Tarkabarka német csapatverseny 2018-03-29 00:16:26 Audi Hungaria ÁMK

Tarkabarka német csapatverseny

Intézményünkben a 2017-2018-as tanévben is megrendezésre került a „Deutsch mal anders – Kunterbunt“ elnevezésű rendhagyó német nyelvi verseny. Idén már hatodik alkalommal invitáltuk a megye német nemzetiségi iskoláit, és már harmadszor köszönthettük a pozsonyi német iskola csapatait is a résztvevők között.
 
 
Idén kilenc iskola tizenöt csapata vett részt a vetélkedőn, amelynek lényege ez alkalommal is a diákok német nyelvtudásának és kommunikációs készségének mérése játékos és élvezetes formában. Ez a verseny nem a nyelvtani tudásról és a tökéletes nyelvhelyességről szólt, hiszen a vetélkedő során mindenféle kreatív feladat várt a csapatokra. A diákok az egyes állomásokon különböző tematikus feladatot kaptak, melyeket közösen interaktív módon oldottak meg, miközben az idegen nyelv adott szituációban történő használata állt a középpontban.
 
 
Günther Schuster főigazgató köszöntötte a résztvevőket hangsúlyozván, hogy ez a vetélkedő, amelynek már a címe – „kunterbunt“ tehát tarkabarka – is magában hordja a sokszínűséget, nagyon jól illik az intézmény célkitűzéseihez. „Az Audi Hungaria ÁMK-ban igyekszünk diákjainknak idegennyelvi kompetenciákat adni, amelyeket majd minden élethelyzetben tudnak használni. Ennek megfelelően a feladatok megoldása is a kommunikációban és az aktív nyelvhasználatban rejlik.“ Végezetül mindenkinek jó szórakozást és sok sikert kívánt, valamint reményét fejezte ki, hogy ez a megmérettetés motiválni tudja majd a diákokat német nyelvtudásuk elmélyítésében.
 
 
Alsó tagozatos diákjaink énekkel és tánccal köszöntötték a vendégeket. Ezt követően kezdődhetett a verseny. Az idei vetélkedő témaköre az alsósoknál „A játszótéren, a vidámparkban“, a felsősöknél pedig „A tavaszi ünnepek és szokások“ volt.
 
 
A résztvevő diákok most is az adott témához kapcsolódó mutatós plakátokat és installációkat készítettek, amelyeket roppant kreatív módon prezentáltak: énekeltek, táncoltak, zenéltek. Így a zsűrinek megint nehéz feladattal kellett megkűzdenie.
 
 
A versenyzők megint mindent beleadtak és minden bizonnyal élvezték a megmérettetést. Végül a díjátadón a legjobbakat könyvutalványokkal, Audi-sapkákkal, az első helyezetteket pedig még egy gyönyörű serleggel is jutalmazták.
 
 
Az Audi Hungaria ÁMK csapatai kiválóan szerepeltek, de ők ez alkalommal is csak különdíjakat kaptak. 
Ismét sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött, jövőre újra találkozunk a „Deutsch mal anders – kunterbunt“ versenyen.
 
 
Köszönjük a tanári kar összefogását, valamint az összes segítő támogatását. Külön köszönet illeti Némethné Veit Gabriele, Kálmánné Kormos Katalin és Balsay Judit pedagógusokat, akik fáradhatatlan munkájukkal hozzájárultak a verseny sikeres lebonyolításához.
 

A versenyeredmények itt letölthetőek.

A versenyen készült összes fotó a galériánkban látható.