fejlesztése játékos módszerekkel.