Kenguru matematika verseny 2017-05-22 13:42:11 Audi Hungaria ÁMK

Kenguru matematika verseny

Szerdán, május 17-én méltattuk a 2017-es kenguru verseny résztvevőit.

Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központot a 3-9. évfolyamokból összesen több mint 50 diák képviselte a rangos versenyen. Közülük sokan tekintélyes helyezést értek el, és akadtak, akik nemzetközi viszonylatban is kimagasló eredménnyel végeztek. 

A kenguru verseny Németországól ered, így német nyelven zajlik. Ez azért is említésre méltó, mert az intézményünkből résztvevő diákok legnagyobb része nem német anyanyelvű.

Az alsó tagozat legjobbjai: Helena Waldbuesser (4.d) a korcsoport legmagasabb pontszámát érte el,  Victor Schwappacher (4.d) "tette a legnagyobb kenguru ugrást" - azaz a legtöbb egymást követő feladatot hibátlanul oldotta meg, valamint Rauchwarter Tamás (3.a) az előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A felső tagozat résztvevői közül a legsikeresebbek voltak: Maja Boldt (6.d) Turner Zsombor (7.a), valamint Simon Rupp (7d).
A pontok alapján a német vetélytársak között harmadik helyen végző Maja Boldt eredményével németországi résztvevők legjobb 2,5 százalékát gazdagítja. Tekintettel a magas részvételi arányra, ez a helyezés óriási sikert jelent: Németországban több mint 850.000, világszerte pedig 60 országban körülbelül 6 millió gyermek vett részt ugyanis a megmérettetésen.

A díjkiosztó ünnepségen valamennyi résztvevő oklevelet, illetve apró ajándékot vehetett át, de természetesen a jól megérdemelt taps és gratuláció sem maradhatott el. 

Minden kisebb és nagyobb matematikusnak köszönjük a lelkes részvételt és szívből gratulálunk a kiváló eredményekhez.
Továbbá ezúton mondunk köszönetet intézményünk matematikatanárainak és a kenguru versenyt lebonyolító csapatnak az odaadó munkájukért.

További fényképek a galériánkban láthatóak.