Első érettségiző osztályunk

 

Első ünnepélyes szalagavató az Audi Hungaria ÁMK-ban

 
2017. december 1-jén a gyönyörűen feldíszített tornacsarnokunkban ismét ünnepélyes hangulat uralkodott. Ez alkalommal is elsőrendű rendezvényre került sor: az intézmény első érettségiző osztályának szalagavatójára. A hagyományos szalagavató a fiatalok számára mérföldkövet jelent. Idén nyáron a gimnáziumi éveik végéhez érnek, érettségi vizsgát tesznek, majd életük egy új szakasza veszi kezdetét.
 
 
„Ma életetek egy különleges napjához értetek, ma közösen ünnepeljük a szalagavatótokat!“ – így köszöntötte Günther Schuster főigazgató úr a 12. osztály diákjait.
Az esemény különleges mivoltát a díszvendégek személye is jelezte: Dr. Knáb Erzsébet az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke, a jelenlévő kuratóriumi tagok, Helmut Seiler, az Audi Hungaria ÁMK alapító igazgatója és sok éves főigazgatója.
 
 
„A mai szalagavató az intézmény életében is az első. A vezetőséget és a teljes tanári kart büszkeséggel tölti el, hogy az első érettségiző osztály szalagavatóját ünnepelheti.“ Így fogalmazott a főigazgató, aki örömét fejezte ki, hogy ő tűzheti fel a szalagokat, melyek az iskolai évek végét jelképezik. Ezenfelül azon reményének adott hangot, hogy az intézmény sikeresen felkészítette az érettségiző diákokat a jövőbeni eredményes szakmai és örömteli magánéleti útjukra. A főigazgató a hátralévő időre erőt és kitartást, valamint az érettségi vizsgákhoz sok szerencsét és sikert kívánt.
 
 
A köszöntő után az ünnepség főszereplőire került a sor. Az érettségiző diákok roppant kreatív és humoros módon búcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól. Minden egyes osztálytársukat egyenként szólítottak meg és egy rövid jellemzéssel kedveskedtek nekik.
 
 
Ezután következett az est fénypontja: Günther Schuster főigazgató úr feltűzte a végzős diákok szalagjait. Ezek olyan megható pillanatok voltak, amelyek minden bizonnyal nem merülnek feledésbe. Olykor talán egy könnycsepp is megvillant a szemek sarkában.
 
 
Ezt követően az érettségiző diákok az általuk összeállított vicces fényképsorozattal lazították a hangulatot, mielőtt egy látványos műsorszámmal szórakoztatták a nézőket: A végzősök ismert ABBA számokra mutatták be modern, lendületes táncukat. A közönség lelkes tapssal nyugtázta az igazán különleges produkciót.
 
 
További életképek bemutatása után a tizenegyedikesek méltatták és búcsúztatták a végzősöket.
 
 
Végezetül a hagyományoknak megfelelően az érettségizők kérték táncra szüleiket.
 

Köszönetet mondunk mindenkinek, aki lelkes munkájával biztosította az esemény sikerét. Intézményünk első szalagavató ünnepségére bizonyára mindenki szívesen fog visszaemlékezni.

A szalagavatón készült többi fotó itt látható.