2018-05-23 17:42:36 Audi Hungaria ÁMK

Német-magyar hangverseny

Megható, professzionális, egyszerűen szép:
Német-magyar kórusest a Zsinagógában
 
A böblingeni Albert Einstein Gimnázium és az Audi Hungaria ÁMK tanulói 2018. május 12-én közös komolyzenei koncertet adtak, amelyet a közönség lelkes vastapssal jutalmazott.
 
 
Az Audi Hungaria ÁMK diákjai örömmel vettek részt a német vendégekkel közösen rendezett két napos workshopon, csatlakozván a kórushoz.
A hallgatóság a szombat esti produkció keretében sok ismert dallamot több szólamban, tökéletes előadásban élvezhetett. A kórus 80 lelkes, fiatal tagja az elhangzott magyar dalokkal magával ragadta a közönséget.
A koncert sikeres példája a határokon átívelő együttműködésnek, interkulturális találkozásnak: Német és magyar diákok angol, német és magyar dalokat adtak elő, a zsinagóga épülete pedig gyönyörű belső terével méltó helyszínt biztosított az eseménynek.
Köszönetet szeretnénk mondani az Albert Einstein Gimnázium kórusának az egyedülálló élményért. Külön köszönet illeti Simone Reißling-Szabó kórusvezetőt, valamint Wischt Zsuzsanna ének-zene tanárt értékes művészeti munkájukért. Továbbá köszönetet mondunk mindazoknak, akik szervező munkájukkal hozzájárultak a különleges rendezvény megvalósításához: Evelyn Bahlinger, Veszpréminé Horváth Dóra, Némethné Major Anikó, Neugebauer Gábor és Deé-Kovács Katalin.