Köszöntő

 

Kedves Iskolaközösség!

A 2019/20-as tanév elejét néhány napja egy különleges siker koronázza: az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ elnyerte a „Kiváló külföldön működő német iskola” címet.

2019. október 14. és 18. között német szövetségi és tartományi tanügyi ellenőrzés – Bund-Länder-Inspektion (BLI) – zajlott az Audi Hungaria ÁMK-ban. A három tanügyi ellenőr elsősorban a pedagógiai munka minőségét vizsgálta, valamint az intézményben folyó oktatási és tanulási körülményeket. Az ellenőrzés során minden évfolyamon tanórákat látogattak, megtekintették az épületeket, interjúkat készítettek a tanulók, a szülők és a pedagógusok, valamint az iskolavezetés, a tanügyigazgatás és a fenntartó képviselőivel.

Október 18-án, pénteken 18 órakor ismertették az iskolaközösséggel az ellenőrzés eredményét. Az intézmény (még mindig új) főigazgatójaként nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy kihirdethettem:

Az Audi Hungaria ÁMK minden feltételnek megfelelt és kiérdemelte a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet.

A kitüntető cím természetesen nem csak az egy hetes ellenőrzés, hanem a sokéves intenzív munka eredménye – ezért köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik az Audi Hungaria ÁMK 2010-es alapítása óta hozzájárultak iskolánk fejlődéséhez és sikeres működéséhez.

Intézményünk tanulói, pedagógusai kezdettől fogva egy izgalmas közös útra vállalkoztak, a német és magyar nyelven történő tanítás és tanulás iránti érdeklődésük és nyitottságuk mellett szükség volt a hajlandóságukra is, hogy magasabb szinten teljesítsenek.

A tanügyi ellenőrök észrevételeikkel természetesen utaltak azokra a területekre is, ahol még fejlődhetünk. Örömmel nézünk elébe ezeknek az új kihívásoknak, amelyeken az elkövetkező években fogunk dolgozni.

Örülök, hogy ezt az utat együtt tehetjük meg.

Szívélyes üdvözlettel:

Corinna Wesche
Főigazgató