2018-09-18 15:05:22 Audi Hungaria ÁMK

Óvodaavató ünnepség

Az új tanév kezdetére elkészült intézményünk gyönyörű új óvodaépülete.

Az avató ünnepség számos díszvendég jelenlétében 2018. szeptember 14-én került megrendezésre. 

Elsőként Lőre Péter, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke üdvözölte a jelenlévőket. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az intézmény óvodája már 2012 óta fogad német és magyar gyermekeket. Az évek során növekedett az óvoda iránti érdeklődés, amelynek hatására az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának támogatásával megkezdődhetett az óvoda bővítése. Ezen fontos projekt megvalósítása után jelenleg közel száz óvodás tartozik az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ közösségéhez. Az új óvodaépület minden tekintetben ideális körülményeket biztosít  a nevelési munkához, Lőre Péter ehhez  sok sikert és örömet kívánt az óvoda összes munkatársának.

Ezt követően az óvodások egy sváb néptánccal bűvölték el a közönséget.

Intézményünk új főigazgatója, Nikolaus Eberl örömét fejezte ki a gyönyörű óvodaépület átadásával kapcsolatban, hiszen ez egy újabb jövőbe mutató mérföldkő az iskola életében. Továbbá hangsúlyozta a találkozások iskolájában folytatott különleges bikulturális nevelési program jelentőségét, amely most az új óvodaépületben kimagasló feltételekkel a gyermekek ideális fejlődését és nevelését biztosítja. „Ki mint vet, úgy arat!“ Nikolaus Eberl ezzel az örök érvényű bibliai idézettel emelte ki a közös nevelési munka felelősségteljes szerepét. Végezetül köszönetet mondott az alapítvány kuratóriumának nagyvonalú támogatásáért, komoly beruházásáért. Az óvoda vezetőjének, valamint az óvodapedegógusoknak, és természetesen a gyermekeknek is sok örömet kívánt új „otthonukban“.

A következő műsorszámmal az óvoda kis balett-táncosai varászolták el a nézőközönséget és lelkes tapsot arattak a produkcióval.

„Ez egy különlegesen boldog pillanat, hiszen egy teljesen új, abszolút modern és minden tekintetben korszerűen felszerelt létesítményt vehetünk át.“ mondta el köszöntőjében Stanglné Kriszter Teréz óvodavezető, aki hangsúlyozta az intézmény irányelveit, melyek szerint a legfőbb cél a gyermekek kétnyelvű nevelése és személyre szabott felkészítése az iskolára. Végül személyesen is köszönetet mondott Dr. Knáb Erzsébetnek, az Audi Hungaria Zrt. személyügyekért felelős igazgatósági tagjának az óvodabővítés során tanúsított folyamatos támogatásáért.

Krüger Zsanett a szülői szervezet nevében mondott köszönetet mindazoknak, akik az óvoda bővítésében közreműködtek. A szülők szemszögéből nagy öröm és kiváltság, hogy gyermekeik kétnyelvű környezetben egy ilyen különlegesen jól felszerelt létesítményben nevelkedhetnek.

Az ünnepélyes kulcsátadás előtt egy fényképekből összeállított kisfilm mutatta be az óvoda történetét a kezdetektől napjainkig.

Dr. Knáb Erszébet hálás köszönetet mondott mindazoknak, akik a nehéz időkben is hittek a projektben és személyes elkötelezettségükkel segítettek egy álom megvalósításában.

Ezután örömmel adta át az intézmény jelképes kulcsait Eberl főigazgató úrnak és az óvodásoknak.

Az ünnepség után a vendégek is megtekinthették az új épületet.

Az eseményen készült többi fotó a galériánkban látható.