Seiler Igazgató Úr búcsúztatása 2017-06-07 09:27:40 Audi Hungaria ÁMK

Seiler Igazgató Úr búcsúztatása

Egyik szemünk sírt, a másik nevetett

A 2017. június 6-i ünnepség szomorkás és egyben örömteli alkalom is volt: szomorúan búcsúztunk az Audi Hungaria ÁMK vezetőjétől, Helmut Seilertől, aki intézményünket megálmodta és felépítette, ugyanakkor örömmel töltött el mindenkit, hogy a tanításnak és művelődésnek szentelt tartalmas időszak után, igazgató úr megkezdheti megérdemelt nyugdíjas életét.

A hatalmas tornacsarnok megtelt mindazokkal, akik eljöttek, hogy köszönetet mondjanak és jókívánságaikat adják át.

Az óvodások és alsó tagozatos tanulók énekszóval, táncbemutatóval köszöntötték az igazgatót.

A felsős diákok a már hagyományos zászlótánccal színesítették a műsort.

Beszédet mondtak az intézményegységek vezetői, a tanári karból két pedagógus, az iskola tanulói nevében szintén két diák búcsúzott.

Mindannyian köszönetet mondtak Seiler úr munkájáért, a jövőre nézve pedig aktív éveket, jó egészséget kívántak.

 

A kollégák külön kihangsúlyozták, hogy a továbbiakban is szívesen fogadják szakértelmét és tanácsait.

A személyes hangvételű, rövid köszöntőkbe mindenki beleszőtte saját emlékeit. Ezekből az ünnepség végére összeállt Helmut Seiler portréja: a sokoldalú, menedzserképességekkel rendelkező vezető, aki a professzionalitása mellett mindig emberséges tudott maradni; az iskolaigazgató, akire mindig lehetett számítani; aki a munkatársainak irányt mutatott, ugyanakkor szabadságot adott saját ötleteik megvalósításához és tapasztalatával, tanácsaival szívesen támogatta kollégáit.

Schubert Olívia, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke beszédében felidézte első találkozását Seiler úrral: a jövőbe mutató iskolaprojekt kezdetét, az összefogást az előkészítés és a megvalósítás során. Az elnök asszony felelevenítette a nehéz időszakokat is, mint amilyen az új alapítvány létesítése vagy a több éves, tanítás közben zajló építkezés volt, amelyeket közös erővel, sikeresen vészeltek át. Továbbá kiemelte az Audi Hungaria ÁMK kiváltságos helyzetét a külföldi német iskolák között: az intézmény vezetője és az alapítvány kiváló együttműködésének köszönhetően az iskola működése minden tekintetben biztosított, amely fontos alapja a gondtalan tanítási, nevelési munkának.

Peter Kössler, az Audi Hungaria Zrt. ügyvezetésének elnöke méltatta Seiler úr a művelődési központ felépítése és továbbfejlesztése során, az interkulturalitás, a minőség, az innováció jegyében tanúsított teljesítményét. Igazgató úr elkötelezett munkássága hozzájárult a német-magyar barátság elmélyítéséhez, az intézmény végzős diákjai előtt pedig egyedülálló karrier lehetőségeket, kapukat nyitott meg Európa felé. Kössler úr, elismerésének jeléül, egy az igazgató számára egyedileg feliratozott, tűzpiros Audi TT-modellt adott át.

A sok-sok búcsúajándék mind arra hívatott, hogy felejthetetlenné tegye az igazgató Audi Hungaria ÁMK-ban töltött idejét. Az iskola épületéről készült makett, valamint az elmúlt hét év fényképeiből összeválogatott montázs és kisfilm különösen meghatották Seiler urat.

A vezető és a munkatársak közötti bensőséges kapcsolatról tanúskodtak az olyan személyre szóló meglepetések, mint az aláírásokkal ellátott Bayern München mezek vagy a pannonhalmi borvidék, külön erre az alkalomra cimkéztetett borai.

Az ünnepség végén Seiler úr meghatottan, de a tőle megszokott magabiztos módon mondott köszönetet a szívélyes búcsúztatásért. Az igazgató elmondta, hogy célja egy különleges intézmény, a találkozások iskolájának létrehozása volt. Az elért eredményekre visszatekintve büszkeség és hála tölti el. Habár a „kormányt“ hamarosan átadja utódjának, az intézmény fejlődését továbbra is figyelemmel fogja kísérni.

Seiler úr, aki kollégáit és munkatársait sokszor lepte meg egy-egy idézettel, ez alkalommal is egy aforizmával zárta beszédét: „A kormányos adja meg az irányt, de csak akkor ér célba, ha az evezősei megfelelően dolgoznak. Köszönöm szépen!“


A rendezvényen készült összes fénykép a galériánkban tekinthető meg.