2018-06-25 09:22:12 Szakképzés

Párbeszéd az Audi Hungaria ÁMK és partnervállalatok között

Az Audi Hungária ÁMK 2018. június 12-én kerekasztalbeszélgetést rendezett, amelyre az „Idegennyelvű kereskedelmi és ipari ügyintéző“-képzés  gyakorlati részében együttműködő partnervállalatok képviselőit invitálta.
Miután már a 2017-ben megrendezett találkozó figyelemre méltó visszhangot váltott ki, ez alkalommal is a duális képzés strukturális és koncepcionális aspektusai kerültek napirendre, amelyekről a rendezvény keretében idén már nyolc partnervállalat folytatott eszmecserét.
Az AUDI HUNGARIA Zrt., a BOS, a Duvenbeck, a KACO, a Knüppel, a MAN, a MOL és a REHAU képviselői örömmel fogadták az Audi Hungaria ÁMK meghívását, hiszen lehetőségük nyílt az első évfolyam gyakorlati képzése során szerzett tapasztalatok megvitatására, valamint a következő tanévre való felkészüléssel kapcsolatos konzultációra.
A Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Kamara képviselői a kereskedelmi szakképzés magyarországi feltételeire vonatkozó fontos információkat ismertették.
A jelenlévő ügyvezetők, személyügyi vezetők, valamint a vállalatok képzésért felelős munkatársai és a tanárok közötti beszélgetések során alkalom adódott értékes eszmecserére.
Ezen felül két elsőéves diák a tanulók szemszögéből is megvilágította a duális képzést, ami a tanárok és a képzési megbízottak számára is hasznos lehetett.
Örömmel várjuk a következő tanévet, amikor partnervállalatainkkal karöltve az első- és másodéves diákjainknak magas gyakorlati arányú igényes, többnyelvű képzést biztosítunk.
Köszönetet mondunk mindazoknak, akik velünk együtt azon fáradoznak, hogy diákjaink sikeresen megszerezzék az „Idegennyelvű kereskedelmi és ipari ügyintéző“ képesítést.