. - - - -
01 / 05

v

.

-

02 / 05

v

-

-

-
03 / 05

v

-

-

-
04 / 05

v

-

-

-
05 / 05

v

-

-

-

alumni

2022. december 03-án Kellner Krisztián (2020-ban végzett) és Nágy László Áron (13. osztály) bemutatta a győri Audi Hungaria Iskolaközpont „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus” képzését a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában.

Nagy örömünkre szolgál, hogy öregdiákjaink továbbra is aktívan képviselik képzésünket. Krisztián időközben már Salzburgban dolgozik egy nagy kiskereskedelmi cégnél.

 

 

 

 

 

 

 

 


Krisztian alumni„Mindig is érdekelt a kereskedelem, ezért jelentkeztem az Audi Hungaria ÁMK szakképzésére. Nagyon jó oktatást kaptunk a beszerzési, logisztikai, értékesítési és személyügyi területeken, végül a gyakorlati helyet is kínáló KACO-Enese Hungary Kft-nél sikerült elhelyezkednem, mint értékesítési asszisztens. ”

– Krisztián, alumni diák

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Heni„Azért választottam az Audi Hungaria ÁMK szakképzését, mert egy vállalaton belül több területen ki tudtam próbálni magam, és így meg is találtam azt a szakmát, amivel a jövőben foglalkozni szeretnék. Arra is lehetőségem nyílt, hogy a gyakorlati helyem egyben az első munkahelyem is lett.

A BOS Magyarországnál vevő könyvelőként dolgozom, ami azt jelenti, hogy a vevők pénzügyeiért vagyok felelős.

Jelenleg a BGE Külkereskedelmi karán tanulok, és nagyon sok mindent hasznosítok a szakképzés során tanultakból, mint pl. a munkajog, könyvelés.”

– Heni, alumni diák

 

 

 

 

 

 


 srac2„Az Audi Hungaria ÁMK szakképzése valóban életem legjobb döntése volt. A képzés nélkül soha nem jutottam volna el idáig a karrierem során. Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy egyike lehetek annak a 4 embernek, aki bevezeti az új rendszert az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt-nél. Köszönet az iskolának és a gyakorlati munkahelyemnek, ahol sok tapasztalatot szereztem. Mindenkinek ajánlom, hogy válassza ezt a képzést!”

- Krisztián, alumni diák

 

 

 

 

 

 

 

 


Ricsi„Az Audi Hungáriánál a duális szakképzés során megszerzett tapasztalataimat jelenleg is sikeresen kamatoztatom a vállalaton belül a beszerzés területén. Különösen örülök annak, hogy ugyanannál a vállalatnál kaptam bizalmat munkatársként, mint ahol a gyakorlati időmet töltöttem, valamint én adhatok támogatást a kereskedelmi képzés jelenlegi tanulóinak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy 2021-ben teljesítményem elismeréseként átvehettem a „Best Apprentice” díjat is!”

– Richard, alumni diák

 

 

 

 

 

 

 

 


zsanett

„A gimnázium vége felé még nem volt teljesen egyértelmű nekem, hogy milyen szakterület felé szeretnék elindulni, ezért kapóra jött az Audi Hungaria Schule képzése. Vonzott a képzés duális jellege és az, hogy több területen is személyesen kipróbálhattam magamat. Az itt gyűjtött tapasztalataim segítettek a döntésben, hogy hol is tudnám elképzelni magamat a jövőben. Az álmaimhoz azonban hiányzik még egy diploma, tehát jelenleg pénzügy és számvitel alapszakon tanulok a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Az már most kiderült számomra, hogy valóban biztos alapokat és bőséges tudást kaptam a képzés alatt, ami most megkönnyíti az aktuális egyetemi tanulmányaimat.”

– Zsanett, alumni diák

 

 

 

 

 

 

 


 alexandra„Mikor az Audi Hungaria Schule duális képzésére jelentkeztem, a fő szempont számomra a gyakorlati oktatás volt, amit a tanulmányaim során a vártnál is jobban kihasználhattam: mint az iskolában, mint a vállalatnál élethű, gyakorlatközpontú közgazdasági oktatásban volt részünk.

Nagyon jó, tapasztalt tanáraink és mentoraink voltak, akik támogattak minket és tanácsokat adtak életünk következő szakaszaira.

Én jelenleg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen tanulok közgazdász tanár szakon, karrieremet pedig az Audi Hungaria személyügyi gyakornokaként építem. Mindkét döntést és lehetőséget a kétéves képzésnek és tapasztalatainak köszönhetem.”

– Alexandra, alumni diák

 

 

 

 


 vereb andras„Az Audi Hungária Schule duális szakképzése azért volt számomra ígéretes a továbbtanuláskor, mert mindig is rendkívül fontosnak találtam az idegen nyelvek ismeretét. A teljes képzés alatt lehetőségem volt elmélyíteni a német szakmai nyelvi ismereteimet, mindezt elméletben és gyakorlatban is. Véleményem szerint egy idegen nyelv mély ismerete felér egy szakmával, hiszen rendkívül sok lehetőséget nyújt a munkaerő piacon. Jelenleg a mindennapok során is német nyelvkörnyezetben dolgozom, ami rendkívül meghatározó számomra, hiszen tudom azt, hogy ezt a tudást nap mint nap kamatoztatom.”

- András, alumni diák

 

 

 

 

 

 


 christopher„Egy német kéttannyelvű gimnáziumból érkeztem a duális szakképzésre, ahol a német kereskedelmi szaknyelvvel bővítettem tudásomat, illetve sok más érdekes ismeretre is szert tettem, mint például a projekt management, marketing vagy a munkavállalói ismeretek.

Jelenleg egy nagy fogorvosi rendelőben dolgozom a nyugati országhatár mellett, ahol egész nap németül tartom a kapcsolatot a vendégekkel, ezen kívül számlázási, szervezési és marketing feladatokat is ellátok, kamatoztatván mindazt, amit a két év során tanultam elméletben és gyakorlatban.”

– Christopher, alumni diák

 

 

 

 

 

 


 277555557 509667417194733 7188821858240671019 n 

„Az ország másik végéből érkeztem az Audi Hungaria ÁMK szakképzésére egy közgazdasági szakgimnáziumból, ami az elején könnyebbséget jelentett számomra.. A két év rávilágított arra, hogy még tovább szeretném bővíteni tudásomat a gazdálkodás terén, így jelenleg az Eszterházy Károly egyetemen tanulok Egerben, gazdálkodás menedzsment szakon és az iskola mellett a családi vállalkozásban töltök be fontos szerepet. A szakképzést ajánlom azoknak, akik az elmélet mellett gyakorlatot is szeretnének szerezni, érdeklődnek a kereskedelem iránt, mindezt havi rendszeres munkabér mellett.”

– Noé, alumni diák

 

 

 

 

 

Csapatépítő training 2023. szeptember

 

Látogatás képzési vállalatunknál, a BOS-nál 2022 decemberében

 

Csapatépítő training 2022 szeptember

 

Nyári gyakorlat Ingolstadtban

 

Párbeszédben a szakképzős tanulók

 

Ipar 4.0

 

A 13. osztály látogatást tett a BOS-nél

 

Csapatépítő tréning Cseszneken, 2019

 

13. osztály köszöntése, 2019

 

Betekintés: Tanulás Live

 

Diák-tanár-szakoktató párbeszéd

 

Gazdasági angol workshop

 

Csapatépítő tréning Cseszneken, 2018

 

13. osztály köszöntése, 2018

 

Látogatás Automotive Hungary

 

Csapatépítő tréning Cseszneken, 2017

 

13. osztály köszöntése, 2017

Logo Dualer Schulpartner der DHBW Mosbach

 
A Baden-Württemberg tartományi Mosbach Duális Főiskola (DHBW) és az Audi Hungaria ÁMK 2019 októbere óta „duális iskolapartnerek“. A képzésben tanulóknak ezáltal lehetőségük nyílik a főiskola több programján részt venni. Vállalatokkal villám-állásinterjúkat és tanulmányi férőhelyeket kínálnak fel, hogy már korán lehetőségük legyen kapcsolatokat építeni. Továbbá rendszeresen „duális felsőoktatási napok”-at szerveznek, hogy meg lehessen ismerni a székhely kínálatát. Az érdeklődők számára alternatívaként lehetőség van „DHWB diginap”-on részt venni, ahol online tájékozódhatnak az ottani továbbtanulás lehetőségéről.

 

    adobeduális iskolapartner oklevél 

Tulajdonképpen mit jelent a duális képzés?

A dual a latin „dualis” szóból ered és azt jelenti, hogy „kettős, két fő részből álló”. Ebben az esetben a két tanulási helyszín értendő ez alatt: iskola és vállalat, amelyeket a tanulók a kezdettől párhuzamosan látogatnak. Az iskolai elméleti tartalmat a vállalatoknál a gyakorlatba át lehet ültetni, és ki lehet próbálni. Az elmélet és a gyakorlat kombinációjával, a teljes képzési idő tartama alatt intenzív betekintést nyertek egy vállalat felépítésébe és struktúrájába.

Melyek a jelentkezés feltételei?

Két fontos feltételt kell teljesíteni: a képzés megkezdése előtt be kell mutatni az érettségi bizonyítványt. Ez azt jelenti, hogy természetesen jelentkezhettek hozzánk már novemberben, annak ellenére, hogy csak májusban/júniusban szerzitek meg az érettségit. Fontos, hogy az augusztusi beiratkozás során be tudjátok mutatni az érettségi bizonyítványt. A másik fontos feltétel a német nyelv. B2-es szintű német nyelvtudást kell felmutatni.

Hol, hogyan és mikor tudok jelentkezni?

November 1-jén kezdődik a jelentkezési időszak, amely a rákövetkező év április 30. napján zárul. Az Audi Hungaria ÁMK honlapján, a Szakképzés menü alatt találjátok a jelentkezési ikont. Ott található egy online jelentkezési lap, amelyet egyszerűen ki tudtok tölteni. A dokumentumokat, mint például az érettségi bizonyítvány  (amennyiben már rendelkezésre áll), illetve a nyelvvizsga bizonyítványt fel lehet tölteni. A jelentkezési időszak letelte után kaptok egy meghívót a kiválasztási eljárásra. Ekkor megismerkedhettek már a partnervállatok képviselőivel is.

bewerbung hu


Mennyi ideig tart a képzés és hogyan épül fel?

A képzés szeptemberben kezdődik és kb. 2 évig tart. Heti két napot az Audi Hungaria ÁMK-ban és heti három napot partnervállalataink egyikénél töltetek. Ott különböző területeken (beszerzés, gyártás, értékesítés, személyügy, vállalati könyvelés és projektmanagement) kerültök beosztásra. Nyáron – ideális esetben német nyelvterületen – négyhetes nyári gyakorlaton vesztek részt.  

Képzési kínálatunk

Milyen záróvizsgák várnak rám?

Mivel két végzettséget kapsz – a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara német bizonyítványát és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát, ezért több záróvizsgát kell tenned.  

Német bizonyítvány „Német duális
szakképzés külföldön“

Magyar végzettség

3 írásbeli vizsga

1 interaktív vizsga
1 írásbeli vizsga "Gazdasági feladatok a gyakorlatban" a gyakorlati vizsga részeként

Egy projektmunka elkészítése és prezentálása a gyakorlati záróvizsga és keretén belül

Minden vizsga német nyelven zajlik. 

Mihez tudok kezdeni a képzés után?

A képzés után minden ajtó nyitva áll előtted. Dolgozhatsz akár a saját képzővállalatodnál vagy egy másik vállalatnál, bárhol a világon. Amennyiben szakmai ismereteidet szeretnéd mélyíteni, egyetemen is továbbtanulhatsz. Minden esetben nagy előnyöket nyújt neked a képzés, mivel a sok gyakorlati nap során többrétű tapasztalatot szerzel, amelyet szakmai pályafutásod során felhasználhatsz.

Mennyibe kerül nekem a képzés?

A képzés számodra ingyenes. Még munkabért is kapsz a vállalattól.

Hány szabadnapom van a tanulóidőben?
Évente 45 pihenőnapod van, amit partnercégeddel egyeztetve, főként az iskolai szünetekben vehetsz igénybe. Természetesen a cégek is elengednek vizsgára!

Maradhatok a partnercégemnél a záróvizsga letétele után?
Partnercéged minden bizonnyal érdekelt lesz abban, hogy megtartson a gyakornoki idő után, ha motivált tanuló voltál. Ez azonban attól is függ, hogy van-e üresedés a cégnél. A legtöbb esetben azonban lehetőség van a partnercégeknél maradni és karriert indítani.

Miben különbözik a duális szakképzés az egyszerű szakmai gyakorlattól?
A duális képzésnek kezdettől fogva két tanulási helye van, amelyek szorosan együttműködnek: a vállalat és az iskola. Az elmélet és a gyakorlat nálunk össze van hangolva. Amíg egy gyakorlaton csak rövid ideig tartózkodsz egy cégnél, addig a duális szakképzésben a kezdetektől intenzíven megismered a céget és részese vagy! Elméleti tudásod a gyakorlatban is kamatoztatni tudod, ez segít még jobban megérteni a vállalat üzleti folyamatait.

Hogy talállak meg benneteket a közösségi médiában? Wie finde ich euch auf Social Media?

FB  /audihungariaamkszakkepzes

IG  /audihungariaamk_szakkepzes

FAU LogoAz intézményünk új tagozatán induló „Idegennyelvű kereskedelmi és ipari ügyintéző” szakképzési egység valamint az Erlangen-Nürnberg-i Friedrich-Alexander Egyetem Gazdaságtudományi Karának Prof. Dr. Karl Wilbers Tanszéke között együttműködési megállapodás jött létre.
Az egyezmény keretében a Gazdaságpedagógiai és Személyzetfejlesztési Tanszék mesterszakos hallgatóinak lehetőséget biztosítunk, hogy egy nyolchetes győri tartózkodás folyamán, az Audi Hungaria ÁMK szakképzési tagozatán gyakorlati tapasztalatokat szerezhessenek.

Jelentkezési határidő: 2023. november 1-től 2024. április 30-ig
 
 
bewerbung hu
 
Az elektronikus jelentkezési űrlap itt elérhető. 

Felvételi követelmények:

A 2024/2025-ös képzési tanévre azon 18-23 év közötti érdeklődők jelentkezését várjuk, akik

  • rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, vagy 2024 nyarán tesznek sikeres érettségi vizsgát,
  • igazolt, legalább B2-es, ill. ideális esetben C1-es szintű német nyelvtudással rendelkeznek

 

Audi Schule Szakkepzes FB post Fogadoora minden szerdan 2021

 

Online-Fogadóóra

November 15-től kéthetente online fogadóórát tartunk 14 - 14:30-ig. Ha bármilyen kérdésed van, jelentkezz be online konzultációs óránkra az alábbi zoom-linken. Váruk Téged!

Audi Hungaria Deutsche Schule Győr is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Join Our Zoom Meeting

Meeting ID: 858 2197 0007

Passcode: 817818

fogadoora v6

 

SAP4school IUS R

Az SAP egy világszerte vezető szoftverszolgáltató, amelyet a vállalatok üzleti folyamatainak irányítására használnak. A szoftver lehetővé teszi a hatékony adatfeldolgozást és a vállalatok közötti információáramlást a könyvelés, a kontrolling, az értékesítés, a beszerzés, a termelés, a raktározás és a személyügy területén.

Számos partnervállalatunk használja az SAP-rendszert. Célunk a diákjaink felkészítése a vállalati feladatokra, ezért az Audi Hungaria ÁMK-ban a 2021/22-es tanévtől az SAP4school a tananyag része. Diákjaink megtanulják az alapadatok rögzítését és kezelését; ajánlatkéréseket kezelnek, árajánlatokat készítenek, vevői megbízásokat követnek nyomon a pénz beérkezéséig, anyagbeszerzést eszközölnek, árubeérkezést dokumentálnak és kifizetéseket könyvelnek. Az alábbi SAP4school-modulokat kínáljuk:

Modul 1

Vállalat és szoftver megismerése

  • Global Bike Deutschland GmbH bemutatása
  • Bevezetés a SAP ERP vállalatirányítási rendszer használatába
  • Vevő-, alapanyag- és szállító alapadatok megismerése

Modul 2

Alapadatok kezelése

  • Adóssal kapcsolatos alapadatok rögzítése, kezelése és bővítése
  • Alapanyag alapadatok rögzítése, kezelése és bővítése
  • Hitelezővel kapcsolatos alapadatok rögzítése, kezelése és bővítése

Modul 3

Értékesítési folyamat – az ajánlattól a pénz beérkezéséig

  • Ajánlatkérés feldolgozása
  • Ajánlat előállítása
  • Vevői rendelés feldolgozása (Megrendelés és megbízás visszaigazolása)
  • Áru kiszállítása
  • Kimenő számla kiállítása
  • Pénz beérkezésének ellenőrzése és könyvelése

Modul 4

Beszerzési folyamat – a megrendeléstől a kifizetésig

  • Ajánlatok összehasonlítása
  • Megrendelés dokumentálása
  • Megbízás visszaigazolása
  • Áru beérkezésének ellenőrzése / Szállítólevél ellenőrzése
  • Bejövő számla ellenőrzése
  • Kifizetés könyvelése

 

Accredited ICDL Test Centre full colour

Az ICDL (International Certification of Digital Literacy - korábban ECDL néven ismert) egy nemzetközileg elismert tanúsítvány online alapú vizsgákkal, amelyek a digitális kompetenciák, ismeretek és készségek megszerzését igazolják.
A 2021/22-es tanév óta kínáljuk német nyelven az ICDL Workforce Base-t, hogy tanulóink alkalmasak legyenek arra, hogy a digitális világban éljenek és dolgozzanak. Ily módon is hozzájárulunk végzőseink elhelyezkedési lehetőségeihez. Az ICDL tanúsítvány megszerzésével a digitális készségek továbbfejleszthetők és a saját portfólióban bizonyíthatók.
A „Computer Essential” Modulban alapvető készségeket fejlesztünk, mint amilyen az adat- és hálózatkezelés, az online kommunikáció és -információ, illetve IT-biztonság.
Az Office alkalmazást a „Szövegkezelés, prezentáció- és táblázatkezelés” modulokban ismertetjük. Ezek ma már mind az üzleti élet elengedhetetlen részét képezik.
Az online használat, amely világszerte lehetővé teszi, hogy közösen dolgozzunk projekteken és dokumentumokon, mára már nélkülözhetetlen. A „Digitális együttműködés alapjai” modul erősíti ezeket a készségeket.
Az „IT-biztonság” és az „adatvédelem” modulok teremtik meg az alapvető feltételeket ahhoz, hogy megfelelően ítéljük meg a szerzői jogok, az IT-kritikus biztonság és infrastruktúra kérdéseit az üzleti környezetben.  

icdl 2

 

Párbeszéd

Számunkra fontos a képzésben részt vevő tanulóinkkal történő kapcsolattartás. Emiatt rendszeresen szervezünk párbeszédet az üzleti élet, a politika és a társadalom jelentős személyiségeivel egyenértékű félként. A tanulók részt vesznek a témaválasztásban és a meghívott vendégek kiválasztásában. Bíztatjuk tanulóinkat a korunk témáival és érdekes életrajzaival való foglalkozásra, valamint arra, hogy vállalják a felelősséget a szakmai és a magánéletükben önmagukért és másokért és felelősségteljesen cselekedjenek.

Intézményünkben a találkozások iskolájának különleges jellegéből adódóan a kultúrák találkozása és a közöttük történő párbeszéd is különösen fontos.

Idegennyelvek

Tanulóinknak lehetőségük van – eddigi nyelvtudásukra építve – gazdasági angol nyelvvizsga megszerzésére, elsősorban az üzleti/ipari területre összpontosítva. Ennek keretében letehetik a közös európai referenciakeret alapján a tudásszintjüknek megfelelő vizsgát angol üzleti nyelven az iparra összpontosítva.

Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötöttünk a Rheinland-Pfalz Szövetségi tartomány Oktatási Minisztériumával, amelyen keresztül tanulóink megszerezhetik a németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsga bizonyítványát. A németországi Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsga bizonyítványa Magyarországon is hivatalos akkreditációt kapott. 

Nagyon köszönjük a nemzetközi duális szakképzésben végzett munkánkhoz nyújtott támogatást.

Tanácsadás

A szakmai cselekvőképesség a jól megalapozott szakmai kompetencia mellett magas fokú önmotivációt és önreflexiót is igényel. Ezért a szakképzésben részt vevő tanulók részére minden félév közepén – novemberben, ill. márciusban – lehetőséget nyújtunk egyéni tanácsadásra és fejlesztési elbeszélgetésekre. Ezzel az állandó intézményi támogatással szeretnénk hozzájárulni diákjaink egyéni fejlődéséhez.

Találkozások

A szakképzésben részt vevő diákjainknak lehetőséget kínálunk német nyelvterületen történő egyéni interkulturális tapasztalatszerzésre. Az első képzési év után diákjaink négyhetes nyári gyakorlatot töltenek szakképző partnereink németországi, ill. ausztriai telephelyein. Diákjaink a nyári gyakorlat során elmélyíthetik az első képzési év alatt szerzett szakmai tudásukat, ugyanakkor lehetőségük nyílik német nyelvtudásuk továbbfejlesztésére.

Hálás köszönet szakképzési partnervállalatainknak támogatásukért.

Tanulóink számára természetesen az intézményen belül is adunk lehetőséget interkulturális találkozásokra: Egyrészt a Németországból hozzánk érkező tanárok révén, másrészt pedig együttműködési megállapodást kötöttünk az Erlangen-Nürnberg-i Friedrich-Alexander Egyetem Gazdaságtudományi Karával, ahonnan hallgatókat szakmai gyakorlatra közvetítenek hozzánk.

Csapat 

Diákjaink szociális kompetenciájuk fejlesztése érdekében a kereskedelmi szakképzés első évének kezdetén egy többnapos, tapasztalatorientált csapatépítő tréninget teljesítenek.

Tanulóinkat a képzés folyamán különböző szak- és projektcsapatokban végzendő feladatokra szeretnénk felkészíteni, amelyek jövőbeni munkakörnyezetükre, Győr környéki autóipari partnervállalatainknál jellemzőek.

A csapatépítő tréning keretében tanulóink lehetőséget kapnak saját határaik megismerésére és akár azok átlépésére, ezen felül gyakorolhatják a felelősségteljes cselekvést, mind egyénileg, mind csapaton belül is.

Dr. Lőrinczy Katalin

Csecsemő- és gyermekgyógyász, Gyermek-tüdőgyógyász, Iskolaorvos

Rendelési idő: csütörtök 9:00-11:00

Az iskolaorvosi tevékenység a páros évfolyamokon tanuló gyermekek szűrővizsgálatából, kötelező védőoltások beadásából, valamint az iskolában tartózkodó gyermekeknél akut betegségek, sérülések ellátásából áll. A szűrővizsgálatok során kiszűrt eltérések esetén szakrendelésre való továbbirányítás, illetve a tanulók egészségi állapotának nyomon követése történik. A vizsgálatok eredményeivel, valamint a gyermekek egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak bizalommal az iskolaorvoshoz. Az iskola egészségügyi rendelő nem alkalmas betegrendelésre, többek között az ehhez szükséges tárgyi feltételek hiánya miatt. Receptfelírás, hiányzásigazolás, és gyógykezelés céljából kérjük Önöket, hogy az illetékes háziorvost keressék fel.

Elérhetőség: +36 30/446 90 90

 

Smuk Erzsébet

Iskolavédőnő

Tanácsadási idő: kedd - csütörtök 8:00-16:00

Az iskolavédőnői tevékenység a páros évfolyamokon történő szűrővizsgálatokra (testsúly, testmagasság mérés, érzékszervek vizsgálata, vérnyomásmérés); a kötelező védőoltások szervezésére, előkészítésére; évi három alkalommal történő tisztasági vizsgálatra; valamint az iskolai egészségnevelésre terjed ki. A feladatok közé tartozik továbbá a fellépő egészségügyi problémákban való segítségnyújtás (fizikai, lelki probléma).
A védőnői munkát a Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ támogatja kiadványaival.

Elérhetőség: +36 70/669 85 58; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Mészáros Adrienn

Iskolapszichológus

 

Nyitott fogadó óra: minden nap: 8:40 - 9:25, szerda: 15:25 - 16:10

Forduljanak hozzám bizalommal bármilyen az óvodát, iskolát, tanulást és mentális jól-létet érintő problémával. Amennyiben gyermekének:

  • beilleszkedési és tanulási nehézségei vannak,
  • konfliktusosak a kapcsolatai az iskolában,
  • bullying áldozata lett,
  • önértékelési problémára utaló jeleket lát rajta, kérem keressen fel.

Időpontegyeztetés kapcsán a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudnak elérni, illetve a nyitott tanácsadási órákban egyeztetés nélkül is bejöhetnek hozzám a kedves szülők, illetve gyermekek.

Iskolapszichológiai alapszolgáltatást elfogadó szülői nyilatkozat adobe

Bővebb információ adobe

 

 Március havi étlap:

adobeÁltalános étlap   

 

Április havi étlap:

adobeÁltalános étlap  

 

Kedves Szülők,

a 2022/23 tanévtől bevezetésre került az étkezési rendszerhez az un. „ügyfélkapu”, melynek segítségével tudnak Önök gyermeküknek menüt választani.
A következő hónapra vonatkozó menüt, tárgyhó 20. napjáig kell berögzíteni a rendszerbe.

Ha nem kerül menü rögzítésre, akkor a tanuló részére „A” menü kerül megrendelésre.

Együttműködésüket köszönjük!


Diétás étlapok:

adobe 6. hét

adobe 7. hét

adobe 8. hét

adobe 9. hét

 

 


 A 2023/2024-es tanévre érvényes étkezésekkel kapcsolatos tájékoztató itt elérhető.

A szakképzési tagozat végzőseinek búcsúztatása

2021. június 25-én ünnepélyes keretek közt búcsúztatták a szakképzési tagozat idei végzőseit gratulációkkal, ünnepi köszöntőkkel, zongorajátékkal. Ezt követően vehették át bizonyítványaikat és tanúsítványaikat Corinna Wesche főigazgató asszonytól, illetve Anja Schmiedel-Paul szakképzésért felelős vezetőtől, a végzős osztály osztályfőnökétől.
Kedves végzett ipari és kereskedelmi ügyintézők! Szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk Nektek.
Legyetek mindig nyitottak az újjal és ismeretlennel szemben, és ennek szellemében alakítsátok a jövőtöket!

Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr könyvtára
(B. épület, földszint, 01. terem)

Az Audi iskola könyvtára az intézmény széleskörű tevékenységét átfogó információs központ, az iskola szellemi bázisa, egy kulturálisan sokszínű közösségi találkozóhely.

 
A könyvtár szolgáltatásait kizárólag az iskola dolgozói és tanulói vehetik igénybe, térítésmentesen.
 
Elsősorban magyar és német nyelvű szak-, ill. szépirodalmi könyvállományunkkal az intézményben zajló kétnyelvű, interkulturális oktatást támogatjuk. Gyűjteményünket gazdagítják továbbá egynyelvű és kétnyelvű szótárak, folyóiratok, audiovizuális dokumentumok (CD, DVD). Tankönyvtárunkból biztosítjuk a tartós tankönyvek, segédkönyvek hozzáférhetőségét, kölcsönözhetőségét.
 
Állományunkat a Szirén integrált könyvtári rendszerben tartjuk nyilván és vonalkódos rendszer segítségével kölcsönözzük olvasóinknak.
 
Modern környezetben kínálunk lehetőséget az egyéni és csoportos tanulásra.
Célunk, hogy rendezvényeinkkel a diákokat az élményszerű olvasásra ösztönözzük, ezáltal alternatívát kínálva szabadidejük hasznos eltöltésére.
 
Nyitvatartás:

Hétfő-csütörtök: 7:30 - 17:00
Péntek: 7:30 - 15:50

 
Munkatársak:

Bocskai Adrienn
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Kustos Hajnalka 
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Maci csoport:
Maci


Mókus csoport:
Mkus


Nyuszi csoport:
Nyuszi


Süni csoport:
Sni


Csiga csoport:
Csiga csoportkp


 Katica csoport:

katica

A KRÉTA elektronikus napló itt elérhető.

A "Steuergruppe“ irányít, az iskola adja meg az irányt.

A Steuergruppe – irányító csoport – feladata az intézmény pedagógiai fejlesztésének koordinálása és a tanári kar célravezető támogatása a kidolgozott intézkedések megvalósításában.
A második félév elején intézményünk irányító csoportját szerkezetileg átalakítottuk: Ezután a csoportban az Audi Hungaria ÁMK különböző tagozatai képviseltetik magukat – óvoda, alsó és felső tagozat, gimnázium. További állandó tagok az iskolavezetés mellett a diákönkormányzat, a szülői szervezet valamint a fenntartó elnökségének képviselői.
Az irányítócsoport tagjai rendszeresen, 4-6 hetente üléseznek.

Az új Steuergruppe nyitóértekezlete 2022. október 13-án.

A nyitó ülésen elfogadtak egy alapitó okiratot.

A "Steuergruppe" jelenlegi tagjai:

Steuergruppe 3

 

Neinhardt Evelin – diákönkormányzati tag, diákelnök
Árpásiné Domán Mónika – óvodavezető
Anne Andereya – főigazgató
Seiler Helmut – a fenntartó elnökségi megbízottja
Abonyi Barbara – “Steuergruppe”, pedagógiai minőségfejlesztési megbízott
Karin Kerstens-Mönch – pedagógus – felső tagozat
Keszeg Attila Tibor - pedagógus - felső tagozat
Páli Ildikó – pedagógus – alsó tagozat
Kovácsné Maráczi Ilona – a szülői szervezet tagja

 

Jegyzőkönyvek:
adobe Steuergruppe Nr1_2022/23
adobe Steuergruppe Nr2_2022/23
adobe Steuergruppe Nr3_2022/23
adobe Steuergruppe Nr4_2022/23
adobe Steuergruppe Nr5_2022/23

Audi Schule Evkonyv 2020 21 WEB Alumni 2 1

vk9

  • Célcsoport
    Német diákok, akiknek szülei néhány évig Magyarországon dolgoznak

  • Oktatási koncepció
    A tanítás a német oktatási irányelveket valamint a német oktatási minisztérium kompentenciaközpontú oktatási normáit követi

  • Képzési célok
    - Kisérettségi
    - Általános iskolai végzettség a 9. osztály után
    - Reáliskolai végzettség a 10. osztály után

  • Lehetőség a német általános érettségi bizonyítvány megszerzésére (a német-magyar nemzetiségi tagozaton)

  • Visszakapcsolódás a német iskolarendszerbe

2024.03.02. - Kisalföld.hu
A matematika az Audi-iskolába költözött


2024.02.28. - Győri Szalon
I. Nemzetközi német matematika verseny


2024.02.26. - Győrplusztv
Matekverseny az Audi iskolában


2024.02.25. - Kisalföld.hu
Nemzetközi verseny - A matematikát ünnepelték a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban


2024.02.24. - Győrplusz.hu
Rangos matematika versenyt tartottak az Audi Iskolában


2024.02.21 - Kisalföld.hu (Podcast)
Haladás az oktatás által - A győri Audi-iskola két szakembere volt a vendégünk


2024.02.09. - Zentrum.hu
Német-magyar projekthét a járműfejlesztés témájában


2024.02.08. - Győrplusz.hu
Német-magyar projekthét a járműfejlesztés témájában


2023.12.08. - Győri Hírek
Hagyományos szalagavató az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2023.12.11. - Zentrum.hu
Hagyományos szalagavató az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2023.11.08. - Zentrum.hu
„Vándorkulcs” érkezett a győri Audi Hungaria Iskolaközpontba


2023.10.30. - Zentrum.hu
Október 23.-i ünnepség a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban


2023.10.27. - Győrplusz.hu
Az Audi iskolában is megemlékeztek az 56-os forradalomról


2023.10.24. - Zentrum.hu
Októberi iskolai mulatság Győrben


2023.10.17. - Győrplusz.hu 
Oktoberfest az Audi iskolában


2023.10.11. - Győrihírek.hu
A német egység napja – egy különleges ünnep


2023.10.10. - Győr+ online
A német egység napja – egy különleges ünnep


2023.10.10. - Zentrum.hu
A német egység napja – egy különleges ünnep


2023.09.11. - Zentrum.hu
Ünnepélyes tanévnyitó az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2023.09.07. - Győrihírek.hu
Így indult az új tanév az Audi-iskolában


2023.09.06. - Győr+ online
Az Audi Hungaria Iskolaközpontban is megkezdődött a tanév


2023.09.04. - Győr+ online
Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpontot fenntartó közalapítvány


2023.09.04. - Széchenyi István Egyetem weboldala
Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpontot fenntartó közalapítvány


2023.07.06. - Zentrum.hu
Haladás az oktatás által


2023.07.05. - Győr+ online
Bizonyítványosztó ünnepség az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr-ben


2023.04.17. - Győrihírek.hu
Idén is elindul a népszerű képzés


2023.04.10. - autoszektor.hu
Kereskedelmi szakképzés az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2023.03.28. - Új szó nálunk online
Szakképzés német nyelven – még jelentkezhetsz!


2023.03.27. - Győr+ Magazin online
Tarts velünk és alakítsd a jövődet!


2023.02.16. - Zentrum.hu
„Tarts velünk és alakítsd a jövődet!”


2022.12.12. - Győr+ Magazin online
Hagyományos szalagavató az Audi iskolában


2022.12.09. - Győr+ Tv
Megnyílt az Audi Iskolaközpont saját kávéháza


2022.11.24. - Új szó nálunk online
Palkovics az Audi-iskolában járt


2022.11.22. - Zentrum.hu
Beethoven, a válságkezelő


2022.11.18. - Győr+ Magazin online
Beethoven a válságkezelő


2022.11.10. - Győr+ online
Idén is lehet pályázni az Audi iskola idegennyelvű szakképzésére


2022.10.24. - Új szó nálunk online
Oktoberfest at Audi-iskolában


2022.10.20. - Zentrum.hu
Októberi iskolai mulatság a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban


2022.10.19. - Győrihírek.hu
Oktoberfest az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2022.10.07. - Zentrum.hu
A német egység napját ünnepelték a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban


2022.10.06. - Győrihírek.hu
Így ünnepelték a német egység napját az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2022.10.06. - Győr+ online
A német egység napja: így ünnepeltek az Audi iskolaközpontban


2022.09.12. - LdU / MNOÖ Facebook oldal
Ünnepélyes évnyitó


2022.09.09. - Zentrum.hu
Ünnepélyes tanévnyitó Győrben


2022.09.09. - Győr+ XII/36 +
Ünnepélyes évnyitó az Audi Hungaria Iskolaközpontban


2022.09.02. - Győr+ XII/35 +
Audi Hungaria Iskolaközpont Győr: Újdonságokkal indul a tanév


2022.07.15. - Győr+ XII/28 +
Az AUDI Iskola is támogatta a Győrkőcfesztivált


2022.07.08. - LdU / MNOÖ Facebook oldal
Ünnepélyes bizonyítványosztó az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban


2022.07.07. - Zentrum.hu
Ünnepélyes bizonyítványosztó az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban


2022.07.05. - autoszektor.hu
Ünnepélyes bizonyítványosztó az Audi-iskolában


2022.07.01. - gyorihirek.hu
Megkapták bizonyítványukat az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ végzősei


2022.07.01. - Győr+ XII/26 + 
Ünnepélyes bizonyítványosztó az Audi Iskolában


2022.06.28. - Új szó nálunk online
Átadták az érettségi bizonyítványokat – az Audi iskolában is


2022.06.24. - kisalföld.hu
Átadták a bizonyítványokat az Audi-iskolában Győrben


2022.06.21. - Győr+ Rádió
15. Győrkőcfesztivál sajtótájékoztatója


2022.06.03. - Győr+ XII/22 +
Zöld Audisok


2022.05.06. - Győr+ XII/18 +
Magyar szokások szerint ballagtak az Audi Hungaria ÁMK végzősei


2022.05.06. - Zentrum.hu
Elballagtak az Audi Hungaria ÁMK végzősei


2022.05.06. - autoszektor.hu
Az Audi Hungaria ÁMK végzősei magyar szokások szerint ballagtak


2022.05.06. - Győr+ online
Magyar szokások szerint ballagtak az Audi Hungaria ÁMK végzősei


2022.04.24. - Deutsch Karriere Erfolg - Német Karrier Siker Facebook oldal
Még április 30-ig lehet jelentkezni az Audi Hungaria ÁMK Kereskedelmi szakképzésére!


2022.04.22. - Győr+ XII/16+
Az Audi Hungaria ÁMK diákjai Erasmus-tanulmányúton jártak


2022.04.19. - gyorihirek.hu
Kereskedelmi szakképzés a Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.04.19. - LdU / MNOÖ Facebook oldal
Kereskedelmi szakképzés a Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.04.15. - autoszektor.hu
Kereskedelmi szakképzés a Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.04.15. - Új szó nálunk online
Duális képzés német nyelven


2022.04.14. - Zentrum.hu
Kereskedelmi szakképzés az Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.04.13. - Győr+ online
Kereskedelmi szakképzés az Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.03.31. - LdU / MNOÖ Facebook oldal
Adománygyűjtés az Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.03.30. - Zentrum.hu Facebook oldal
Adománygyűjtés az Audi Hungaria ÁMK-ban


2022.03.29. - autoszektor.hu
Az Audi Hungaria ÁMK-ban az ukrajnai menekülteknek gyűjtöttek


2022.03.18. - Győr+ XII/11+
Az AUDI Hungaria ÁMK adománygyűjtése


2022.02.23. - Győr+ online
Farsangoltak az Audiban


2022.02.15. - Zentrum.hu
Audi Hungaria ÁMK - Nemzetiségi ösztöndíjakat adtak át


2022.02.11. - Oxygen Media 
Ösztöndíjat kaptak az Audis diákok


2022.02.11. - Kisalföld
Őrzik a nemzetiségi hagyományokat


2022.02.10. - Kisalföld online
Hat győri diák kapott nemzetiségi ösztöndíjat az Audi Hungaria Iskolában


2022.02.10. - Győr+ online
Audis diákok továbbtanulását segítik


2021.12.16. - zentrum.hu
Szalagavató az Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.12.15. - Győr+ online
Hagyományos magyar szalagavató volt az Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.12.14. - Győr+ online
Közétkeztetési szakácsverseny az Audi iskolában


2021.12.06. - deutsch-karriere-erfolg.com
Pályaválasztási és oktatási kiállítás az Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.11.30. - zentrum.hu
Pályaválasztási és oktatási kiállítás az Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.11.30. - gyorihirek.hu
Pályaválasztási és oktatási kiállítás az Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.11.18. - Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Facebook
Szent Márton ünnepe


2021.11.18 - zentrum.hu Facebook
Szent Márton ünnepe


2021.11.17. - Ungarn-Tv
Szent Márton ünnepe


2021.11.12. - autoszektor.hu
Kereskedelmi szakképzés a győri Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.10. - Győr+ online
Jövőképek hete


2021.10. - zentrum.hu
Október(schul)fest


2021.10.19. - Győr+ online
Interaktív nyílt nap az Audi Hungaria ÁMK-ban


2021.09.01. - Győr+ online
Az Audi iskolában is megnyitották a tanévet


2021.május - Győri POK-Hírmondó
"Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ fennállásának 10. évfordulóját ünnepli"


 2019.09.16. - O2 Oxygen Media
"Új vezető került az Audi Hungaria ÁMK élére"


2019.09.12. - Kisalföld online
"Új igazgató az Audi Hungaria ÁMK élén"


2019.09.10. - zentrum.hu
"Új vezető került az Audi Hungaria ÁMK élére"


 2019.07.27. - Kisalföld K2 Magazin
"Sikeres vizsgával búcsúzott az első évfolyam"


2019.07.20. - autoszektor.hu
"Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző" képesítést vettek át ünnepélyes keretek között a szakképzés első végzős évfolyamának tanulói az Audi Hungaria ÁMK-ban"


2019.07.19. - Győr+ online
"Sikeres vizsgával búcsúztak a végzősök"


2019.05.29. - Kisalföld
"Te vagy a levelezőtársam?"


2019.04.11. - Győr+ online
"Tarkabarka csapatverseny"


2019.04.13. - Kisalföld K2 Magazin
"Tarkabarka németverseny - központban a kommunikáció"


2019.04.04. -  Győr+ TV 
"Tarkabarkára" sikerült az interaktív verseny


2019.02.07. - Kisalföld
"Újra kereskedelmi szakképzés indul az Audi-iskolában"


2019.02.01. - Győr+ online
"Piacképes képzés az Audi Hungaria ÁMK-ban"

 

Az óvodai nevelésünk elsődleges célja a ránk bízott gyermekek harmonikus személyiségfejlesztése, az élményekre, tapasztalatokra, a kíváncsiságra épülő tevékenységeken, játékon keresztül történő, egyéni fejlődési ütemet figyelembe vevő nevelés, ismeretnyújtás, tapasztalatszerzés, felfedezés lehetőségének megteremtése, mindez egy olyan óvodai környezet biztosításával, ahol egyszerűen öröm gyermeknek lenni!

Intézményünk az Audi Hungaria ÁMK tagintézményeként 2012-ben nyitotta meg kapuit. Jelenleg 5 vegyes életkorú csoportban 126 kisgyermeket gondozunk, nevelünk.

Nevelő munkánk főbb alapelvei:

  • a játék elsődlegességének biztosítása
  • kiemelkedő jelentőséggel bír a német-magyar kétnyelvű nevelés
  • a természettudományos és matematikai ismeretek játékos formában történő fejlesztése
  • a jövő generáció érzékenyítése a technika és az informatika világa iránt
  • környezettudatos, a jövőben gondolkodó személyiség fejlesztése
  • egészséges életmódra nevelés
  • gyermeki kreativitás fejlesztése a művészetek eszközeivel
  • tehetséggondozás
  • sikeres iskolakezdésre való felkészítés (Speciális iskolaelőkészítő program)

A játékba integrált tanulás változatosságát az óvoda által szervezett külön programok, délutáni foglalkozások biztosítják, melyek elsősorban a kiscsoportos formában történő tehetséggondozást szolgálják:

  • projektekhez kapcsolódó kirándulások
  • színház, bábszínház látogatása
  • könnyű és komolyzenei koncerteken való részvétel
  • külső intézményekkel való kapcsolattartás (Mobilis, könyvtár..)
  • versenyeken való aktív és sikeres részvétel
  • Délutáni foglalkozások: Lego Matematika
  • „Kis felfedezők” szakkör
  • Népi játékok és gyermektáncok
  • Balett
  • Ovi-foci
  • Szivacskézi
  • Játékos nyelvi fejlesztés
  • Iskolaelőkészítő program
  • Síelés

 

Az óvodánkban eltöltött 3-4 év elteltével egy a mai kor társadalma iránt nyitott, érdeklődő, bátor, mindig az újat kereső személyiséget „bocsájtunk útjára”, akit az empátia, az egymásra figyelés, a segítőkészség, a másik ember személyiségének tisztelete, szeretete, megértése jellemez.

Tisztelt Hölgyem/Uram, kedves új kollégák,

nagy öröm számomra, hogy az iskolaközösség nevében üdvözölhetem Önöket.

Ahhoz, hogy minél előbb kiismerjék magukat köztünk és az iskolánkban, elérhetővé tettünk honlapunkon az Önök számára egy összefoglalót a legfontosabb információkról.

adobe

Amennyiben kérdésük merül fel, rendelkezésükre állok természetesen személyesen, valamint a teljes vezetőség is.

Sok sikert kívánok Önöknek az új közegben történő szakmai indulásukhoz, minden jót a csapatunkkal való közös jövőbeli munkához, valamint nagyon sok lelkes és boldog diákot.

 

Üdvözlettel

Dirk Lange
Schulleiter

IMG 9885

 

Márta Oláhné Tóth

Wirtschafts- und Schulverwaltungsleiterin

06 30 956 4108

06 96 510-642

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG_1083

 

Loretta Szabó-Pajer

Assistentin der Wirtschaftsleiterin

06 70 682 4658

06 96 510-641

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9839

 

Fanni Videmann

Stellvertretende Wirtschaftsleiterin,

Buchhalterin

06 70 650 6426

 06 96 510-647

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 
 

 JEB1576

 

Marietta Göndör-Módos

Marketingmitarbeiterin

06 70 658 3988

06 96 510-640 / 203

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9841

 

Bernadett Guba-Szabó 

Referentin für Arbeitswesen

06 70 459 6420

06 96 511-037

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9874

Tiborné Dékány

Sachberarbeiterin für Verpflegung,

Kassenverwalterin

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

IMG 9858

Ildikó Mintler

Buchhalterin

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

Bellavri Orsolya

 

Orsolya Bellavári

Buchhalterin

06 70 459 6420

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  

 

 

IMG 9867

Norbert Erdélyi 

IT Systemadministrator

06 70 682 4659

06 96 510-640/121

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

IMG 9830

Tamás Venesz 

IT Systemadministrator

06 70 372 7658

06 96 510-640/121

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

IMG 9881

Géza Nagy

Technischer Betriebskoordinator

06 70 504 1620

06 96 511-035

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

 

 

2010/11

Az iskola alapítása a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának tagintézményeként. Működés megkezdése Audi Hungaria Iskola néven a Bácsai úti iskola területén, eleinte az eddigi óvoda épületében – 3 osztályban (1-3. évfolyamok) 58 tanulóval és 8 pedagógussal. Az oktatás alapja a kétnyelvű koncepció.

2011/12

Az Audi Hungaria Iskola átveheti a Szentgyörgyi Albert Iskola nagy iskolaépületét. Újonnan felvett tanulókkal elindul az 5. és a 6. évfolyam.

2012/13

Az óvoda alapítása az Audi Hungaria Iskola önálló intézményegységeként és működésének megkezdése két, 25-fős vegyes életkorú csoporttal. Az óvoda nevelési programjának főbb elvei: találkozás a magyar és a német nyelvvel, kultúrával, kétnyelvű nevelés, felkészítés az iskolakezdésre, együttműködés az általános iskolával.

2013/14

Az iskola beköltözhet a régi Tulipános épületbe, az általános iskola alsó tagozatának több osztálya itt kap helyet. Az iskola megkapja az elismerést mint külföldi német iskola, ezáltal a világszerte működő 140 külföldi német iskola hálózatának részévé válik.

2014/15

Új iskolafenntartó: az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány (AHIM).  Az iskola önálló intézménnyé válik. Az általános iskola alsó tagozatának első osztályában új integrált oktatási koncepció kerül bevezetésre. Német és magyar gyermekek együtt tanulnak. A tanítás szinte minden tantárgyban német nyelven, német tantervek és előírásoknak megfelelően zajlik. Új iskolai célok: Német nemzetközi érettségi (DIA) és magyar érettségi.

2015/16

Lezárul az építkezés első üteme. A tanév elején az intézmény 10 évfolyammal, 450 diákkal és 58 pedagógussal beköltözhet az iskola új és felújított épületeibe. 2015 szeptemberében felavatják az első újonnan elkészült épületegyüttest. Első 10. osztályos záróvizsga a német tagozaton. Megkezdődik a szakképzés első részprojektje a Lukács Sándor Szakközépiskolával együttműködve.

2016/17

Lezárul az építkezés második üteme. 2016 szeptemberében felavatják az intézmény új bejárati részét, az aulát, valamint az új laborokat és tantermeket. Minden évfolyam elfoglalhatja az új osztálytermeit. Az iskolai közösség először rendez sváb bált. Az intézmény ezentúl Audi Hungaria Általános Művelődési Központként működik, melynek tagozatai az óvoda, általános iskola alsó és felső tagozat/gimnázium, szakképzési tagozat, közművelődési tagozot, valamint gazdasági iroda. Helmut Seiler, az iskola alapító igazgatója nyugdíjba vonul.

2017/18

Az új tanév kezdetével Günther Schuster veszi át az iskola vezetését. Megkezdődik az új óvoda építése. Indul a duális kereskedelmi szakképzés első évfolyama. Kezdődik a közművelődési tagozat kulturális rendezvénysorozata. Először kerül megrendezésre az Audi Hungaria ÁMK pályaválasztási és továbbtanulási kiállítása. Először tesz érettségi vizsgát az iskola végzős osztálya (kettős német és magyar érettségi).

2018/19

Az új tanév kezdetével Nikolaus Eberl kerül az intézmény élére. 2018 szeptemberében avatják az új modern óvodaépületet, ahol négy csoportban közel 100 német és magyar kisgyermeket nevelnek. Először rendezik meg az Oktober(Schul)festet. Az Audi Hungaria ÁMK alsó tagozata és az ingolstadti G.E. Lessing iskola hivatalos iskolai partnerkapcsolatot létesítenek. A kétéves kereskedelmi zakképzés első évfolyama záróvizsgát tesz.

2019/20

Az új tanévtől Corinna Wesche vezeti az intézményt. Hivatalos iskolai partnerkapcsolatot köt az ilmenaui  Staatliches Gymnasium am Lindenberg és az Audi Hungaria ÁMK. A Junior-Ingenieur-Akademie  diákcsereprogramnak  köszönhetően iskolai partnerkapcsolat alakul ki a bonni Erzbischöfliche Liebfrauenschule és iskolánk között. Intézményünk elnyeri a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet.

2020/21

A tanévet, a járványügyi intézkedéseknek megfelelően alacsony létszámban, csupán az első osztályos gyermekek köszöntésével nyitják meg. Iskolai ünnepségek csak osztályonként, illetve a virtuális érben kerülhetnek megrendezésre  – így a tízéves jubileumot is csak online lehet megünnepelni. A pandémia az iskolai közösség minden egyes tagját különleges kihívásokkal szembesíti: távoktatás, online-fogadóórák, digitális dolgozatok, online-vizsgák az iskolai mindennapok gyökeres átszervezését követelik.

2021/22

Az intézmény a 12. tanévét kezdi meg. Harmadik alkalommal rendezték meg a szakképzési vásárt az iskolában. A alapítvány kezdeményezésére adománygyűjtő akciót szerveznek az Ukrajnából érkező menekültek javára. Hat diákunk kap Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjat, melyet Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára ad át a tanulóknak. Az iskola első alkalommal vett részt a Győrkőcfesztiválon, melynek kiemelt támogatója volt.

2022/23

Az intézmény a német kultuszminiszteri konferencia (KMK) által elismert külföldön működő német iskolaként megújult képzési koncepcióval kezdi meg az új tanévet, ennek keretében az oktatás minden évfolyamon a német előírásoknak megfelelően folyik. Az intézmény vezetését egy évre Anne Andereya veszi át. Elkészültek az iskolai beruházások: fedett kerékpártároló, kültéri tanterem. A tanévben az óvoda már hat csoporttal kezdi meg működését. Átadásra kerül a „SchulCafé, mely közösségi térként szolgál a tanulók és szülők részére.

Audi Schule Evkonyv 2020 21 WEB Strategiai celok HU

Örömmel tudatjuk, hogy végre kezünkben tarthatjuk…az oklevelet, amely igazolja, hogy az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ elnyerte a „Kiváló külföldön működő német iskola“ címet.
 
Urkunde Exzellente deutsche Auslandschule Groß
 
 
 
 
 
 
 
 

 

wda Logo zfa logo  KMK rgb  schulen parner logo